ODLUKA

O IZRADI NACRTA STATUTA O IZMENI I DOPUNI STATUTA GRADA KRAGUJEVCA I SPROVOĐENJU JAVNE RASPRAVE

("Sl. list grada Kragujevca", br. 30/2012)

I Ovom odlukom izrađuje se Nacrt Statuta o izmeni i dopuni Statuta grada Kragujevca, u tekstu koji je sastavni deo ove Odluke.

II Nacrt Statuta o izmeni i dopuni Statuta grada Kragujevca upućuje se na javnu raspravu.

III Javna rasprava o Nacrtu Statuta o izmeni i dopuni Statuta grada Kragujevca, u trajanju od 10 (deset) dana sprovešće se, počev od 13.08.2012. godine i trajaće zaključno sa 22.08.2012. godine.

U okviru javne rasprave održaće se javna tribina dana 22.08.2012. godine (sreda), sa početkom u 13,00 časova, u sali Skupštine grada Kragujevca u Kragujevcu, Trg Slobode 3.

IV Nacrt Statuta o izmeni i dopuni Statuta grada Kragujevca objaviti na oglasnoj tabli organa Grada, oglasnim tablama mesnih zajednica, gradskih i mesnih kancelarija na teritoriji grada Kragujevca, zvaničnom sajtu grada Kragujevca, uz poziv organima Grada, političkim strankama, nevladinim organizacijama i građanima da uzmu učešća u javnoj raspravi, tako što svoje primedbe i predloge mogu, u pisanom obliku, dostaviti:

- Skupštini grada Kragujevca, Trg Slobode broj 3, kancelarija 122/I, sa naznakom - za Komisiju za promenu Statuta grada Kragujevca,

- elektronskom poštom putem zvaničnog sajta grada - www.kragujevac.rs

Poziv za učešće u javnoj raspravi uputiće se svim zainteresovanim licima i putem kragujevačkih televizijskih kuća: RTK-a i Kanal 9.

V Ovu Odluku objaviti u "Službenom listu grada Kragujevca".

* * *

Komisija za promenu Statuta grada Kragujevca, na osnovu poglavlja III Odluke o prihvatanju predloga za promenu Statuta grada Kragujevca ("Službeni list grada Kragujevca", broj 27/12), na sednici održanoj dana 16.7.2012. godine, izradila je

NACRT
STATUTA O IZMENI I DOPUNI STATUTA GRADA KRAGUJEVCA

Član 1

U članu 36. Statuta grada Kragujevca ("Službeni list grada Kragujevca", broj 7/12 - prečišćen tekst), u daljem tekstu: Statut, u stavu 7. alineji 8. reči "- omladinu, sport i turizam" zamenjuju se rečima "- ekonomsku politiku Grada i finansije".

Član 2

U članu 41. Statuta, iza stava 2. dodaje se novi stav 3. koji glasi:

"U slučaju podnošenja ostavke, Gradonačelniku, zameniku Gradonačelnika, članu Gradskog veća prestaje funkcija danom održavanja sednice Skupštine grada na kojoj je podneo ostavku, odnosno na prvoj narednoj sednici, ako je ostavka podneta između dve sednice. O podnetoj ostavci se ne otvara rasprava, niti se odlučuje već se prestanak funkcije po ovom osnovu samo konstatuje."

Dosadašnji stav 3. člana 41. Statuta, postaje stav 4.

Član 3

Ovlašćuje se Odbor za normativna akta da izvrši pravno-tehničku redakciju, utvrdi i objavi prečišćen tekst Statuta grada Kragujevca.

Član 4

Ovaj Statut stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Kragujevca".