ODLUKA
O PRAVU NA ISPLATU JEDNOKRATNIH NOVČANIH IZNOSA RATNIM VOJNIM INVALIDIMA I ČLANOVIMA PORODICA POGINULIH BORACA U RATOVIMA OD 1990. I 1999. GODINE

("Sl. list grada Užica", br. 16/2012)

Član 1

Ovom Odlukom utvrđuje se isplata jednokratnih novčanih iznosa ratnim vojnim invalidima i članovima porodica poginulih boraca u ratovima od 1990. i 1999. godine, povodom Dana grada Užica - 9. oktobra.

Član 2

Pravo na isplatu jednokratnih novčanih iznosa povodom Dana grada imaju:

- ratni vojni invalidi sa priznatim svojstvom vojnog invalida koji imaju prebivalište na teritoriji grada Užica, kao i

- članovi porodice poginulih boraca u ratovima od 1990. i 1999. godine koji su korisnici porodične invalidnine, sa prebivalištem na teritoriji grada Užica.

Član 3

Priznato svojstvo vojnog invalida iz ratova 1990. i 1999. godine, kao i status korisnika porodične invalidnine po osnovu poginulog učesnika ratova od 1990. i 1999. godine, dokazuje se važećim rešenjem nadležne službe Gradske uprave za poslove organa grada, opštu upravu i društvene delatnosti odnosno rešenjem Ministarstva rada i socijalne politike.

Član 4

Korisnici prava na jednokratne novčane iznose, mogu biti rati vojni invalidi i članovi porodica poginulih boraca u ratovima od 1990. i 1999. godine, iz člana 1. ove Odluke, pod uslovom da imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji grada Užica najmanje godinu dana u odnosu na datum podnošenja zahteva za dodelu jednokratnih novčanih iznosa.

Član 5

Zahtev za dodelu jednokratnih novčanih iznosa utvrđenih ovom Odlukom podnosi Gradonačelniku Udruženje ratnih vojnih invalida grada Užica, jednom u toku kalendarske godine, u nedelji obeležavanja dana Grada Užica - 9. oktobra.

Zahtev za dodelu jednokratnih novčanih iznosa u prilogu mora imati spisak vojnih invalida i članova porodica poginulih boraca u ratovima od 1990. i 1999. godine, za koje se traži dodela jednokratnih novčanih iznosa.

Član 6

Kontrolu priloženog spiska vojnih invalida i članova porodica poginulih boraca u ratovima od 1990. i 1999. godine za koje se traži dodela jednokratnih novčanih iznosa, vrši služba nadležna za poslove boračko-invalidske zaštite Gradske uprave za poslove organa grada, opštu upravu i društvene delatnosti grada Užica.

Član 7

Visinu jednokratnih novčanih iznosa utvrđuje rešenjem gradonačelnik grada Užica, na osnovu sredstava koji se u gradskom budžetu svake godine planiraju za ovu namenu.

Visina jednokratnih novčanih iznosa utvrđuje se po korisniku.

Član 8

Isplatu jednokratnih novčanih iznosa ratnim vojnim invalidima i članovima porodica poginulih boraca u ratovima od 1990. i 1999. godine, u skladu sa Odlukom gradonačelnika, vrši Gradska uprava za poslove finansija, računovodstva i privredu.

Član 9

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Užica".