ODLUKA

O REALIZACIJI PROGRAMA STRUČNE PRAKSE ZA 2012/2013. GODINU

("Sl. glasnik Grada Vranja", br. 22/2012 i 26/2012)

Član 1

Realizacija programa volontiranja - stručne prakse podrazumeva finansiranje volontiranja - stručne prakse u Gradskoj upravi grada Vranja i javnim preduzećima i javnim ustanovama, čiji je osnivač Grad Vranje, za ukupno 86 volontera - lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje - filijala Vranje, sa završenom visokom i višom školom.

Član 2

Za realizaciju ovog programa, obezbeđena su ukupna sredstva u iznosu od 1.500.000,00 dinara na mesečnom nivou, sa budžetske pozicije EKONOMSKI POSLOVI.

Grad Vranje će, po završetku perioda volontiranja - stručnog osposobljavanja i usavršavanja, finansirati i troškove polaganja stručnih ispita.

Član 3

Uslovi za prijavljivanje zainteresovanih poslodavaca iz člana 1. biće definisani javnim pozivom.

Član 4

Selekciju kandidata za potrebe prijavljenih poslodavaca, u skladu sa kriterijumima iz javnog poziva, izvršiće Komisija za realizaciju i praćenje programa volontiranja - stručne prakse u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje - filijala Vranje.

Član 5

Isplatu novčanih naknada volonterima - licima koja obavljaju stručnu praksu vršiće poslodavac iz člana 1. ove Odluke, na osnovu člana 10. Zakona o volontiranju ("Službeni glasnik RS", 36/10) i posebnog ugovora sa Gradom Vranjem i obezbeđenim budžetskim sredstvima na poziciji EKONOMSKI POSLOVI.

Član 6

Za realizaciju ovog programa, monitoring i izveštavanje biće zadužena Komisija za realizaciju i praćenje programa volontiranja - stručne prakse.

Član 7

Odluka stupa na snagu danom donošenja.

Član 8

Odluku objaviti u "Službenom glasniku Grada Vranja".