REŠENJE
O ODREĐIVANJU PRIVREMENOG PARKIRALIŠTA U RADNIČKOJ ULICI U NOVOM SADU

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 54/2012)

I. Određuje se privremeno parkiralište za putničke automobile u Radničkoj ulici, između kućnih br: 16 i 18, i 30 i 34 u Novom Sadu (u daljem tekstu: parkirališta), na katastarskim parcelama br. 773/1, 773/5, 773/6 i 741/1 K.O. Novi Sad II, do privođenja nameni utvrđenoj urbanističkim planom.

Parkirališta iz stava 1. ove tačke će se koristiti kao posebna parkirališta koja pripadaju III zoni - Beloj zoni, u kojoj vreme parkiranja nije ograničeno.

II. Naplata naknade za korišćenje parkirališta iz tačke I. ovog rešenja vršiće se u skladu sa važećom odlukom o utvrđivanju cena parkiranja i uklanjanja motornih vozila, radnim danom u vreme od 7,00 do 21,00 časova i subotom od 7,00 do 14,00 časova.

Naplatu naknade iz stava 1. ove tačke obavlja Javno komunalno preduzeće "Parking servis" Novi Sad, putem mobilne telefonije i parking-karte kupljene kod distributera.

Pored zonske karte, na parkiralištima iz tačke I. važi i dnevna karta, u svemu prema saobraćajnoj signalizaciji.

III. Nalaže se Javnom komunalnom preduzeću "Parking servis" Novi Sad da:

• parkirališta iz tačke I. ovog rešenja uredi, opremi i postavi saobraćajnu signalizaciju u skladu sa saobraćajnim projektima broj PS0233 iz decembra 2012. godine koji je izradilo Javno komunalno preduzeće "Parking servis" Novi Sad, broj 4351 od 21. jula 2009. godine, koje je izradilo Javno preduzeće "Zavod za izgradnju Grada" u Novom Sadu - Služba za razvoj i upravljanje saobraćajem i broj PS0158 od aprila 2010. godine, koji je izradilo Javno komunalno preduzeće "Parking servis" Novi Sad;

• da nakon isteka roka važnosti ovog rešenja, sa parkirališta ukloni svu saobraćajnu signalizaciju.

IV. Nadzor nad izvođenjem radova iz tačke III. ovog rešenja, vrši Javno preduzeće "Zavod za izgradnju Grada" u Novom Sadu.

V. Rok za izvršenje ovog rešenja je 31. decembar 2012. godine.

VI. Donošenjem ovog rešenja prestaje da važi Rešenje o određivanju privremenog parkirališta u Radničkoj ulici u Novom Sadu ("Službeni list Grada Novog Sada", broj 21/2010) i Rešenje o postavljanju dopunskih tabli za parkirališta u sistemu naplate u Novom Sadu ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 21/2010).

VII. Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu Grada Novog Sada".