REŠENJE
O IZMENI DELA TRASE I NAZIVA LINIJE BROJ 5 I UVOĐENJU LINIJE BROJ 18 JAVNOG GRADSKOG PREVOZA PUTNIKA U NOVOM SADU

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 24/2012)

I. Menja se trasa linije javnog gradskog prevoza putnika broj 5, u delu od raskrsnice Uspenske i Jevrejske ulice, tako da će se vozila javnog gradskog prevoza na ovoj liniji kretati sledećim ulicama, u oba smera: Temerinski put, Temerinska ulica, Ulica Jovana Subotića, Bulevar Mihajla Pupina, Trg neznanog junaka u Novom Sadu.

II. Menja se naziv linije javnog gradskog prevoza putnika broj 5, tako da umesto dosadašnjeg naziva, Temerinski put - Avijatičarsko naselje, ova linija ima naziv Temerinski put - Centar - Trg neznanog junaka.

III. Određuju se autobuska stajališta na izmenjenom delu trase linije javnog gradskog prevoza putnika iz tačke I. ovog rešenja, tako da se koriste sva postojeća stajališta na trasi i novo stajalište na Trgu neznanog junaka.

IV. Određuje se linija javnog gradskog prevoza putnika, broj 18, Centar - Avijatičarsko naselje u Novom Sadu, koji se u oba smera pruža trasom: od terminala u Šafarikovoj ulici, Uspenskom ulicom, Jevrejskom ulicom, Bulevarom oslobođenja, Ulicom Novosadskog sajma, Hajduk Veljkovom ulicom, Rumenačkom ulicom i Avijatičarskom ulicom do okretnice.

V. Određuju autobuska stajališta na liniji javnog gradskog prevoza putnika iz tačke IV. ovog rešenja tako da se koriste sva postojeća stajališta na trasi.

VI. Nalaže se Javnom preduzeću "Zavod za izgradnju Grada" u Novom Sadu da izvrši obeležavanje horizontalne i postavljanje vertikalne saobraćajne signalizacije na novom autobuskom stajalištu iz tačke III. ovog rešenja, a u skladu sa Projektom tehničkog regulisanja saobraćaja "Izmena režima saobraćaja zbog uvođenja stajališta javnog prevoza na Trgu neznanog junaka u Novom Sadu", broj 6803 od 30. maja 2012. godine.

VII. Nalaže se Javnom gradskom saobraćajnom preduzeću "Novi Sad", Novi Sad, da na stajalištima za linije javnog prevoza iz tačke III. postavi stajališne table sa naznakom BUS, izvodima iz reda vožnje i nazivom stajališta, nadstrešnice i korpe za otpatke, te putem sredstava javnog informisanja obavesti korisnike autobuskog prevoza o izmeni trase i naziva, odnosno uvođenju linije javnog gradskog prevoza putnika.

VIII. Rok za izvršenje radova iz tačke VI. i VII. ovog rešenja je 1. jul 2012. godine.

IX. Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu Grada Novog Sada".