ODLUKA
O PLAĆANJU POSEBNE NAKNADE ZA UPOTREBU DELA AUTO-PUTA E75

("Sl. list grada Beograda", br. 42/2012)

Član 1

Ovom odlukom uređuju se način i uslovi pod kojima grad Beograd plaća posebnu naknadu za upotrebu dela auto-puta E-75 (u daljem tekstu: putarina), u ime lica sa prebivalištem na području gradskih opština Grocka, Mladenovac i Sopot.

Član 2

Grad Beograd plaća putarinu u ime lica iz člana 1. ove odluke kojem je izdata Gradska karta za upotrebu delova auto-puta E-75 koje spajaju gradske opštine Grocka, Mladenovac i Sopot sa naseljenim mestom Beograd.

Gradska karta izdaje se za upotrebu delova auto-puta E-75 od mesta prebivališta do naplatne stanice Beograd i obratno, i to:

- fizičkom licu iz člana 1. ove odluke, koje je vlasnik motornog vozila prve kategorije registrovanog na teritoriji grada Beograda, odnosno članu porodice tog lica koje ima prebivalište na adresi vlasnika vozila, pod uslovom da lice na koje glasi gradska karta poseduje vozačku dozvolu.

Vozilo prve kategorije, u smislu odredaba ove odluke je motorno vozilo sa dve osovine i visine jednake ili niže od 1,30 m, mereno kod prve osovine.

Gradska karta izdaje se samo za jedno vozilo u vlasništvu fizičkog lica.

Član 3

Gradska karta izdaje se na ime lica koje ispunjava uslove iz člana 2. ove odluke, za vozilo čiji je registarski broj unet u Gradsku kartu, a za upotrebu autoputa na relacijama koje su u njoj naznačene.

Gradska karta izdaje se za period od godinu dana.

Član 4

Lice kome je izdata Gradska karta dužno je da:

- prilikom uključivanja na autoput uzme magnetnu karticu iz distributera za izdavanje kartica i

- prilikom isključenja sa autoputa preda magnetnu karticu, a Gradsku kartu pruži na uvid inkasantu na naplatnoj stanici.

Član 5

Sredstva za plaćanje putarine obezbeđuju se u budžetu grada Beograda, a uplaćuju se na račun budžeta Republike Srbije broj 840-714581843-92, na način i u rokovima utvrđenim ugovorom koji zaključuju grad Beograd i nadležni upravljač javnog puta.

Član 6

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Beograda".