ODLUKA

O UTVRĐIVANJU IZNOSA NADOKNADA ZA UPIS U IMENIK, ZA IZDAVANJE I OBNAVLJANJE LICENCE, ZA IZDAVANJE IZVODA IZ IMENIKA, UVERENJA I POTVRDA IZ EVIDENCIJA FARMACEUTSKE KOMORE SRBIJE

("Sl. glasnik RS", br. 27/2011, 50/2012 i 21/2013)

I

Ovom odlukom utvrđuje se iznos nadoknade koju plaćaju članovi Farmaceutske komore Srbije (u daljem tekstu: Komora) prilikom upisa u imenik obaveznih članova Komore, za izdavanje i obnavljanje licence, za izdavanje izvoda iz imenika, uverenja i potvrda iz evidencija koje vodi Komora.

II

Nadoknada za upis u imenik članova Komore, iznosi 3000 dinara.

Nadoknada za upis u imenik članova Komore u slučaju nepodnošenja uredne i blagovremene dokumentacije od strane člana Komore, uvećava se za 50% od iznosa nadoknade utvrđene ovom odlukom za upis u imenik.

III

Nadoknada za izdavanje i obnavljanje licence iznosi 7000 dinara.

Lica iz člana 7. Pravilnika o bližim uslovima za izdavanje, obnavljanje ili oduzimanje licence članovima komora zdravstvenih radnika ("Službeni glasnik RS", br. 119/2007, 23/2009 i 40/2010), oslobađaju se plaćanja nadoknade za izdavanje nove licence.

Nadoknada za izdavanje i obnavljanje licence u slučaju nepodnošenja uredne i blagovremene dokumentacije od strane člana Komore, uvećava se za 50% od iznosa nadoknade utvrđene ovom odlukom za izdavanje i obnavljanje licence.

IV

Izuzetno, ali samo jednom u toku 2013. godine ukoliko licu upisanom u imenik obaveznih članova Komore, prestane članstvo zbog prestanka radnog odnosa - obavljanja poslova diplomiranog farmaceuta, prilikom ponovnog upisa u imenik članova Komore neće se naplaćivati nadoknada na ime upisa i izdavanja licence.

Navedeno se ne odnosi na korisnike starosnih penzija.

V

Nadoknada za izdavanje izvoda iz imenika članova Komore, iznosi 1000 dinara.

VI

Nadoknada za izdavanje uverenja i potvrda o evidencijama koje vodi Komora iznosi 500 dinara.

VII

Po dobijanju saglasnosti ministarstva nadležnog za poslove zdravlja, ova odluka objavljuje se u "Službenom glasniku Republike Srbije" i stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja.

 

Samostalna odredba Odluke o izmenama i dopunama
Odluke o utvrđivanju iznosa nadoknada za upis u imenik, za izdavanje i obnavljanje licence, za izdavanje izvoda iz imenika, uverenja i potvrda iz evidencija Farmaceutske komore Srbije

("Sl. glasnik RS", br. 50/2012)

II

Po dobijanju saglasnosti ministarstva nadležnog za poslove zdravlja, ova odluka objavljuje se u "Službenom glasniku Republike Srbije" i stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja.