ODLUKA

O OSNIVANJU BUDŽETSKOG FONDA ZA RAZVOJ POLJOPRIVREDE NA TERITORIJI GRADA VRANJA

("Sl. glasnik Grada Vranja", br. 32/2012)

 

I OPŠTE ODREDBE

Član 1

Ovom odlukom osniva se budžetski fond za razvoj poljoprivrede na teritoriji grada Vranja (u daljem tekstu: Fond) i uređuje: svrha fonda, vreme za koje se osniva fond, nadležan organ Gradske uprave odgovoran za upravljanje fondom, izvori finansiranja fonda i način korišćenja sredstava fonda.

Član 2

Fond je evidencioni račun u okviru glavne knjige trezora grada Vranja, koji se otvara u skladu sa zakonom.

II POSEBNE ODREDBE

Član 3

Svrha osnivanja fonda jeste finansiranje planova i programa unapređenja razvoja poljoprivrede na teritoriji grada Vranja, u skladu sa zakonom, ovom odlukom i posebnim gradskim propisima.

Član 4

Fond se osniva na neodređeno vreme.

Član 5

Sekretarijat za finansije i privredu Gradske uprave grada Vranja je odgovoran za kontrolu i upravljanje sredstvima fonda.

Član 6

Fond se finansira iz:

1) aproprijacija obezbeđenih u okviru budžeta grada Vranja za tekuću godinu;

2) namenskih prihoda budžeta;

3) drugih javnih prihoda, u skladu sa zakonom.

Preuzimanje obaveza i plaćanje na teret fonda vrši se do nivoa sredstava odobrenih fondu.

Član 7

Sredstva ostvarena u fondu koriste se u skladu sa usvojenim programom korišćenja sredstava fonda, koji donosi Gradsko veće grada Vranja.

Predlog programa iz stava 1. ovog člana utvrđuje Komisija za odlučivanje o dodeli sredstava fonda (u daljem tekstu: Komisija), u skladu sa Strategijom razvoja grada Vranja, Strategijom razvoja poljoprivrede i Planom kapitalnih investicija.

Komisija iz stava 2. ovog člana ima predsednika i šest članova, koje imenuje Skupština grada Vranja, na mandatni period od četiri godine.

Član 8

O dodeli sredstava fonda Komisija odlučuje u skladu sa zakonom, ovom odlukom i drugim gradskim propisima.

Član 9

Stručne i administrativno-tehničke poslove za potrebe Komisije obavlja Sekretarijat za finansije i privredu Gradske uprave grada Vranja.

III PRELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE

Član 10

Stupanjem na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o osnivanju Fonda za razvoj poljoprivrede grada Vranja ("Službeni glasnik Pčinjskog okruga", broj 29/08).

Stupanjem na snagu ove odluke prestaje rad organa Fonda za razvoj poljoprivrede grada Vranja:

- Upravnog odbora Fonda za razvoj poljoprivrede grada Vranja, osnovan Rešenjem Skupštine grada Vranja, broj: 02-203/08-12 od 26.12.2008. godine ("Službeni glasnik Pčinjskog okruga", broj 36/08); i

- Nadzornog odbora Fonda za razvoj poljoprivrede grada Vranja, osnovan Rešenjem Skupštine grada Vranja, broj: 02-204/08-12 od 26.12.2008. godine ("Službeni glasnik Pčinjskog okruga", broj 36/08).

Član 11

Odluka stupa na snagu danom donošenja, a objaviće se u "Službenom glasniku grada Vranja".