REŠENJE

O IMENOVANJU INTERRESORNE KOMISIJE GRADA PANČEVA

("Sl. list grada Pančeva", br. 34/2012)

I

Interresorna komisija grada Pančeva (u daljem tekstu: Komisija) ima tri stalna člana, i to: predstavnika sistema zdravstvene zaštite (pedijatar), predstavnika obrazovno-vaspitnog sistema (školski psiholog) i predstavnika sistema socijalne zaštite (stručni radnik na poslovima socijalnog rada).

Komisija ima dva povremena člana (izuzetno tri), i to: predstavnika zdravstvene zaštite (izabrani lekar ili lekar specijalista), predstavnika obrazovanja (vaspitač, nastavnik razredne nastave, odeljenski starešina, predmetni nastavnik ili stručni saradnik zaposlen u obrazovnoj ustanovi koju dete pohađa) i predstavnika socijalne zaštite (stručni radnik iz ustanove socijalne zaštite, voditelj slučaja, predstavnik ustanove socijalne zaštite u koju je dete smešteno i dr.).

Predsednika Komisije biraju stalni članovi Komisije iz svojih redova.

Povremene članove Komisije određuje predsednik Komisije.

II

U Komisiju, kao stalni članovi, imenuju se:

1. dr Marija Deanović, pedijatar, zaposlena u Domu zdravlja Pančevo,

2. Slavena Musta, dipl. psiholog, zaposlena u Školi za osnovno ni srednje obrazovanje "Mara Mandić" Pančevo i

3. Anita Popeskov, dipl. socijalni radnik / dipl. pravnik master, zaposlena u Centru za socijalni rad "Solidarnost" Pančevo.

III

Lica iz tačke II ovog rešenja imenuju se na vreme od četiri godine.

IV

Komisija je nadležna za procenu potreba za pružanjem dodatne obrazovne, zdravstvene ili socijalne podrške detetu i učeniku, u skladu sa Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, Zakonom o predškolskom vaspitanju i obrazovanju, Pravilnikom o dodatnoj obrazovnoj, zdravstvenoj i socijalnoj podršci detetu i učeniku i drugim zakonima i propisima.

V

Komisija je nadležna za procenu potreba za pružanjem dodatne obrazovne, zdravstvene ili socijalne podrške detetu i učeniku koji ima prebivalište na teritoriji grada Pančeva.

VI

Članovi Komisije imaju pravo na naknadu za svoj rad, koja se određuje posebnim aktom gradonačelnika grada Pančeva.

VII

Sedište Komisije je u Pančevu, Trg Kralja Petra I broj 2-4, u zgradi Skupštine grada Pančeva.

VIII

Koordinator Komisije je Ivanka Momčilović, zaposlena u Gradskoj upravi grada Pančeva.

IX

Komisija ima pečat, kružnog oblika, prečnika 32 mm čiji je tekst ispisan ćiriličnim pismom, na srpskom jeziku, u koncentričnim krugovima oko grba Republike Srbije, na sledeći način:

- REPUBLIKA SRBIJA, u spoljnom krugu pečata,

- AUTONOMNA POKRAJINA VOJVODINA, u sledećem unutrašnjem krugu,

- GRAD PANČEVO, u sledećem unutrašnjem krugu,

- INTERRESORNA KOMISIJA GRADA PANČEVA, u sledećem unutrašnjem krugu,

- u dnu pečata ispisan je naziv sedišta PANČEVO.

X

Ovo rešenje stupa na snagu danom donošenja i objaviće se u '"Službenom listu grada Pančeva".

XI

Stupanjem na snagu ovog rešenja prestaje da važi Rešenje načelnika Gradske uprave grada Pančeva o imenovanju Interresorne komisije grada Pančeva broj PT-09/2010 od 04.10.2010. godine ("Službeni list grada Pančeva", broj 2/12), o izmeni, odnosno stavljanju van snage broj III-09/2011 od 07. i 08.06.2011. godine, o izmeni broj III-09/2011 od 08.06.2011. godine ("Službeni list grada Pančeva", broj 2/12), o izmeni, odnosno stavljanju van snage broj III-09/2012 od 05. i 06.09.2012. godine, o izmeni, odnosno izmenama broj III-09/2012 od 14.09. i 03.10.2012. godine ("Službeni list grada Pančeva", broj 31/12).