ODLUKA
U VEZI PREDUZIMANJA MERA DOK TRAJE POREMEĆAJ U POSLOVANJU JKP "NISKOGRADNJA"

("Sl. list grada Kragujevca", br. 43/2012 i 45/2012)

I Na osnovu izjašnjenja o poslovanju JKP "Niskogradnja" Kragujevac, koje je direktor JKP "Niskogradnja" dostavio pod brojem 11555 dana 08.11.2012. godine, Gradsko veće konstatuje da je došlo do poremećaja u poslovanju JKP "Niskogradnja" koji može da dovede do prekida u obavljanju komunalne delatnosti zbog koje je osnovano ovo javno komunalno preduzeće.

II Gradsko veće, u skladu sa zakonom, u cilju obezbeđenja uslova za nesmetano obavljanje komunalne delatnosti održavanja ulica i puteva, privremeno dok traje poremećaj u poslovanju JKP "Niskogradnja", preduzima sledeće mere:

1. Komunalni poslovi iz okvira komunalne delatnosti održavanja ulica i puteva, sa svim obavezama JKP "Niskogradnja" Kragujevac u odnosu prema Gradu Kragujevcu, poveravaju se privremeno, a najduže do godinu dana, Javnom komunalnom preduzeću "Čistoća" Kragujevac;

2. JKP "Čistoća" Kragujevac, zbog hitnosti dužno je da preuzme poverene poslove JKP "Niskogradnja utvrđene Programom zimske službe za 2012. godinu odnosno Programom održavanja komunalne infrastrukture za 2012. godinu, kako bi se sprečila opasnost po život i rad građana ili rad pravnih i fizičkih lica, ili nastanak značajne, odnosno nenadoknadive štete;

3. Radi realizacije poverenih komunalnih poslova u pogledu kadrovske i tehničke osposobljenosti, obavezuju se JKP "Niskogradnja i JKP "Čistoća" da zaključe ugovor o poslovnoj saradnji kojim će regulisati: međusobna prava i obaveze u pogledu potrebnog broja zaposlenih koji će biti upućeni iz JKP "Niskogradnja u JKP "Čistoća", davanje na privremeno korišćenje a najduže do godinu dana, bez naknade osnovnih sredstava koja su u funkciji delatnosti (oprema, objekti zemljište) i druga neophodna pitanja. Pitanje preuzimanja od strane JKP "Čistoća" materijala, rezervnih delova i zaliha koji su u funkciji delatnosti, JKP "Niskogradnja i JKP "Čistoća" će regulisati Ugovorom o vansudskom poravnanju kojim bi "Niskogradnja" izmirila svoje novčane obaveze prema JKP "Čistoća";

Obavezuje se JKP"Čistoća" Kragujevac da preduzme mere radi izmirivanja obaveza za osnovna sredstva koja su u funkciji obezbeđenja uslova za nesmetano obavljanje komunalne delatnosti održavanja ulica i puteva a koja je JKP "Niskogradnja" Kragujevac nabavilo putem lizinga i da sa JKP" Niskogradnja " zaključi Ugovor kojim će regulisati međusobna prava i obaveze po osnovu ulaganja u ova osnovna sredstva.

4. Primopredaju opreme, sredstava i materijala odnosno zaliha iz tač. 3. ove odluke, a koji su u funkciji delatnosti, izvršiće komisija koju čine po dva predstavnika JKP "Niskogradnja" i JKP "Čistoća" i jedan predstavnik osnivača. Navedenu primopredaju Komisija će izvršiti na osnovu Zapisnika.

III Zaposlene na poslovima koji su u funkciji delatnosti koja se poverava JKP "Čistoća" određuje direktor JKP "Niskogradnja" i upućuju se u JKP "Čistoća", gde će zasnovati radni odnos na određeno vreme do godinu dana, počev od 01.12.2012. godine.

IV Unutrašnju organizaciju i sistematizaciju zaposlenih koji su upućeni, utvrđuje direktor JKP "Čistoća", koji će zaključiti i ugovore o radu sa njima, s tim da im se ne mogu utvrditi manja prava i obaveze od onih koje su imali u JKP "Niskogradnja".

V Obavezuju se Upravni odbor i direktor JKP "Niskogradnja" Kragujevac, da u skladu sa ovom odlukom promene unutrašnju organizaciju preduzeća, istupanje u pravnom prometu i preduzmu druge mere radi otklanjanja poremećaja u poslovanju JKP "Niskogradnja", koji je mogao da dovede do prekida u obavljanju komunalne delatnosti zbog koje je osnovano ovo javno komunalno preduzeće.

VI Ovu odluku objaviti u "Službenom listu grada Kragujevca".