UREDBA
O USLOVIMA I NAČINU KORIŠĆENJA SUBVENCIJA ZA RATARSKU PROIZVODNJU I PROIZVODNJU KROMPIRA U 2012. GODINI

("Sl. glasnik RS", br. 85/2012)

Član 1

Ovom uredbom uređuju se uslovi i način korišćenja subvencija za ratarsku proizvodnju i proizvodnju krompira u 2012. godini (u daljem tekstu: subvencija).

Član 2

Pravo na korišćenje subvencije ima fizičko lice, nosilac porodičnog poljoprivrednog gazdinstva (u daljem tekstu: korisnik subvencije) pod uslovom da je:

1) upisano u Registar poljoprivrednih gazdinstava sa aktivnim statusom u skladu sa Pravilnikom o načinu i uslovima upisa i vođenja Registra poljoprivrednih gazdinstava, obrascima zahteva za upis i promenu podataka i priloga, dokumentaciji koja se prilaže uz zahtev, načinu čuvanja podataka, kao i o uslovima za pasivni status poljoprivrednog gazdinstva ("Službeni glasnik RS", br. 111/09, 21/10, 89/10, 22/11, 97/11 i 15/12 - u daljem tekstu: Pravilnik);

2) na dan 9. aprila 2012. godine imalo prijavljene površine pod odgovarajućom grupom poljoprivrednih kultura, u skladu sa Pravilnikom.

Član 3

Korisnik subvencije ima pravo na subvenciju u iznosu od 6.420 dinara po hektaru prijavljene površine u skladu sa Pravilnikom umanjenu za iznos avansa ostvarenog po osnovu Uredbe o uslovima i načinu korišćenja premije za proizvodnju žitarica i krompira ("Službeni glasnik RS", br. 23/12, 31/12, 35/12 - ispravka i 37/12 - ispravka), Uredbe o uslovima i načinu korišćenja premije za proizvodnju krmnog bilja u 2012. godini ("Službeni glasnik RS", br. 31/12 i 37/12 - ispravka), Uredbe o uslovima i načinu korišćenja premije za industrijsko bilje ("Službeni glasnik RS", br. 23/12, 31/12 i 37/12 - ispravka) i Uredbe o uslovima i načinu korišćenja premije za proizvodnju duvana u listu ("Službeni glasnik RS", br. 23/12 i 31/12).

Član 4

Korisnik subvencije podnosi zahtev za korišćenje subvencije Ministarstvu finansija i privrede - Upravi za trezor (u daljem tekstu: Uprava) do 1. decembra 2012. godine na obrascu - Zahtev za isplatu subvencije za ratarsku proizvodnju i proizvodnju krompira u 2012. godini, koji je odštampan uz ovu uredbu i čini njen sastavni deo.

Uprava isplaćuje subvenciju po prijemu zahteva iz stava 1. ovog člana, a nakon provere podataka o ispunjenosti uslova iz ove uredbe i po odbitku iznosa primljenog na ime avansa.

Član 5

Subvencije se isplaćuju prema redosledu podnošenja zahteva do iznosa sredstava obezbeđenih Zakonom o budžetu Republike Srbije za 2012. godinu.

Član 6

Novčanom kaznom od 20.000 do 150.000 dinara kazniće se za prekršaj fizičko lice iz člana 2. ove uredbe, ako ostvari pravo na subvenciju na osnovu netačnih podataka.

Član 7

Nadzor nad sprovođenjem ove uredbe vrši ministarstvo nadležno za poslove poljoprivrede.

Član 8

Danom stupanja na snagu ove uredbe prestaju da važe Uredba o uslovima i načinu korišćenja premije za proizvodnju žitarica i krompira ("Službeni glasnik RS", br. 23/12, 31/12, 35/12 - ispravka i 37/12 - ispravka), Uredba o uslovima i načinu korišćenja premije za proizvodnju krmnog bilja u 2012. godini ("Službeni glasnik RS", br. 31/12 i 37/12 - ispravka), Uredba o uslovima i načinu korišćenja premije za industrijsko bilje ("Službeni glasnik RS", br. 23/12, 31/12 i 37/12 - ispravka) i Uredba o uslovima i načinu korišćenja premije za proizvodnju duvana u listu ("Službeni glasnik RS", br. 23/12 i 31/12)

Član 9

Ova uredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".

 

Obrazac 1

 

__________________________________________________________________
(Ime i prezime nosioca poljoprivrednog gazdinstva, prebivalište - mesto, ulica i broj)

 

BPG

 

 

JMBG

 

 

 

MINISTARSTVO FINANSIJA I PRIVREDE
UPRAVA ZA TREZOR

FILIJALA ________________
______________________

 

ZAHTEV
ZA SUBVENCIONISANJE RATARSKE PROIZVODNJE I PROIZVODNJE KROMPIRA U 2012. GODINI

Saglasno odredbama Uredbe o uslovima i načinu korišćenja subvencija za ratarsku proizvodnju i proizvodnju krompira u 2012. godini, podnosim zahtev za isplatu subvencije po osnovu sopstvene proizvodnje, i to:

Red. br.

Šifra

Naziv kulture

Kat. parcela

Površina pod kulturom

ha

a

m2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ukupno:

 

 

 

Pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću IZJAVLJUJEM da sam pre popunjavanja obrasca isti pažljivo pročitao i razumeo, kao i da su gore navedeni podaci tačni.
Svestan sam i svojim potpisom potvrđujem da će davanje netačnih podataka uzrokovati sankcije u skladu sa zakonom i ovom uredbom

UPRAVA ZA TREZOR

Zahtev broj:

Datum prijema:

Subvencija isplaćena 2012. god.

Obradio:

Kontrolisao:

 

U _____________, _______2012. godini

 

_______________________

(Potpis podnosioca zahteva)