ODLUKA
O OTUĐENJU I DAVANJU U ZAKUP GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA U JAVNOJ SVOJINI GRADA SREMSKA MITROVICA U POSTUPKU LEGALIZACIJE OBJEKATA I NAKNADI ZA UREĐIVANJE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA U POSTUPKU LEGALIZACIJE

("Sl. list grada Sremska Mitrovica", br. 2/2010, 5/2011, 16/2012 - ispr. i 17/2012)

 

I OPŠTE ODREDBE

Član 1

Ovom Odlukom uređuje se postupak i način otuđenja i davanja u zakup građevinskog zemljišta, koje je u javnoj svojini Grada Sremska Mitrovica u, svrhu legalizacije objekata (u daljem tekstu: građevinsko zemljište u javnoj svojini), cena odnosno zakupnina građevinskog zemljišta u javnoj svojini koje se otuđuje odnosno daje u zakup u svrhu legalizacije, naknada za uređivanje građevinskog zemljišta u legalizaciji i druga pitanja od značaja za sprovođenje postupka legalizacije objekata u skladu sa Zakonom.

Član 2

Grad Sremska Mitrovica otuđuje građevinsko zemljište u javnoj svojini u svrhu legalizacije objekata neposrednom pogodbom, u skladu sa zakonom, donetim podzakonskim aktima kojima se uređuju neka pitanja vezana za legalizaciju objekata i ovom Odlukom.

Izuzetno od odredbe stava 1. ovog člana, Grad Sremska Mitrovica daje u zakup građevinsko zemljište u javnoj svojini u svrhu legalizacije objekta sa kraćim rokom amortizacije.

U slučaju iz stava 2. ovog člana građevinsko zemljište u javnoj svojini daje se u zakup na način utvrđen u stavu 1. ovog člana, a rok trajanja zakupa ne može biti duži od 40 godina.

Rok amortizacije objekta u smislu stava 2. ovog člana utvrđuje Gradska uprava za urbanizam i stambeno-komunalne poslove (u daljem tekstu: nadležna uprava), na osnovu podnete dokumentacije uz zahtev za legalizaciju objekta ili uvidom na terenu.

II POSTUPAK OTUĐENJA I DAVANJA U ZAKUP GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA U JAVNOJ SVOJINI U SVRHU LEGALIZACIJE OBJEKTA

Član 3

Zahtev za otuđenje ili davanje u zakup građevinskog zemljišta u javnoj svojini u svrhu legalizacije podnosi se Gradskom veću Grada Sremska Mitrovica (u daljem tekstu: Gradsko veće).

Uz zahtev iz stava 1. se podnosi:

- izvod iz javne evidencije nepokretnosti za parcelu čije se otuđenje ili davanje u zakup zahteva;

- kopija plana;

- izjašnjenje nadležne uprave da je legalizacija moguća sa predlogom za otuđenje ili davanje zemljišta u zakup prema stanju objekta.

Član 4

Ukoliko se iz podnete dokumentacije utvrdi da je na parceli čije se otuđenje ili zakup zahteva, upisana državna svojina Republike Srbije - korisnik Grad odnosno Opština Sremska Mitrovica, nadležna Služba, zahtev sa dokumentacijom dostavlja Gradskom javnom pravobranilaštvu, koje pokreće postupak konverzije prava korišćenja u pravo svojine u korist Grada Sremska Mitrovica.

Po izvršenoj konverziji prava korišćenja u pravo svojine, zahtev sa dokumentacijom dostavlja se Javnom preduzeću "Direkcija za izgradnju Grada Sremska Mitrovica" (u daljem tekstu: Direkcija) koja obavlja neophodne prethodne radnje, ukoliko za tim postoji potreba (preparcelacija i parcelacija).

Na osnovu podataka o tržišnoj vrednosti zemljišta po urbanističkim zonama, pribavljenih od nadležnog organa, Direkcija utvrđuje cenu odnosno zakupninu za konkretnu parcelu. Podaci o tržišnoj vrednosti zemljišta pribavljaju se od nadležnog organa svaka 3 meseca.

Član 5

Pošto utvrdi da su ispunjeni uslovi za davanje građevinskog zemljišta u javnoj svojini u zakup neposrednom pogodbom u svrhu legalizacije, Komisija za sprovođenje postupka raspolaganja građevinskim zemljištem (u daljem tekstu: Komisija), obrazovana u skladu sa posebnom Odlukom, sačinjava predlog rešenja o otuđenju ili davanju u zakup zemljišta neposrednom pogodbom i isti dostavlja Gradskom veću radi odlučivanja.

Gradsko veće, na osnovu predloga rešenja iz stava 1. ovog člana, donosi rešenje o otuđenju ili davanju u zakup građevinskog zemljišta u javnoj svojini, neposrednom pogodbom, u svrhu legalizacije.

Član 6

Rešenje iz člana 5. stav 2. dostavlja se podnosiocu zahteva.

Po konačnosti rešenja iz stava 1. ovog člana zaključuje se ugovor o otuđenju ili davanju u zakup građevinskog zemljišta u javnoj svojini između Grada Sremska Mitrovica, i lica kome se zemljište otuđuje ili daje u zakup. U ime Grada ugovor potpisuje Gradonačelnik.

III CENA I ZAKUPNINA GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA U JAVNOJ SVOJINI KOJE SE OTUĐUJE ILI DAJE U ZAKUP U SVRHU LEGALIZACIJE I NAČIN PLAĆANJA

Član 7

Cena građevinskog zemljišta u javnoj svojini koje se otuđuje u svrhu legalizacije utvrđuje se prema tržišnoj vrednosti konkretne parcele koja se pribavlja od nadležnog organa.

Zakupnina za građevinsko zemljište u javnoj svojini koje se daje u zakup u svrhu legalizacije utvrđuje se u iznosu od 50% tržišne vrednosti konkretne parcele pribavljene od nadležnog organa, preračunato na mesečnom nivou.

Član 8

Cenu ili zakupninu iz člana 7. ove Odluke plaća lice kome se građevinsko zemljište u javnoj svojini otuđuje ili daje u zakup.

Cena ili zakupnina iz prethodnog stava plaća se jednokratno ili u mesečnim ratama, najduže do 120 meseci.

Ukoliko se cena ili zakupnina plaća u mesečnim iznosima, neisplaćeni deo cene ili zakupnine podleže promeni svakih šest meseci, u skladu sa rastom cena na malo, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku.

IV NAKNADA ZA UREĐIVANJE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA U LEGALIZACIJI

Član 9

Naknada za uređivanje građevinskog zemljišta u postupcima legalizacije (u daljem tekstu: naknada) za porodične stambene objekte i stanove u stambenim zgradama čija je neto korisna površina do 100 m2, odnosno 200 m2, bez obzira na ukupnu površinu objekta, utvrđuje se na osnovu sledećih kriterijuma:

1) stepena komunalne opremljenosti;

2) godišnjih programa za uređivanje građevinskog zemljišta;

3) urbanističke zone;

4) položaja lokacije;

5) namene objekta;

6) neto korisne površine objekta;

7) vremena zaključenja ugovora kojim se uređuju međusobni odnosi u pogledu uređivanja građevinskog zemljišta;

Naknada iz stava 1. ovog člana umanjuje se za 99% za svakih 25 m2 po članu porodičnog domaćinstva do 100 m2, a ako je predmetni objekat, odnosno stan površine veće od 100 m2, naknada se umanjuje za 60% za sledećih 100 m2, u odnosu na visinu naknade propisane ovom odlukom. Ako porodično domaćinstvo ima manje od četiri člana, umanjenje od 99% se primenjuje po članu domaćinstva, a naknada za ostatak površine do 100 m2 se umanjuje u iznosu od 60% u odnosu na propisanu visinu naknade.

Naknada iz stava 1. ovog člana umanjuje se i vlasnicima porodičnih stambenih objekata i stanova u stambenim zgradama u iznosu od 60% u odnosu na visinu naknade propisanu ovom odlukom, za prvih 100 m2 neto površine objekta, bez ispunjenja uslova propisanih u članu 9b ove odluke.

Član 9a

Prilikom obračuna površina za umanjenje naknade iz člana 9. ove odluke, za stanove u stambenim zgradama, obračunava se neto korisna površina stana, bez obzira na ukupnu površinu stambene zgrade u kojoj se stan nalazi.

Umanjenja naknade iz člana 9. ove odluke ne primenjuje se na porodične stambene objekte i stanove, kada su izgrađeni u ekstra ili prvoj urbanističkoj zoni, u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji.

Član 9b

Umanjenje iz člana 9. stav 2. ove odluke može ostvariti lice koje je podnelo zahtev za legalizaciju objekta koji je izgrađen do 11. septembra 2009. godine, kao i lice koje je na tom objektu steklo pravo svojine do 5. aprila 2011. godine i koje je trajno rešavalo svoje stambeno pitanje, pod uslovom da on ili članovi njegovog porodičnog domaćinstva (bračni drug, deca rođena u braku ili van braka, usvojena ili pastorčad, koji žive sa podnosiocem zahteva u zajedničkom domaćinstvu) nemaju drugu nepokretnost na teritoriji grada.

Ispunjenost uslova za umanjenje naknade iz stava 1. ovog člana, utvrđuje posebna Komisija, koju obrazuje nadležna uprava na osnovu priloženih dokaza, u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji i Zakonom o opštem upravnom postupku (isprave, iskazi svedoka, izjave stranaka i dr.).

Član 10

Za izdavanje građevinske dozvole za objekte izgrađene, dograđene odnosno rekonstruisane bez građevinske dozvole iz sredstava budžeta Republike Srbije, autonomne pokrajine, odnosno jedinice lokalne samouprave, odnosno sredstava pravnih lica čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina, odnosno jedinica lokalne samouprave, ne plaća se naknada.

Vlasniku objekta izgrađenog, dograđenog odnosno rekonstruisanog bez građevinske dozvole koji je sopstvenim sredstvima učestvovao u izgradnji pojedinih objekata komunalne infrastrukture, srazmerno se umanjuje iznos utvrđene naknade, uz podnošenje odgovarajućeg dokaza o učešću u sufinansiranju. Kao dokaz priznaje se ugovor o sufinansiranju ili potvrda mesne zajednice.

Vlasnik objekta, koji nije platio deo naknade za izgradnju linijske komunalne infrastrukture (vodovod, kanalizacija, javni put) do dobijanja građevinske dozvole, odnosno odobrenja za izgradnju, može istu da plati po izgradnji iste, odnosno pre priključenja objekta na linijsku komunalnu infrastrukturu.

Za izdavanje građevinske dozvole za objekte izgrađene, dograđene odnosno rekonstruisane bez građevinske dozvole, za koje ovom Odlukom ništa posebno nije propisano, visina naknade utvrđuje se u punom iznosu, u skladu sa kriterijumima i merilima datim u ovoj Odluci.

Član 11

Visina naknade u postupku legalizacije, utvrđena je u tabelama: 1, 1a, 2, 3, 4 i 5, koje su sastavni deo ove odluke.

U postupku obračuna visine naknade prema tabelama iz stava 1. ovog člana, za konkretan objekat u legalizaciji, uzimaju se u obzir iznosi za objekte komunalne infrastrukture koji postoje na terenu u konkretnom slučaju.

U pogledu namene objekta-prostora odnosno zemljišta, urbanističkih zona, način obračuna naknade za uređivanje građevinskog zemljišta u legalizaciji, shodno se primenjuju odredbe posebne Odluke koja uređuje kriterijume i merila za obračun naknade za uređivanje građevinskog zemljišta u redovnom postupku za izgradnju objekata.

Član 12

Vlasnik objekta izgrađenog, dograđenog ili rekonstruisanog bez građevinske dozvole, plaća naknadu za uređivanje građevinskog zemljišta, obračunatu u skladu sa članom 9., 10. i 11. ove Odluke, jednokratno ili u ratama.

Ukoliko se naknada plaća jednokratno, iznos naknade obračunat po odredbama ove Odluke umanjuje se za 20%, a plaća se u roku od 7 dana od dana obračuna.

Ukoliko se kao način plaćanja naknade za uređivanje građevinskog zemljišta utvrdi plaćanje u ratama, plaćanje se vrši na sledeći način:

- za legalizaciju objekta u I E i I zoni prva rata u visini 20% od obračunate naknade plaća se u roku 7 dana od dana obračuna, a preostali iznos plaća se u jednakim mesečnim ratama do 36 meseci;

- za legalizaciju objekata počev od II zaključno sa VIII - zonom - u jednakim mesečnim ratama na 120 meseci;

- naknada sa umanjenjem iz člana 9. stav 2. u jednakim mesečnim ratama do 240 rata.

Za sve objekte osim stambenih, ukoliko se naknada plaća u ratama, obezbeđenje plaćanja naknade vrši se stavljanjem hipoteke na objekat koji se legalizuje, na osnovu založne izjave.

Član 13

Ukoliko se naknada za uređivanje građevinskog zemljišta plaća u ratama, neisplaćene rate podležu usklađivanju jedanput godišnje (po isteku kalendarske godine) stopom rasta potrošačkih cena u Republici Srbiji za predhodnu godinu.

Odredba iz predhodnog stava primenjivaće se na sve do sada zaključene ugovore u kojima je ostatak duga korigovan stopom rasta cena na malo.

Član 13a

Vlasnik objekta odnosno investitor koji je zaključio ugovor o naknadi za uređivanje građevinskog zemljišta na rate do stupanja na snagu ove odluke, može podneti zahtev za otplatu preostalog duga u celosti uz mogućnost umanjenja duga za 20%.

Član 14

O uređivanju međusobnih odnosa u pogledu plaćanja naknade zaključuje se ugovor između JP "Direkcija za izgradnju Grada Sremska Mitrovica" i vlasnika objekta izgrađenog, dograđenog ili rekonstruisanog bez građevinske dozvole.

V PRELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE

Član 15

Ugovori kojima se daje u zakup zemljište u svrhu legalizacije objekta i uređuje visina i način plaćanja naknade za uređivanje građevinskog zemljišta u svrhu legalizacije, po kojima nije istekao ugovoreni rok plaćanja, a koji su zaključeni na osnovu Zakona o planiranju i izgradnji ("Sl. glasnik RS" br. 47/2003 i 34/2006) i propisa donetih na osnovu njega, ostaju na snazi i posle donošenja ove Odluke.

Član 16

Na sve postupke legalizacije koji su pokrenuti zahtevom vlasnika bespravno izgrađenog objekta, odnosno njegovog dela, u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji ("Sl. glasnik RS" br. 72/2009 i 81/2009), kao i na prijave za legalizaciju koje su podnete po ranije važećem zakonu, a koje se u smislu Zakona o planiranju i izgradnji ("Sl. glasnik RS" br. 72/2009 i 81/2009) smatraju zahtevom, primenjuju se odredbe ove Odluke.

Postupci davanja u zakup ostalog neizgrađenog građevinskog zemljišta neposrednom pogodbom, započeti po ranije važećim propisima, a kod kojih nije zaključen ugovor o zakupu, okončaće se po odredbama ove Odluke.

Član 17

Stupanjem na snagu ove Odluke prestaju da važe odredbe Odluke o građevinskom zemljištu ("Sl. list Grada Sremska Mitrovica" br. 2/2009) i odredbe Odluke o kriterijumima i merilima za utvrđivanje zakupnine i naknade za uređivanje građevinskog zemljišta ("Sl. list Grada Sremska Mitrovica" br. 2/2009), koje se odnose na legalizaciju objekata, a koje su u suprotnosti sa ovom Odlukom.

Član 18

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Sl. listu grada Sremska Mitrovica".

 

Samostalni članovi Odluke o izmenama i dopunama
Odluke o otuđenju i davanju u zakup građevinskog zemljišta u javnoj svojini Grada Sremska Mitrovica u postupku legalizacije objekata i naknadi za uređivanje građevinskog zemljišta u postupku legalizacije

("Sl. list grada Sremska Mitrovica", 5/2011)

Član 9

Postupci davanja u zakup odnosno otuđenja građevinskog zemljišta u postupku legalizacije u kojima nije doneto rešenje Gradskog veća nastaviće se po odredbama ove odluke.

Član 10

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Sremska Mitrovica".

 

Samostalni član Odluke o izmenama
Odluke o otuđenju i davanju u zakup građevinskog zemljišta u javnoj svojini Grada Sremska Mitrovica u postupku legalizacije objekata i naknadi za uređivanje građevinskog zemljišta u postupku legalizacije

("Sl. list grada Sremska Mitrovica", 17/2012)

Član 4

Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Sremska Mitrovica".

 

Tabela 1

NAKNADA ZA UREĐIVANJE JAVNOG GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA STAMBENE OBJEKTE U POSTUPKU LEGALIZACIJE

(OBRAČUNAVA SE U DINARIMA PO M2 NETO POVRŠINE OBJEKTA-PROSTORA)

ZONA

MAGISTRALNA
PRIMARNA MREŽA

SEKUNDARNA MREŽA

UKUPNO

E.E. OBJEKTI

FEKALNA KAN.

ATMOSFER. KAN.

VODOVOD

KOLOVOZ

TROTOAR

I E

 

 

 

 

 

 

 

 

1.609,30

569,52

397,50

384,40

320,34

1.210,20

106,80

4.598,06

I

 

 

 

 

 

 

 

 

1.287,44

455,62

318,00

307,52

256,27

968,16

85,44

3.678,45

II

 

 

 

 

 

 

 

 

804,65

284,76

198,75

192,20

160,17

605,10

53,40

2.299,03

III

 

 

 

 

 

 

 

 

724,19

256,28

178,88

172,98

144,15

544,59

48,06

2.069,13

IV

 

 

 

 

 

 

 

 

643,72

227,81

159,00

153,76

128,14

484,08

42,72

1.839,22

V

 

 

 

 

 

 

 

 

603,49

213,57

149,06

144,15

120,13

453,83

40,05

1.724,27

VI

 

 

 

 

 

 

 

 

563,26

199,33

149,06

134,54

112,12

423,57

37,38

1.619,26

VII

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

149,06

 

112,12

 

 

261,18

VIII

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

112,12

 

 

112,12

NAPOMENA: tabela 1 se odnosi na porodične stambene objekte na zasebnim parcelama i ekonomske objekte na tim parcelama, stanove u stambeno-poslovnim objektima i pomoćne objekte uz navedene objekte

 

Tabela 2

NAKNADA ZA UREĐIVANJE JAVNOG GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA OBJEKTE DRUŠTVENOG STANDARDA I OBJEKTE PRIVREDNO-PROIZVODNE DELATNOSTI U POSTUPKU LEGALIZACIJE

(OBRAČUNAVA SE U DINARIMA PO M2 NETO POVRŠINE OBJEKTA-PROSTORA)

ZONA

MAGISTRALNA
PRIMARNA MREŽA

SEKUNDARNA MREŽA

UKUPNO

E.E. OBJEKTI

FEKALNA KAN.

ATMOSFER. KAN.

VODOVOD

KOLOVOZ

TROTOAR

I E

 

 

 

 

 

 

 

 

1.609,30

455,62

318,00

307,52

256,27

968,16

85,44

4.000,30

I

 

 

 

 

 

 

 

 

1.287,44

364,49

254,40

246,02

205,02

774,53

68,35

3.200,24

II

 

 

 

 

 

 

 

 

804,65

227,81

159,00

153,76

128,14

484,08

42,72

2.000,15

III

 

 

 

 

 

 

 

 

724,18

205,03

143,10

138,38

115,32

435,67

38,45

1.800,14

IV

 

 

 

 

 

 

 

 

643,72

182,25

127,20

123,01

102,51

387,26

34,18

1.600,12

V

 

 

 

 

 

 

 

 

603,49

170,86

119,25

115,32

96,10

363,06

32,04

1.500,11

VI

 

 

 

 

 

 

 

 

563,25

159,47

119,25

107,63

89,70

338,86

29,90

1.408,06

VII

 

 

 

 

 

 

 

 

482,79

 

119,25

 

89,70

 

 

691,73

VIII

 

 

 

 

 

 

 

 

402,32

 

 

 

89,70

 

 

492,02

NAPOMENA: Tabela 2 se odnosi na škole, fakulteti, dečije ustanove, ustanove socijalne zaštite, zdravstveni objekti, objekti kulture, objekti sporta i verski objekti, proizvodno zanatstvo, industrija, građevinarstvo, komunalni objekti, pijace, saobraćajni i prateći objekti, garaže, prateći skladišni, stovarišni i magacinski prostor uz privredno-proizvodne objekte kao i prateći poslovno-kancelarijski prostor u privrednom odnosno proizvodnom objektu i prateći garažni prostor u ovim objektima, kolske vage i poljoprivredni objekti i objekti za preradu poljoprivrednih proizvoda i navedeni poslovni prostori u stambeno-poslovnim objektima i sl.

 

Tabela 3

NAKNADA ZA UREĐIVANJE JAVNOG GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA OBJEKTE POSLOVNO-KOMERCIJALNE DELATNOSTI I POSLOVNO-USLUŽNE DELATNOSTI U POSTUPKU LEGALIZACIJE

(OBRAČUNAVA SE U DINARIMA PO M2 NETO POVRŠINE OBJEKTA-PROSTORA)

ZONA

MAGISTRALNA
PRIMARNA MREŽA

SEKUNDARNA MREŽA

UKUPNO

E.E. OBJEKTI

FEKALNA KAN.

ATMOSFER. KAN.

VODOVOD

KOLOVOZ

TROTOAR

I E

 

 

 

 

 

 

 

 

3.620,92

1.025,14

715,50

691,92

576,61

2.178,36

192,24

9.000,68

I

 

 

 

 

 

 

 

 

2.896,73

820,11

572,40

553,54

461,29

1.742,69

153,79

7.200,55

II

 

 

 

 

 

 

 

 

1.810,46

512,57

357,75

345,96

288,31

1.089,18

96,12

4.500,34

III

 

 

 

 

 

 

 

 

1.629,41

461,31

321,98

311,36

259,48

980,26

86,51

4.050,31

IV

 

 

 

 

 

 

 

 

1.448,37

410,05

286,20

276,77

230,64

871,34

76,90

3.600,27

V

 

 

 

 

 

 

 

 

1.086,27

307,54

214,65

207,58

172,98

653,51

57,67

2.700,21

VI

 

 

 

 

 

 

 

 

1.013,86

287,04

214,65

193,74

161,45

609,94

53,83

2.534,50

VII

 

 

 

 

 

 

 

 

869,02

 

214,65

 

161,45

 

 

1.245,12

VIII

 

 

 

 

 

 

 

 

724,18

 

 

 

161,45

 

 

885,63

NAPOMENA: Tabela 3 se odnosi na ugostiteljske objekte, hotelijerske objekte, banke, osiguravajuća društva, menjačnice, ateljee, galerije, izložbene salone, sportske terene i poslovne sadržaje u objektima sporta za komercijalnu upotrebu, objekte uslužnog zanatstva i prateći garažni prostor, administrativne, komercijalne, trgovinske objekte, tržne centre, trgovine na veliko, diskonte, šoping molove, skladišta, stovarišta, magacini, objekti zabave i razonode, kladionice, kockarnice, video klubovi, ostali objekti komercijalnog karaktera i prateći garažni prostor i navedeni poslovni prostori u stambeno-poslovnim objektima i sl.

 

Tabela 4

NAKNADA ZA UREĐIVANJE JAVNOG GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA KOMPLEKS ZEMLJIŠTA UZ OBJEKTE U POSTUPKU LEGALIZACIJE

(OBRAČUNAVA SE U DINARIMA PO M2 ZEMLJIŠTA UZ OBJEKAT)

ZONA

MAGISTRALNA
PRIMARNA MREŽA

SEKUNDARNA MREŽA

UKUPNO

E.E. OBJEKTI

FEKALNA KAN.

ATMOSFER. KAN.

VODOVOD

KOLOVOZ

TROTOAR

I E

 

 

 

 

 

 

 

 

402,32

113,90

79,50

76,88

64,07

242,04

21,36

1.000,08

II

 

 

 

 

 

 

 

 

321,86

91,12

63,60

61,50

51,25

193,63

17,09

800,06

II

 

 

 

 

 

 

 

 

201,16

56,95

39,75

38,44

32,03

121,02

10,68

500,04

III

 

 

 

 

 

 

 

 

181,05

51,26

35,78

34,60

28,83

108,92

9,61

450,03

IV

 

 

 

 

 

 

 

 

160,93

45,56

31,80

30,75

25,63

96,82

8,54

400,03

V

 

 

 

 

 

 

 

 

150,87

42,71

29,81

28,83

24,03

90,77

8,01

375,03

VI

 

 

 

 

 

 

 

 

140,81

39,87

29,81

26,91

22,42

84,71

7,48

350,03

VII

 

 

 

 

 

 

 

 

120,70

 

29,81

 

22,42

 

 

172,93

VIII

 

 

 

 

 

 

 

 

100,58

 

 

 

22,42

 

 

123,00

NAPOMENA: Tabela 4 se odnosi na benzinske pumpe, sportske terene, građare, pilane, stovarišta, i sve druge objekte čija se delatnost obavlja i na otvorenom prostoru

 

Tabela 5

NAKNADA ZA UREĐIVANJE JAVNOG GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA OBJEKTE A KOJA SE ODNOSI NA TROŠKOVE IZGRADNJE PARKING MESTA NA JAVNOJ POVRŠINI U POSTUPKU LEGALIZACIJE

(OBRAČUNAVA SE U DINARIMA PO PARKING MESTU)

ZONA

PARKING MESTO

I E

 

200.000,00

I

 

120.000,00

II

 

96.000,00

III

 

80.000,00

IV

 

80.000,00

V

 

80.000,00

VI

 

80.000,00

VII

 

 

VIII

 

 

NAPOMENA: Tabela 5 odnosi se na objekte za koje je planskim aktom utvrđeno da je parkiranje za pojedinačnu parcelu ili vrstu objekta, moguće organizovati na javnoj površini odnosno u bloku.