ODLUKA

O NAČINU I KRITERIJUMIMA ZA OSTVARIVANJE FINANSIJSKE POMOĆI PENZIONERIMA GRADA SMEDEREVA

("Sl. list grada Smedereva", br. 12/2012)

Član 1

Ovom Odlukom utvrđuju se način i kriterijumi za ostvarivanje finansijske pomoći penzionerima grada Smedereva.

Član 2

Finansijsku pomoć ostvaruju kategorije penzionera koji imaju prebivalište na teritoriji grada Smedereva i ostvaruju pravo do minimalne i minimalnu penziju na osnovu raspoloživih i dostavljenih podataka koje Odeljenju za javne službe Gradske uprave grada Smedereva dostavlja Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje - Filijala Smederevo.

Penzioneri koji pored ostvarene penzije u Republici Srbiji ostvaruju i inostranu penziju ne ostvaruju pravo na finansijsku pomoć.

Podaci iz stavova 1. i 2. ovog člana dostavljaju se najkasnije do 15-og u mesecu u kome se vrši isplata, zaključno sa stanjem na dan poslednjeg dana u mesecu koji prethodi mesecu isplate.

Visina davanja finansijske pomoći penzionerima grada Smedereva utvrđuje se u visini od 20% od minimalne penzije.

Član 3

Finansijska pomoć penzionerima isplaćuje se jednokratno u toku kalendarske godine, a najkasnije do 1. decembra tekuće godine.

Član 4

Isplata finansijske pomoći penzionerima grada Smedereva vrši se neposredno penzionerima na adrese na kojima imaju prijavljeno prebivalište koje su sastavni deo dostavljenih podataka Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje - Filijala Smederevo, preko Odeljenja za finansije Gradske uprave grada Smederevo putem uputnice preko JP PTT "Srbija".

Član 5

Sredstva za isplatu finansijske pomoći penzionerima grada Smedereva obezbeđuju se u budžetu grada Smedereva.

Član 6

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Smedereva".