REŠENJE

O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA DODELU SREDSTAVA ZA RAD UDRUŽENJA GRAĐANA TEŠKIH HRONIČNIH BOLESNIKA I OSOBA SA INVALIDITETOM

("Sl. list grada Pančeva", br. 34/2012)

I

Obrazuje se Komisija za dodelu sredstava za rad udruženja građana teških hroničnih bolesnika i osoba sa invaliditetom (u daljem tekstu: Komisija), u sledećem sastavu:

1. Radomir Radosavljević, član Gradskog veća grada Pančeva,

2. dr Dušan Malić, član Gradskog veća grada Pančeva,

3. Zdenka Radojković, vd direktora Doma za decu i omladinu bez roditeljskog staranja "Spomenak" Pančevo,

4. Zdenka Jokić, zaposlena u JP Gradska stambena agencija Pančevo,

5. Dragan Kostić, zaposlen u kompaniji "Novosti" AD Beograd.

Komisija na prvoj sednici, većinom glasova od ukupnog broja članova, bira predsednika Komisije.

Za sekretara Komisije određuje se Dragana Dačić, zaposlena u Sekretarijatu za javne službe i socijalna pitanja Gradske uprave grada Pančeva.

II

Zadatak Komisije je utvrđivanje Predloga za dodelu sredstava za rad udruženja građana teških hroničnih bolesnika i osoba sa invaliditetom.

Poslovi dodele sredstava za rad udruženja građana teških hroničnih bolesnika i osoba sa invaliditetom obuhvataju: usvajanje kriterijuma za vrednovanje, priprema predloga teksta javnog konkursa za podnošenje dokumentacije, vrednovanje realizovanih i planiranih programskih aktivnosti udruženja i utvrđivanje Predloga udruženja za dodelu sredstava za rad.

III

Pravo učešća na konkursu imaju: udruženja građana teških hroničnih bolesnika i osoba sa invaliditetom sa sedištem na teritoriji grada Pančeva.

Konkurs za dodelu sredstava za rad udruženja građana teških hroničnih bolesnika i osoba sa invaliditetom objavljuje se u lokalnom štampanom glasilu "PANČEVAC" AD.

IV

Lica iz tačke I ovog rešenja imenuju se na vreme od četiri godine, odnosno do isteka mandata odbornicima Skupštine grada Pančeva.

V

Predsednik Komisije saziva sednice i rukovodi radom Komisije. Za punovažan rad Komisije potrebno je da sednici prisustvuje većina od ukupnog broja članova.

Komisija na sednicama odlučuje većinom glasova od ukupnog broja članova.

VI

Članovi Komisije, osim onih koji su zaposleni u Gradskoj upravi grada Pančeva, za svoj rad ostvaruju naknadu u iznosu od 900,00 dinara, po sednici.

VII

Stručne i administrativno-tehničke poslove za potrebe Komisije obavlja Sekretarijat za skupštinske poslove, poslove gradonačelnika i Gradskog veća Gradske uprave grada Pančeva u saradnji sa Sekretarijatom za javne službe i socijalna pitanja Gradske uprave grada Pančeva.

VIII

Ovo rešenje stupa na snagu danom donošenja i objaviće se u "Službenom listu grada Pančeva".