REŠENJE

O OBRAZOVANJU GRADSKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

("Sl. glasnik Grada Vranja", br. 28/2012)

Član 1

Obrazuje se Gradski štab za vanredne situacije, (u daljem tekstu: Gradski štab), u sledećem sastavu:

Komandant štaba:

- Zoran Antić, gradonačelnik,

Zamenica komandanta štaba:

- Bojana Veličkov, zamenica gradonačelnika,

Načelnik štaba:

- Drakča Stanojković, načelnik Odeljenja za vanredne situacije,

- Članovi:

1. Član štaba za planske poslove i upotrebu snaga zaštite i spasavanja, Miloš Antanasijević, član Gradskog veća za resor - državna uprava i lokalna samouprava.

2. Član štaba za evakuaciju i zbrinjavanje, Tomislav Stefanović, sekretar Crvenog krsta Vranje.

3. Član štaba za sklanjanje i urbanističke mere zaštite, Marina Trajković, šef Odseka za imovinsko-pravne i stambene poslove u Sekretarijatu za urbanizam i imovinsko-pravne poslove.

4. Član štaba za zaštitu od tehničko tehnoloških nesreća i radiološko-hemijsku biološku zaštitu, mr Dragiša Nikolić rukovodilac Službe zaštite na radu i zaštitu životne sredine u JP "Vodovod" Vranje.

5. Član štaba za zaštitu od požara eksplozija, Srđan Stanković, službenik za poslove unapređenja energetske efikasnosti Službi za javne nabavke.

6. Član štaba za spasavanje iz ruševina Nebojša Nikolić, direktor JP "Direkcija za razvoj i izgradnju grada Vranja".

7. Član štaba za zaštitu i spasavanje od poplava i nesreća na vodi, Branko Nikolić rukovodilac odbrane od poplave za teritoriju grada.

8. Član štaba za prvu medicinsku pomoć i epidemiološku zaštitu, dr Aleksandar Stajić član Gradskog veća za resor - zdravstvo, dečija zaštita i boračko-invalidska pitanja.

9. Član štaba za koordinaciju mera i zadataka zaštite i spasavanja na teritoriji Gradske opštine Vranjska Banja, Predrag Milenković, predsednik Gradske opštine Vranjska Banja.

10. Član štaba za asanaciju terena, Eržika Antić, direktor "Zavoda za javno zdravlje" Vranje.

11. Član štaba za očuvanje dobara bitnih za opstanak, Žikica Antanasijević, član Gradskog veća za resor - razvoj sela i seoskih mesnih zajednica, ekologija i zaštita životne sredine.

12. Član štaba za poslove bezbednosti, Slavko Antić, načelnik Odeljenja policije Policijske uprave Vranje.

13. Član štaba za logistiku, Slađan Novković, načelnik Službe za zajedničke poslove.

Sprovođenje zadataka civilne zaštite za hitno uspostavljanje neophodnih službi od javnog interesa, u nadležnosti su zamenika komandanta štaba.

Član 2

Zadatak Gradskog štaba za vanredne situacije je izvršavanje zadataka iz svoje nadležnosti u skladu sa Zakonom o vanrednim situacijama, Uredbe o sastavu i načinu rada štabova za vanredne situacije i Odluke o obrazovanju Gradskog štaba za vanredne situacije.

Član 3

Stručne i administrativno-tehničke poslove za potrebe Gradskog štaba, obavljaće nadležni organ Gradske uprave grada Vranja.

Član 4

Za svoj rad, Gradski štab odgovoran je Skupštini grada, Okružnom i Republičkom štabu za vanredne situacije.

Član 5

Ovlašćuje se Gradsko veće grada Vranja, da na predlog gradonačelnika može izvršiti izmenu sastava Gradskog štaba za vanredne situacije.

Izmena sastava štaba se ne može izvršiti suprotno odredbi člana 42. Zakona o vanrednim situacijama ("Službeni glasnik RS", broj 111/2009 i 92/2011).

Član 6

Mandat Gradskog štaba za vanredne situacije traje 4 (četiri) godine.

Član 7

Rešenje stupa na snagu danom donošenja

Član 8

Rešenje objaviti u "Službenom glasniku grada Vranja".