ODLUKA

O VIDEO NADZORU GRADA NOVOG SADA

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 55/2009 i 32/2011 i "Sl. glasnik RS ", br. 63/2012 - odluka US)

Član 1

Ovom odlukom uređuje se održavanje sistema video nadzora Grada Novog Sada, koji obuhvata opremu na površinama i u objektima koji su pod nadzorom: kamere, instalacije, komunikacioni ormani i prateća oprema, distribuirana čvorna mesta sa opremom za prenos video signala, instalacijama i pratećom opremom i kontrolni centar sa opremom za snimanje i čuvanje podataka (video zapis), video serverima, opremom za centralizovano upravljanje, kontrolu i nadzor funkcionisanja sistema, kao i pratećom opremom.

Član 2

Poslovi održavanja sistema video nadzora su poslovi kojima se obezbeđuje funkcionisanje sistema video nadzora i očuvanje njegove upotrebne i realne vrednosti, odnosno njegovi redovni i vanredni pregledi, popravke, administriranje opreme, prenos i čuvanje video zapisa, vođenje odgovarajuće evidencije o obavljenim poslovima, u skladu sa standardima i propisima koji važe za određenu vrstu radova.

Član 3*

Poslove iz člana 2. ove odluke obavlja Javno komunalno preduzeće "Informatika" Novi Sad (u daljem tekstu: Preduzeće), u skladu sa programom održavanja sistema video nadzora (u daljem tekstu: Program).

Program iz stava 1. ovog člana sastavni je deo godišnjeg programa poslovanja Preduzeća.

Poslove iz člana 2. ove odluke Preduzeće je dužno da obavlja stručno i kvalitetno, u skladu sa propisanim standardima.

Sredstva za realizaciju Programa iz stava 1. ovog člana obezbeđuju se iz budžeta Grada Novog Sada.

Čl. 4 i 5*

(Prestali da važe odlukom US)

Član 6

Nadzor nad realizacijom Programa vrši Gradska uprava za komunalne poslove (u daljem tekstu: Gradska uprava).

Član 7

Preduzeće je dužno da najmanje jednom godišnje podnosi izveštaj o realizaciji Programa i utrošku sredstava za održavanje sistema video nadzora Gradskoj upravi, a Gradska uprava Gradonačelniku Grada Novog Sada i Skupštini Grada Novog Sada.

Član 8

(Brisan)

Član 9

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Novog Sada".

Napomene

* Odredbe člana 3. stav 4. u delu koji glasi: ", a mogu se obezbeđivati i iz sredstava pravnih i fizičkih lica (u daljem tekstu: korisnici)" i čl. 4. i 5. Odluke o video nadzoru grada Novog Sada ("Sl. list grada Novog Sada", br. 55/2009 i 32/2011), prestale su da važe na osnovu Odluke US IUo broj 786/2010 od 30. maja 2012. godine, objavljene u "Sl. glasniku RS", br. 63/2012 od 29. juna 2012. godine.