REŠENJE
O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA PROCENU ŠTETE NA POLJOPRIVREDNIM USEVIMA, ZASADIMA, POLJOPRIVREDNOM ZEMLJIŠTU I ŠUMAMA U PRIVATNOJ SVOJINI NASTALE KAO POSLEDICA ELEMENTARNE NEPOGODE I POŽARA

("Sl. glasnik Grada Vranja", br. 3/2012 i 23/2012)

Član 1

Obrazuje se Komisija za procenu štete na poljoprivrednim usevima, zasadima, poljoprivrednom zemljištu i šumama u privatnoj svojini nastale kao posledica elementarne nepogode i požara, u sastavu:

predsednik Komisije:

Nenad Veličković, član Gradskog veća za resor - poljoprivreda i agroekonomija

zamenik predsednika Komisije:

Žikica Antanasijević, član Gradskog veća za resor - razvoj sela i seoskih mesnih zajednica, ekologija i zaštita životne sredine.

članovi Komisije:

1. Branko Nikolić, dipl. inženjer poljoprivrede, u Odeljenju za lokalni ekonomski razvoj Sekretarijata za finansije i privredu,

2. Nebojša Popović, dipl. inženjer poljoprivrede, u Odeljenju za lokalni ekonomski razvoj Sekretarijata za finansije i privredu,

3. Zoran Ilić, šumarski tehničar, u Odeljenju za lokalni ekonomski razvoj Sekretarijata za finansije i privredu.

Član 2

Zadatak Komisije je da izvrši procenu štete na poljoprivrednim usevima, zasadima, poljoprivrednom zemljištu i šumama u privatnoj svojini nastale kao posledica elementarne nepogode i požara, sačini zapisnik o vrsti, uzroku i visini nastale štete i o tome podnese izveštaj Gradskom veću sa predlogom o visini i načinu pružanja pomoći.

Član 3

Procenu štete iz člana 2. ovog Rešenja, Komisija će vršiti po podnetim zahtevima vlasnika imovine u roku od 30 dana od dana podnošenja prijave, odnosno u roku od 60 dana od nastanka elementarne nepogode većih razmera.

Član 4

U slučaju da Komisija ne može da obavi predviđene zadatke iz prethodnih članova, u predviđenom roku, na njen predlog Gradsko veće može obrazovati veći broj podkomisija.

Član 5

Stupanjem na snagu ovog Rešenja prestaje da važi Rešenje Gradskog veća o obrazovanju Komisije za procenu štete na poljoprivrednim usevima i štete nastale usled klizišta na teritoriji grada Vranja, pod brojem: 06-43/2010-04 od 26.04.2010. godine.

Član 6

Rešenje stupa na snagu danom donošenja.

Član 7

Rešenje objaviti u "Službenom glasniku grada Vranja".