REŠENJE
O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA STRUČNO UTVRĐIVANJE VREMENA I UZROKA SMRTI I IZDAVANJE POTVRDA O SMRTI ZA LICA UMRLA IZVAN ZDRAVSTVENE USTANOVE NA TERITORIJI GRADA KRALJEVA

("Sl. list grada Kraljeva", br. 20/2012)

I

Obrazuje se Komisija za stručno utvrđivanje vremena i uzroka smrti i izdavanje potvrda o smrti za lica umrla izvan zdravstvene ustanove na teritoriji grada Kraljeva, od doktora medicine u sastavu:

1. dr Dušan Micić, specijalista urgentne medicine, predsednik i koordinator rada Komisije;

2. dr Gordana Petrović, specijalista urgentne medicine, član Komisije;

3. dr Olivera Kurćubić, specijalista urgentne medicine, član Komisije;

4. dr Slavica Žarković, specijalista urgentne medicine, član Komisije;

5. dr Dragoslav Dugalić, specijalista opšte medicine, član Komisije.

II

Zadatak članova Komisije - doktora medicine iz tačke I ovog Rešenja je da najkasnije u roku od 12 sati od primljenog poziva izvrše neposredan pregled umrlog lica, utvrde vreme i uzrok njegove smrti i izdaju potvrdu o smrti u skladu sa zakonom.

Zadatak predsednika Komisije je da sačini mesečni raspored rada članova Komisije, da vodi ažurnu evidenciju izdatih potvrda o smrti u skladu sa zakonom i dostavlja redovno mesečne izveštaje o radu i prisustvu članova Komisije najkasnije do 5-og u mesecu za prethodni mesec nadležnoj službi Gradske uprave.

III

Predsedniku i članovima Komisije iz tačke I ovog Rešenja, po osnovu obavljanja poslova utvrđivanja vremena i uzroka smrti za lica umrla izvan zdravstvene ustanove na teritoriji grada Kraljeva, pripada pojedinačno naknada na mesečnom nivou u visini od 40% od prosečne mesečne zarade po zaposlenom bez poreza i doprinosa, u Republici Srbiji prema poslednje objavljenom podatku Republičkog zavoda za statistiku, za mesec koji prethodi mesecu isplate.

IV

O izvršenju ovog rešenja staraće se Odeljenje za zajedničke poslove Gradske uprave grada Kraljeva, koje će članovima Komisije - doktorima medicine iz tačke I ovog rešenja vršiti isplatu naknade u jednakim mesečnim iznosima na dostavljene tekuće račune.

V

Donošenjem ovog rešenja stavlja se van snage Rešenje gradonačelnika grada Kraljeva, I broj: 137/11 od 17. januara 2011. godine.

VI

Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu grada Kraljeva".

VII

Rešenje dostaviti: Predsedniku i članovima Komisije, Odeljenju za opštu upravu Gradske uprave grada Kraljeva, Odeljenju za zajedničke poslove Gradske uprave grada Kraljeva, Odeljenju za društvene delatnosti Gradske uprave grada Kraljeva i arhivi.