REŠENJE

O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA POSEBNU NEGU DETETA DO NAVRŠENIH PET GODINA ŽIVOTA

("Sl. glasnik Grada Vranja", br. 37/2012)

Član 1

Obrazuje se Komisija za posebnu negu deteta do navršenih pet godina života (u daljem tekstu: Komisija), u sastavu:

1. Dr Vesna Tričković, pedijatar, predsednik,

2. Dr Slavica Stanković, spec. neuropsihijatar, član,

3. Snežana Antić, zaposlena u Odeljenju za zdravstvenu socijalnu i dečju zaštitu Sekretarijata za zdravstvenu, socijalnu, dečju i boračko-invalidsku zaštitu, izbeglice i privremeno raseljena lica, sekretar.

Član 2

Zadatak Komisije je da, po prijemu zahteva, izvrši pregled deteta, da mišljenje o stepenu psihofizičke ometenosti deteta i, zavisno od psihofizičke ometenosti deteta, odredi roku u kome će se ponovo izvršiti pregled deteta.

Član 3

Komisija iz člana 1. ovog Rešenja radi u prostorijama Odeljenja za zdravstvenu, socijalnu i dečju zaštitu Sekretarijata za zdravstvenu, socijalnu, dečju i boračko-invalidsku zaštitu, izbeglice i privremeno raseljena lica, i to van redovnog radnog vremena.

Član 4

Predsednik, član i sekretar imaju pravo na naknadu za rad, u visini neoporezivog iznosa dnevnice za službeno putovanje u zemlji za svaku održanu sednicu Komisije.

Član 5

Administrativno-tehničke poslove vezane za rad Komisije obavlja sekretar Komisije.

Član 6

Mandat predsednika, člana i sekretara Komisije traje četiri godine.

Član 7

Stupanjem na snagu ovog Rešenja prestaje da važi Rešenje o obrazovanju Komisije za posebnu negu deteta do navršenih pet godina života ("Službeni glasnik Pčinjskog okruga", broj 32/2008 i 23/2012).

Član 8

Rešenje stupa na snagu danom donošenja.

Član 9

Rešenje objaviti u "Službenom glasniku grada Vranja".