ODLUKA
O PRISTUPANJU AKUSTIČKOM ZONIRANJU TERITORIJE GRADA VRANJA

("Sl. glasnik Grada Vranja", br. 28/2012)

Član 1

Ovom odlukom pristupa se akustičkom zoniranju teritorije grada Vranja, u skladu sa zakonom i drugim propisima kojima se uređuje oblast zaštite od buke.

Član 2

Akustičko zoniranje vrši se na osnovu Programa.

Program akustičkog zoniranja teritorije grada Vranja donosi Gradsko veće grada Vranja, na predlog Komisije, u skladu sa odredbama ove odluke.

Na osnovu programa iz stava 2. ovog člana, posebnom odlukom Skupštine grada utvrdiće se mere zaštite od buke, u skladu sa zakonom.

Član 3

Predlog programa utvrdiće Komisija, u sastavu:

Predsednik:

Bojana Veličkov, zam. gradonačelnika Vranja.

Članovi:

1. Žikica Antanasijević, član Gradskog veća.

2. Miloš Antanasijević, član Gradskog veća.

3. Miroslav Simić, predstavnik "Zavoda za javno zdravlje" Vranje.

4. Radmila Stanisavljević, inspektor za zaštitu životne sredine pri Sekretarijatu za inspekcijske poslove i zaštitu životne sredine.

5. Ivica Tašković, komunalni policajac pri Sekretarijatu komunalne policije.

6. Miodrag Protić, dipl. inž. arhitekture JP "Zavod za urbanizam" Vranje.

Član 4

Zadatak Komisije je da najkasnije u roku od 15 dana od dana stupanja na snagu ove odluke utvrdi predlog Programa akustičkog zoniranja teritorije grada Vranja i isti dostavi Gradskom veću, na usvajanje.

Utvrđivanje predloga programa iz stava 1. ovog člana vrši se na osnovu Pravilnika o metodologiji za određivanje akustičkih zona ("Službeni glasnik RS", broj 72/2010).

Predlog odluke o merama zaštite od buke utvrdiće se u roku od 30 dana od dana usvajanja programa iz stava 1. ovog člana.

Član 5

Stupanjem na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o pristupanju akustičkom zoniranju teritorije grada Vranja ("Službeni glasnik grada Vranja", broj 32/11).

Član 6

Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku grada Vranja".