UREDBA
O UTVRĐIVANJU REGIONALNOG PROSTORNOG PLANA ZLATIBORSKOG I MORAVIČKOG UPRAVNOG OKRUGA

("Sl. glasnik RS", br. 1/2013)

Član 1

Utvrđuje se Regionalni prostorni plan Zlatiborskog i Moravičkog upravnog okruga (u daljem tekstu: Prostorni plan), koji je odštampan uz ovu uredbu i čini njen sastavni deo.

Član 2

Prostornim planom utvrđuju se osnove organizacije, korišćenja, uređenja i zaštite područja Regionalnog prostornog plana Zlatiborskog i Moravičkog upravnog okruga na delovima teritorija gradova: Užice i Čačak i opština: Arilje, Bajina Bašta, Kosjerić, Nova Varoš, Požega, Priboj, Prijepolje, Sjenica i Čajetina, Gornji Milanovac, Ivanjica i Lučani.

Član 3

Prostorni plan sastoji se iz tekstualnog dela i grafičkih prikaza.

Tekstualni deo Prostornog plana objavljuje se u "Službenom glasniku Republike Srbije".

Grafički prikazi (referalne karte) izrađeni su u razmeri 1: 150.000, i to: referalna karta broj 1. - Osnovna namena prostora; referalna karta broj 2. - Mreža naselja i infrastrukturni sistemi; referalna karta broj 3. - Turizam i zaštita prostora.

Grafičke prikaze iz stava 3. ovog člana, izrađene u 25 primeraka, overava svojim potpisom ministar nadležan za poslove prostornog planiranja.

Član 4

Prostorni plan sprovodi se razradom planskih rešenja i propozicija prostornim planovima područja posebne namene, prostornim planovima jedinica lokalne samouprave, urbanističkim planovima i drugim planovima i programima, kao i programima zaštite životne sredine.

Član 5

Grafički prikazi iz člana 3. stav 3. ove uredbe, čuvaju se trajno u Vladi (jedan komplet), Ministarstvu prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja (tri kompleta), Ministarstvu regionalnog razvoja i lokalne samouprave (jedan komplet), Ministarstvu saobraćaja (jedan komplet), Ministarstvu građevinarstva i urbanizma (jedan komplet), Ministarstvu energetike, razvoja i zaštite životne sredine (jedan komplet), Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede (jedan komplet), gradu Užicu (jedan komplet), gradu Čačku (jedan komplet), opštini Arilje (jedan komplet), Bajina Bašta (jedan komplet), Kosjerić (jedan komplet), Nova Varoš (jedan komplet), Požega (jedan komplet), Priboj (jedan komplet), Prijepolje (jedan komplet), Sjenica (jedan komplet), Čajetina (jedan komplet), Gornji Milanovac (jedan komplet), Ivanjica (jedan komplet) i Lučani (jedan komplet), i Republičkoj agenciji za prostorno planiranje (dva kompleta).

Dokumentaciona osnova na kojoj se zasniva Prostorni plan čuva se u Republičkoj agenciji za prostorno planiranje.

Član 6

Pravo na neposredan uvid u grafičke prikaze iz člana 3. stava 3. ove uredbe imaju pravna i fizička lica, pod uslovima i na način koje bliže propisuje ministar nadležan za poslove prostornog planiranja.

Član 7

Prostorni planovi posebne namene, prostorni planovi jedinica lokalne samouprave, urbanistički planovi i projekti uskladiće se sa odredbama ove uredbe na način utvrđen Prostornim planom.

Planovi i programi razvoja koji se donose po posebnim propisima, propisi i drugi opšti akti uskladiće se sa odredbama ove uredbe u roku od godinu dana od dana njenog stupanja na snagu.

Prostorni planovi jedinica lokalne samouprave, urbanistički planovi i urbanistički projekti, kao i planovi i programi razvoja doneti do dana stupanja na snagu ove uredbe, primenjuju se u delovima koji nisu u suprotnosti sa ovom uredbom.

Član 8

Ova uredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".

Napomene

Tekstualni deo Regionalnog prostornog plana Zlatiborskog i Moravičkog upravnog okruga, koji je sastavni deo ove uredbe, objavljen je u "Sl. glasniku RS", br. 1/2013, str. 219-294.