ODLUKA
O DODELI PRIVREMENIH LOKACIJA ZA POSTAVLJANJE KIOSKA

("Sl. glasnik grada Leskovca", br. 1/2009, 8/2010 i 13/2010)

I

Svim dosadašnjim korisnicima lokacija na javnim površinama koji su kioske postavili sa odobrenjem bez utvrđenog roka trajanja, kod kojih je privremenost definisana uslovom (do realizacije urbanističkog plana, do donošenja urbanističkog plana), koji su kioske postavili bez odobrenja, koji su kioske postavili sa odobrenjem sa određenim rokom a kojima je istekao rok, izdaće se nova privremena rešenja sa rokom trajanja od godinu dana od dana konačnosti rešenja.

Posle isteka privremenih rešenja produžiće se rok trajanja privremenih rešenja za period od 01.07.2010. godine do 01.07.2011. godine.

Vlasnici ili držaoci kioska obavezni su da se zahtevom za izdavanje privremenog rešenja obrate Gradskoj upravi za urbanizam, građevinske, komunalno stambene poslove, saobraćaj i puteve u roku od 15 dana od dana stupanja na snagu ove Odluke.

II

Dosadašnjim korisnicima Gradska uprava će izdati privremena rešenja za privremeno korišćenje lokacije za period od jedne godine, a ugovor će sklopiti sa JP Direkcijom za urbanizam i izgradnju.

Ugovorom će biti definisana prava i obaveze kao i sredstva obezbeđenja plaćanja.

III

Visina naknade za korišćenje lokacije utvrđuje se prema zonama građevinskog zemljišta određenih Odlukom o građevinskom zemljištu ("Sl. glasnik opštine Leskovac", br. 9/03, 15/03, 17/04) i iznosi:

- za prvu zonu

10.000,00 dinara mesečno,

- za drugu i treću zonu

8.000,00 dinara mesečno,

- za četvrtu i petu zonu

5.000,00 dinara mesečno.

Iznos naknade plaća se mesečno JP Direkciji za urbanizam i izgradnju Leskovac.

U slučaju neizmirenja obaveza dva meseca uzastopno kiosk će biti uklonjen.

U slučaju plaćanja ukupnog iznosa na godišnjem nivou odjednom prilikom sklapanja ugovora sa Direkcijom, iznos zakupnine umanjuje se za 10 %.

IV

Nadzor nad primenom ove Odluke vršiće Gradska uprava za inspekcijske poslove.

Po isteku roka iz čl. 1. st. 2. kao i nepridržavanja čl. 3. ove Odluke komunalni inspektor će u skladu sa svojim ovlašćenjima, svim korisnicima koji ne postupe po odredbama ove Odluke naložiti uklanjanje kioska sa javne površine.

V

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i objaviće se u "Sl. glasniku grada Leskovca".