PRAVILNIK

O USLOVIMA I NAČINU KORIŠĆENJA MOBILNIH TELEFONA

("Sl. list grada Subotice", br. 1/2009, 13/2009 i 46/2012)

Član 1

Ovim Pravilnikom o uslovima i načinu korišćenja mobilnih telefona (u daljem tekstu: Pravilnik) utvrđuju se uslovi i način korišćenja mobilnih telefona i kartica za službene potrebe izabranih i postavljenih lica u organima Grada Subotice.

Član 2

Pravo na dodelu korišćenja mobilnog telefona i kartica za službene potrebe u organima iz člana 1. ovog Pravilnika imaju:

1. Izabrana i postavljena lica u organima Grada Subotice i Načelnik Gradske uprave Grada Subotice;

2. Pomoćnici Gradonačelnika.

Način i uslovi korišćenja mobilnog telefona za zaposlene u Gradskoj upravi urediće Načelnik Gradske uprave posebnim Pravilnikom.

Član 3

Troškovi korišćenja mobilnog telefona i kartica, koji se plaćaju na teret budžeta Grada Subotice - Službe za opštu upravu i zajedničke poslove, utvrđuju se u mesečnom iznosu bez PDV-a i bez poreza na upotrebu mobilnog telefona, u visini:

1. za Gradonačelnika i Predsednika Skupštine Grada Subotice bez limita;

2. za zamenika Gradonačelnika Subotice, zamenika Predsednika Skupštine Grada Subotica, pomoćnike Predsednika Skupštine Grada Subotica, Sekretara Skupštine Grada Subotice, članove Gradskog veća, pomoćnike Gradonačelnika i Načelnika Gradske uprave, u iznosu od 3.000,00 dinara;

3. savetnici u Savetu za pružanje stručne pomoći u pitanjima iz nadležnosti Gradonačelnika, u iznosu od 3.000,00 dinara.

Izuzetno, dozvoljeni mesečni iznos troškova korišćenja mobilnog telefona može iznositi više od iznosa utvrđenog u stavu 1. tačka 2. i 3. ovog člana, po posebnom rešenju Gradonačelnika.

Član 4

Visina troškova korišćenja mobilnih telefona i kartica prati se mesečno.

Svaki korisnik mobilnog telefona u slučaju prekoračenja iznosa navedenog u članu 3. ovog Pravilnika, sam snosi troškove iznad odobrenog iznosa.

U cilju obezbeđenja plaćanja troškova iznad odobrenog iznosa, svaki korisnik mobilnog telefona za službene potrebe iz člana 3. stav 1. tačka 1. i 2. ovog pravilnika potpisuje izjavu o obustavljanju dela plate na ime izmirenja iznosa troškova računa za mobilni telefon iznad odobrenog iznosa.

Obrazac izjave iz stava 3. ovog člana sastavni deo je ovog pravilnika.

Korisnici mobilnog telefona za službene potrebe iz člana 3. stav 1. tačka 3. ovog pravilnika se pismenim putem obaveštavaju o visini prekoračenja iznad odobrenog iznosa i dužni su da iznos iznad odobrenog limita uplate na račun Grada Subotice u roku od osam dana od dana prijema obaveštenja.

Član 5

O sprovođenju ovog Pravilnika stara se Služba za opštu upravu i zajedničke poslove.

Član 6

Danom stupanja na snagu ovog Pravilnika, prestaju da važe Pravilnik o uslovima i načinu korišćenja mobilnih telefona II-02-15/2004 od 29.11.2004. godine, Pravilnik o izmeni Pravilnika o uslovima i načinu korišćenja mobilnih telefona br. I-02-26/2005 od 22.12.2005. godine, Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o uslovima i načinu korišćenja mobilnih telefona br. I-02-04/2006 od 11.1.2006. godine, Pravilnik o uslovima i načinu korišćenja mobilnih telefona (prečišćeni tekst) br. I-02-5/2006 od 26.01.2006. godine i Pravilnik o dopunama Pravilnika o uslovima i načinu korišćenja mobilnih telefona br. I-02-15/2006 od 27.03.2006. godine.

Član 7

Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Subotice."

 

IZJAVA

Ja

   ,

korisnik službenog mobilnog telefona broj _______________, saglasan sam da mi se od plate obustavi iznos prekoračenja dozvoljenih mesečnih troškova korišćenja službenih mobilnih telefona, ukoliko isti iznos ne uplatim na žiro račun Gradske uprave, u roku od 3 dana od dana prijema obaveštenja o iznosu telefonskog računa.

 

U Subotici, ________________ 200_. g.

Potpis korisnika mobilnog telefona

____________________