REŠENJE

O OBRAZOVANJU I IMENOVANJU KOMISIJE ZA SEČU, OREZIVANJE STABALA I KONTROLU UREĐENJA JAVNIH ZELENIH POVRŠINA U GRADU ZRENJANINU

("Sl. list Grada Zrenjanina", br. 30/2012)

I. Obrazuje se Komisija za seču, orezivanje stabala i kontrolu uređenja javnih zelenih površina u gradu Zrenjaninu (u daljem tekstu: Komisija).

II. U Komisiju se imenuju:

Predsednik Komisije:

Dragiša Albulj, član Gradskog veća grada Zrenjanina.

Članovi Komisije:

1. Dragana Adamović, dipl. inž. zaštite životne sredine, predstavnik Gradske uprave grada Zrenjanina;

2. Gordana Damjan Paskaš, dipl. inž. građevinarstva, predstavnik Gradske uprave grada Zrenjanina;

3. Olgica Crvenkov, spec. posl. ind. menadžmenta, predstavnik Gradske uprave grada Zrenjanina;

4. Dušan Živkov, dipl. inž. zaštite bilja, zaposleni u JKP "Čistoća i zelenilo" Zrenjanin;

5. Bogdan Bosanac, dipl. inž. šumarstva, zaposleni u JP "Vojvodina šume";

6. Slavica Ćirović, inž. ratarstva, zaposlena u JKP "Čistoća i zelenilo";

7. Jelena Purkov, dipl. inž. pejzažne arhitekture, zaposlena u JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" Zrenjanin.

III. Zadatak Komisije je da predlaže mere u cilju poboljšanja komunalne higijene u gradu Zrenjaninu, da daje preporuke u vezi sa uklanjanjem stabala koja su obolela, dotrajala ili oštećena, koja ugrožavaju život i imovinu ljudi, koja su zasađena suprotno pozitivno-pravnim propisima i urbanističkim planovima, da daje preporuke u pogledu poboljšanja kvaliteta postojećih i novoformiranih zelenih površina kao i uređenja javnih zelenih površina (parkova, ulica, naselja, trgova, sportsko rekreativnih površina i dr. površina koja održavaju nadležna komunalna preduzeća).

Pored navedenog, Komisija daje prethodna mišljenja nadležnom organu Gradske uprave grada Zrenjanina za izdavanje odobrenja za seču i orezivanje postojećih stabala fizičkim i pravnim licima.

IV. Administrativno-tehničke poslove za potrebe rada Komisije obavljaće Odeljenje komunalne policije, inspekcijsko-nadzornih poslova i vanrednih situacija.

V. Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu grada Zrenjanina".