REŠENJE

O OBRAZOVANJU GRADSKOG ODBORA ZA KOORDINACIJU MERA ZA UMANJENJE EVENTUALNIH POSLEDICA OD VISOKE TEMPERATURE VAZDUHA NA TERITORIJI GRADA NOVOG SADA

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 29/2007 i 29/2012)

1. Obrazuje se Gradski odbor za koordinaciju mera za umanjenje eventualnih posledica od visoke temperature vazduha, na teritoriji Grada Novog Sada, kao radno telo Gradonačelnika Grada Novog Sada (u daljem tekstu: Odbor).

2. Zadatak Odbora je da prati aktivnosti na preduzimanju mera javnih komunalnih i drugih javnih preduzeća i ustanova za umanjenje eventualnih posledica od visoke temperature vazduha, koordinira aktivnostima na sprovođenju mera i po potrebi nalaže sprovođenje određenih mera.

3. Odbor ima predsednika, zamenika predsednika i četrnaest članova. Članovi se imenuju iz gradskih uprava Grada Novog Sada, javnih i javnih komunalnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Novi Sad, Poljoprivrednog fakulteta - Zavoda za meteorologiju, čiji je zadatak da prati meteorološko stanje u Srbiji, kako trenutno tako i za nekoliko dana unapred, o tome izveštava Odbor koji na osnovu dobijenih informacija prati aktivnosti i preduzima mere, Ministarstva unutrašnjih poslova - Policijska uprava Novi Sad - Vatrogasne brigade i Javnog preduzeća "Elektrovojvodina" ED Novi Sad.

4. Administrativne i stručno-tehničke poslove za potrebe Odbora obavlja Gradska uprava za komunalne poslove.

5. Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu Grada Novog Sada".