PROGRAM
ODRŽAVANJA, UREĐIVANJA I KORIŠĆENJA JAVNIH GARAŽA I JAVNIH PARKIRALIŠTA NA TERITORIJI GRADA NOVOG SADA U 2013. GODINI

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 3/2013)

1. Ovim programom, za održavanje, uređivanje i korišćenje javnih garaža i javnih parkirališta na teritoriji Grada Novog Sada u 2013. godini planiraju se sredstva za:

- Obeležavanje biciklističkih poligona

7.000.000,00 dinara

- Održavanje opreme za zaštitu pešačke zone sa rezervnim delovima

657.955,65 dinara

- Tekuće održavanje i obeležavanje saobraćajnom signalizacijom opštih parkirališta

5.000.000,00 dinara

UKUPNO:

12.657.955,65 dinara

Nadzor nad izvođenjem radova u okviru Programa vrši Javno preduzeće "Zavod za izgradnju Grada" u Novom Sadu (u daljem tekstu: Zavod). Troškovi poslova nadzora obuhvaćeni su ukupnim troškovima poslovanja Zavoda, iskazanim u okviru Odluke o Programu uređivanja građevinskog zemljišta za 2013. godinu.

2. Program će realizovati Javno komunalno preduzeće "Parking servis" Novi Sad (u daljem tekstu: Javno preduzeće) iz sredstava budžeta Grada Novog Sada za 2013. godinu - tekuće subvencije, u ukupnom iznosu od 12.657.955,65 dinara.

3. Zahtev za prenos sredstava iz budžeta Grada Novog Sada za 2013. godinu, uz priloženu dokumentaciju, Javno preduzeće dostavlja Gradskoj upravi za saobraćaj i puteve (u daljem tekstu: Gradska uprava), koja vrši nadzor nad sprovođenjem Programa.

Prenos sredstava iz tačke 2. ovog programa, na račun Preduzeća, vrši se na osnovu zahteva koji priprema Gradska uprava u skladu sa propisima.

Kada se prihodi ne ostvaruju u planiranom iznosu, Gradonačelnik Grada Novog Sada utvrdiće prioritetne radove u realizaciji Programa (u daljem tekstu: Gradonačelnik).

4. Javno preduzeće podnosi Gradonačelniku šestomesečni i godišnji izveštaj o realizaciji Programa.

5. Gradska uprava može izvršiti preraspodelu planiranih sredstava po pozicijama Programa, ako postoje objektivne okolnosti koje uslovljavaju potrebu za izvršenjem određenih poslova na održavanju u većem obimu, uz prethodnu saglasnost Gradonačelnika.

6. Ovaj program objaviti u "Službenom listu Grada Novog Sada".