PRAVILNIK
O OBRASCU I NAČINU IZDAVANJA DOZVOLE ZA KRETANJE I ZADRŽAVANJE NA PODRUČJU GRANIČNOG PRELAZA

("Sl. glasnik RS", br. 120/2012)

Član 1

Ovim pravilnikom propisuje se obrazac dozvole za kretanje i zadržavanje na području graničnog prelaza, kao i način njenog izdavanja.

Član 2

Za lica koja stalno obavljaju delatnost na području graničnog prelaza, zahtev za izdavanje dozvole za kretanje i zadržavanje na području graničnog prelaza podnosi državni organ, odnosno pravno lice čije je sedište ili delatnost na području graničnog prelaza, a kod koga je zaposleno lice za koje se traži izdavanje dozvole.

Za članove posade stranog plovila, voza ili vazduhoplova, zahtev za izdavanje dozvole za kretanje i zadržavanje na području graničnog prelaza podnosi zapovednik stranog plovila, vazduhoplova ili voza.

Zahtev za izdavanje i produženje roka važenja dozvole za kretanje i zadržavanje na području graničnog prelaza, podnosi se u pismenom obliku i sadrži: podatke o licu za koje se izdavanje, odnosno produženje roka važenja dozvole traži (ime i prezime, datum i mesto rođenja, državljanstvo, zanimanje, vrsta i broj lične isprave, podatke o poslodavcu), razlog traženja dozvole, odnosno evidencioni broj dozvole čije se produženje važenja traži.

Uz zahtev za izdavanje dozvole prilaže se fotografija veličine 3x4cm.

Obrazac dozvole iz stava 1. ovog člana, izrađuje se na formatu 100x70mm. Izgled Obrasca dat je u Prilogu 1. ovog pravilnika i čini njegov sastavni deo.

Član 3

Za lica koja obavljaju privremenu delatnost na području graničnog prelaza, kao i kada je potrebno omogućiti kretanje i zadržavanje na području graničnog prelaza u kraćem trajanju, izdaje se privremena dozvola.

Na izdavanje privremene dozvole za kretanje i zadržavanje na području graničnog prelaza shodno se primenjuju odredbe člana 2. stav 3. ovog pravilnika.

Obrazac privremene dozvole iz stava 1. ovog člana izrađuje se na formatu 100x70mm. Izgled Obrasca dat je u Prilogu 2. ovog pravilnika i čini njegov sastavni deo.

Član 4

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".

 

Prilog 1.

 

Dozvola za kretanje i zadržavanje na području graničnog prelaza

 

PREDNJA STRANA OBRASCA

 

ZADNJA STRANA OBRASCA

 

Prilog 2.

 

Privremena dozvola za kretanje i zadržavanje na području graničnog prelaza

 

PREDNJA STRANA OBRASCA

 

ZADNJA STRANA OBRASCA