PRAVILNIK

O NAČINU I POSTUPKU PRENOSA NEUTROŠENIH BUDŽETSKIH SREDSTAVA GRADA NOVOG SADA NA RAČUN IZVRŠENJA BUDŽETA GRADA NOVOG SADA

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 56/2012)

Član 1

Ovim pravilnikom bliže se uređuje način i postupak vraćanja neutrošenih budžetskih sredstava, koja su preneta direktnim i indirektnim korisnicima budžeta Grada Novog Sada (u daljem tekstu: korisnici budžeta), u skladu sa Odlukom o budžetu Grada Novog Sada za 2012. godinu ("Službeni list Grada Novog Sada", br. 50/11 i 47/12), na podračun za redovnu delatnost, a nisu utrošena do 31. decembra 2012. godine za finansiranje rashoda u toj godini.

Član 2

Sredstva koja su predmet povraćaja u smislu člana 1. ovog pravilnika, obuhvataju isključivo sredstva na podračunu redovnog poslovanja, koja su korisnicima budžeta preneta administrativnim transferom od strane direktnog korisnika budžeta Grada Novog Sada (u daljem tekstu: direktni korisnik), u skladu sa Odlukom o budžetu Grada Novog Sada za 2012. godinu.

U sredstva iz stava 1. ovog člana ne spadaju sredstva koja su korisniku budžeta preneta od drugog nivoa vlasti, kao ni ostale doznake sredstava koje nisu prenete administrativnim transferom.

Član 3

Povraćaj sredstava iz člana 1. ovog pravilnika vrše korisnici budžeta u skladu sa ovim pravilnikom.

Korisnici budžeta izvršiće povraćaj sredstava iz člana 1. ovog pravilnika na račun: Grad Novi Sad - Račun za izvršenje budžeta, broj: 840-58640-69, zaključno sa 31. decembrom 2012. godine.

Iznos sredstava iz člana 1. ovog pravilnika, koji se vraća na račun određen u stavu 2. ovog člana, iskazuje se na Obrascu PVS - Pregled vraćenih sredstava (u daljem tekstu: Obrazac PVS), koji je sastavni deo ovog pravilnika.

Korisnici budžeta odgovorni su za utvrđivanje iznosa sredstava iz člana 1. ovog pravilnika, kao i za istinitost i tačnost iskazanih podataka u Obrascu PVS.

Član 4

Indirektni korisnici budžeta Grada Novog Sada (u daljem tekstu: indirektni korisnici) dostavljaju nadležnom direktnom korisniku pregled vraćenih sredstava iz člana 1. ovog pravilnika, za svaku funkciju pojedinačno, na Obrascu PVS, najkasnije do 10. januara 2013. godine.

Ukoliko su indirektnom korisniku preneta sredstva sa aproprijacija dva ili više direktnih korisnika, indirektni korisnik ima obavezu da svakom direktnom korisniku dostavi pripadajući Obrazac PVS.

Na osnovu izvršenih uplata sredstava i dostavljenih obrazaca PVS, direktni korisnici vrše korekciju transfera rashoda i izdataka za 2012. godinu, u sistemu izvršenja budžeta, kod indirektnih korisnika kojima su preneli sredstva, najkasnije do 20. januara 2013. godine.

Član 5

Odredbe ovog pravilnika primenjuju se i na korisnike budžeta koji su neutrošena sredstva preneli do 31. decembra 2012. godine, a koji u 2013. godini nisu u sistemu konsolidovanog računa trezora Grada Novog Sada.

Član 6

Danom stupanja na snagu ovog pravilnika prestaje da važi Pravilnik o načinu i postupku prenosa neutrošenih budžetskih sredstava na račun izvršenja budžeta Grada Novog Sada ("Službeni list Grada Novog Sada", broj 52/11).

Član 7

Ovaj pravilnik stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Novog Sada".

 

Obrazac PVS

 

Naziv korisnika budžeta koji vraća sredstva ________________________________________

Sedište ___________________ Adresa ___________________________________________

PIB __________________ MB ________________________ JBBK _____________________

Naziv direktnog korisnika koji je preneo sredstva _____________________________________

Razdeo __________________ Glava ________________ Funkcija ______________________

PREGLED VRAĆENIH BUDŽETSKIH SREDSTAVA

Broj računa kod Uprave za trezor Ministarstva finansija: _________________________________

Red. br.

Opis

 

Šifra

 

Izvor finans.

 

Iznos
(u dinarima)

1.     Ekonomska klasifikacija na trećem nivou (grupa)

 

 

 

 

 

 

1.1

Ekonomska klasifikacija na četvrtom nivou (sintetika)

 

 

 

 

 

 

1.2

Ekonomska klasifikacija na četvrtom nivou (sintetika)

 

 

 

 

 

 

1.3

Ekonomska klasifikacija na četvrtom nivou (sintetika)

 

 

 

 

 

 

1._

 

 

 

 

 

 

 

1._

 

 

 

 

 

 

 

1._

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Potvrđujem da su podaci istinito i tačno prikazani

 

 

_______________________________

 

 

ime i prezime odgovornog lica

 

 

(štampanim slovima)

 

M.P.

 

Broj:

 

_______________________________

Mesto i datum:

 

Potpis