ODLUKA

O IZDVAJANJU SREDSTAVA ZA SUBVENCIONISANJE VIŠEGODIŠNJIH ZASADA VOĆA I OČUVANJE PRIPLODNOG I TOVNOG MATERIJALA U SVINJARSTVU

("Sl. list grada Kruševca", br. 10/2012)

I - Da se iz Budžetskog fonda za podsticanje razvoja poljoprivrede izdvoje sredstva u iznosu od 5.450.000,00 dinara i to:

- 2.000.000,00 dinara za subvencionisanje višegodišnjih proizvodnih zasada voća, zasađenih u jesen 2011. godine, i u proleće 2012. godine.

- 3.450.000,00 dinara za očuvanje priplodnog i tovnog materijala u svinjarstvu.

II - Pojedinačni iznos za subvencije je 20% od ukupnog iznosa sredstava za nabavku jagodastog voća, i 30% za nabavku jabučastog, koštičavog voća i jezgrastog voća.

III - Pojedinačni iznos sredstava za očuvanje priplodnog i tovnog materijala u svinjarstvu je:

- 1.000,00 dinara po grlu, za priplodne krmače i nazimice, i to za poljoprivredna gazdinstva koja gaje najmanje 5 priplodnih krmača i nazimica;

- 500,00 dinara po grlu, za tovne svinje, i to za poljoprivredna gazdinstva koja gaje preko 30 tovnih svinja.

IV - Pravo na korišćenje sredstava imaju fizička lica - nosioci registrovanog poljoprivrednog gazdinstva na teritoriji grada Kruševca.

V - Ukoliko se isplanirana sredstva ne mogu raspodeliti po raspisanom Konkursu, zbog nedovoljno prijavljenih korisnika u bilo kojoj nameni, sredstva će biti usmerena za namenu gde je prijavljeno više korisnika, koji ispunjavaju Kriterijume.

VI - Ovu Odluku objaviti u "Službenom listu grada Kruševca".