ODLUKA

O IMPLEMENTACIJI PROJEKTA "UNAPREĐENJE POSLOVNOG OKRUŽENJA NA LOKALNOM NIVOU KROZ REGULATORNU REFORMU U GRADU NOVOM PAZARU" KOMPONENTA 2 PROJEKTA

("Sl. list grada Novog Pazara", br. 11/2012)

Član 1

Prihvata se implementacija Projekta "Unapređenje poslovnog okruženja na lokalnom nivou kroz regulatornu reformu u gradu Novom Pazaru", a u okviru Komponente 2 Projekta, koji će implementirati Grad uz tehničku podršku OPTIMUS-a.

Član 2

Cilj Projekta je: unapređenje poslovnog okruženja Grada kroz regulatornu reformu, pojednostavljenje poslovnih administrativnih postupaka Gradske uprave, kao i povećanje transparentnosti i bolja realizacija administrativnih postupaka na lokalnom nivou, uz skraćenje vremena i smanjenje troškova poslovanja za privrednike.

Član 3

Bliža prava i obaveze u vezi realizacije Projekta "Unapređenje poslovnog okruženja na lokalnom nivou kroz regulatornu reformu u gradu Novom Pazaru", uređena su Ugovorom br. 400-72/12, koji je sastavni deo ove odluke.

Član 4

Grad Novi Pazar će na ime finansijskog učešća u implementaciji projekta uplatiti ukupan iznos od 13.000,00 eura, što predstavlja 7,4% budžeta za implementaciju projekta (u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS), što se detaljnije precizira nav. Ugovorom o realizaciji Projekta.

Član 5

Ovu Odluku objaviti u "Službenom listu grada Novog Pazara".

Napomene

Ugovor o realizaciji Projekta, br. 400-72/12, koji je sastavni deo ove odluke, nije objavljen u "Sl listu grada Novog Pazara", br. 11/2012.