ODLUKA
O ODREĐIVANJU PROSTORA STOČNE PIJACE NA TERITORIJI GRADA VRANJA

("Sl. glasnik Grada Vranja", br. 30/2012)

Član 1

Prostor stočne pijace na teritoriji grada Vranja, određuje se na kat. parceli br. 1432/2 KO. Ristovac.

Član 2

Uređenje i održavanje prostora stočne pijace iz člana 1. ove Odluke, u skladu sa Odlukom o pijacama na teritoriji grada Vranja - prečišćen tekst ("Službeni glasnik grada Vranja", broj: 23/2011), vrši Javno komunalno preduzeće "Komrad" Vranje.

Prostor stočne pijace urediti i registrovati u skladu sa Zakonom o veterinarstvu i drugim pozitivnim propisima koji regulišu ovu oblast.

Član 3

U pogledu korišćenja i održavanja pijačnog prostora, pružanja usluga, prometa robe, mera na održavanju reda na pijačnom prostoru, nadzora i kaznenih odredbi, neposredno se primenjuju odredbe Odluke o pijacama na teritoriji grada Vranja - prečišćen tekst ("Službeni glasnik grada Vranja", br. 23/2011), kao i drugih propisa kojima se uređuju uslovi za obavljanje prometa robe, vršenje usluga u prometu robe i inspekcijskom nadzoru.

Član 4

Odluka stupa na snagu danom donošenja, a primenjivaće se od 20.10.2012. godine, od kada će se promet domaćih životinja vršiti na pijaci u s. Ristovcu.

Danom primenjivanja ove Odluke zabranjuje se svaki vid prometa domaćih životinja na dosadašnjem prostoru stočne pijace u Vranju, u ulici Maričkoj, naselje "Raška".

Član 5

Odluku objaviti u "Službenom glasniku grada Vranja".