ODLUKA

O OBAVEZNOJ IZRADI URBANISTIČKOG PROJEKTA ZA IZGRADNJU POSLOVNIH OBJEKATA I OBJEKATA JAVNE NAMENE, STAMBENIH VIŠEPORODIČNIH I STAMBENO-POSLOVNIH OBJEKATA BRUTO RAZVIJENE POVRŠINE PREKO 150 m2 NA PODRUČJU GENERALNOG PLANA KRUŠEVCA 2021. GOD.

("Sl. list grada Kruševca", br. 1/2013)

I - Izrada Urbanističkog projekta je obavezna za izgradnju poslovnih objekata i objekata javne namene, bruto razvijene površine preko 150 m2, kao i za izgradnju svih stambenih višeporodičnih objekata i stambeno-poslovnih objekata (višeporodični objekti) bruto razvijene površine preko 150 m2, na području Generalnog plana Kruševca 2021. ("Sl. list opštine Kruševac" br. 4/05), kao i u delovima gde je Generalnim planom Kruševca 2021. predviđena NOVA REGULACIJA, a u skladu sa parametrima iz Generalnog plana Kruševca, uz poštovanje svih parametara iz pravila građenja i uređenja, kao i u slučajevima gde je zbog specifičnosti lokacije, ambijentalnih vrednosti, namene objekta, gabarita i spratnosti objekta ili drugih tehničkih i urbanističkih razloga potrebna izrada Urbanističkog projekta, a radi buduće inplementacije u Planovima generalne regulacije.

II - Pre razmatranja Urbanističkih projekata na Komisiji za planove grada Kruševca, potrebno je pribaviti stručno mišljenje u smislu konsultativnog i rukovodnog karaktera, od obrađivača Planova, odnosno JP "Direkcije za urbanizam i izgradnju", Kruševac, kao nosioca izrade Generalnog plana Kruševac 2021. i Planova generalne regulacije.

IlI - Odluku objaviti u "Službenom listu grada Kruševca".