ODLUKA

O REALIZACIJI PROGRAMA STRUČNE PRAKSE ZA 2012/2013. GODINU

("Sl. glasnik Grada Vranja", br. 22/2012)

Član 1

Realizacija programa stručne prakse podrazumeva finansiranje stručne prakse u Gradskoj upravi grada Vranja i javnim preduzećima i javnim ustanovama, čiji je osnivač Grad Vranje, za ukupno 60 lica, sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje - filijala Vranje, sa završenom visokom i višom školom.

Član 2

Za realizaciju ovog programa, obezbeđena su ukupna sredstva u iznosu od 1.100.000,00 dinara na mesečnom nivou, sa budžetske pozicije u razdelu 4 - Gradska uprava, glava 8 - Ekonomski poslovi, funkcionalna klasifikacija 411 - Privreda, ekonomska klasifikacija 424 - Specijalizovane usluge, pozicija - 98.

Grad Vranje će, po završetku perioda stručne prakse, finansirati i troškove polaganja stručnih ispita.

Član 3

Uslovi za prijavljivanje zainteresovanih poslodavaca iz člana 1. biće definisani javnim pozivom.

Član 4

Selekciju kandidata za potrebe prijavljenih poslodavaca, u skladu sa kriterijumima iz javnog poziva, izvršiće Komisija za realizaciju i praćenje programa stručne prakse u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje - filijala Vranje.

Član 5

Isplatu novčanih naknada licima koja obavljaju stručnu praksu vršiće poslodavac iz člana 1. ove Odluke, na osnovu posebnog ugovora sa Gradom Vranje i obezbeđenim budžetskim sredstvima na poziciji iz člana 2. ove Odluke.

Član 6

Za realizaciju ovog programa, monitoring i izveštavanje biće zadužena Komisija za realizaciju i praćenje programa stručne prakse.

Član 7

Odluka stupa na snagu danom donošenja.

Član 8

Odluku objaviti u "Službenom glasniku Grada Vranja".