ODLUKA
U VEZI PREDUZIMANJA DODATNIH MERA PRIVREMENO DOK TRAJE POREMEĆAJ U POSLOVANJU JKP "NISKOGRADNJA"

("Sl. list grada Kragujevca", br. 49/2012)

I Gradsko veće, zbog poremećaja u poslovanju JKP "Niskogradnja", koji može da dovede do prekida u obavljanju komunalne delatnosti održavanja ulica i puteva, pored preduzetih mera u skladu sa zakonom, u cilju obezbeđenja uslova za nesmetano obavljanje komunalne delatnosti, preduzima i sledeće mere:

1. Komunalni poslovi iz okvira komunalne delatnosti održavanja ulica i puteva, koji se odnose na izradu i održavanje horizontalne saobraćajne signalizacije i postavljanje i održavanje vertikalne i svetlosne saobraćajne signalizacije, sa svim obavezama JKP "Niskogradnja" Kragujevac u odnosu prema Gradu Kragujevcu, poveravaju se privremeno do 01.12.2013. godine, a najduže do godinu dana, Javnom komunalnom preduzeću "Parking servis Kragujevac" Kragujevac;

2. Građevinsko-zanatski i instalaterski poslovi iz okvira registrovane delatnosti JKP "Niskogradnja" Kragujevac poveravaju se privremeno do 01.12.2013. godine, a najduže do godinu dana, Javnom stambenom preduzeću "Kragujevac" iz Kragujevca.

II Radi realizacije poverenih komunalnih i drugih poslova u pogledu kadrovske i tehničke osposobljenosti, obavezuje se JKP "Niskogradnja" da zaključi ugovor o poslovnoj saradnji sa JKP "Parking servis Kragujevac", kao i sa JSP "Kragujevac" kojima će regulisati: međusobna prava i obaveze u pogledu potrebnog broja zaposlenih koji će biti upućeni iz JKP "Niskogradnja" u JKP "Parking servis Kragujevac", kao i u JSP "Kragujevac", međusobne odnose u vezi davanja na korišćenje do godinu dana, bez naknade osnovnih sredstava koja su u funkciji delatnosti (oprema, objekti zemljište) i druga neophodna pitanja.

Primopredaju opreme, sredstava i materijala odnosno zaliha iz stava 1. ovog poglavlja, a koji su u funkciji poverenih poslova, izvršiće komisija koju čine po dva predstavnika JKP "Niskogradnja" i JKP "Parking servis Kragujevac", odnosno JSP "Kragujevac" i jedan predstavnik osnivača. Navedenu primopredaju komisija će izvršiti na osnovu zapisnika.

III Zaposlene na poslovima, koji su u funkciji komunalnih i drugih poslova iz okvira registrovane delatnosti, koji se poveravaj u JKP "Parking servis Kragujevac" i JSP "Kragujevac", određuje direktor JKP "Niskogradnja" i upućuje u JKP "Parking servis Kragujevac" i JSP "Kragujevac", gde će zasnovati radni odnos na određeno vreme, počev od 01.01.2013. godine do 01.12.2013. godine, a najduže do godinu dana.

IV Unutrašnju organizaciju i sistematizaciju zaposlenih koji su upućeni, utvrđuj u direktori JKP "Parking servis Kragujevac" i JSP "Kragujevac", koji će sa njima zaključiti i ugovore o radu.

V Obavezuju se upravni odbori i direktori JKP "Niskogradnja", JKP "Parking servis Kragujevac" i JSP "Kragujevac", da u skladu sa ovom Odlukom promene unutrašnju organizaciju preduzeća i usaglase svoja unutrašnja akta.

VI Ovu odluku objaviti u "Službenom listu grada Kragujevca".