REŠENJE

O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA SPORT

("Sl. list grada Pančeva", br. 1/2013)

I

Obrazuje se Komisija za sport (u daljem tekstu: Komisija) u sledećem sastavu:

1. Aleksandar Farkaš, član Gradskog veća grada Pančeva za područje omladine i sporta, predsednik;

2. Milan Stanišić, direktor, Javno komunalno preduzeće "Mladost" Pančevo, član;

3. Gordana Krstić, samostalni stručni saradnik, Sekretarijat za javne službe i socijalna pitanja Gradske uprave grada Pančeva, član;

4. Nenad Marin, generalni sekretar Sportskog saveza Pančevo, član;

5. Ljubomir Stanišić, potpredsednik Sportskog saveza Pančevo, član.

II

Zadaci Komisije odnose se na vršenje stručnog pregleda i vrednovanja podnetih predloga programa i projekata, kao i obavljanje drugih poslova u oblasti sporta, u skladu sa Odlukom o uslovima i načinu finansiranja potreba u oblasti sporta na teritoriji grada Pančeva, kao i opštim i drugim aktima organa Grada.

Poslovi vrednovanja programa i projekata u oblasti sporta obuhvataju: predlaganje kriterijuma za vrednovanje programa i projekata, pripremu projektne dokumentacija i predlog teksta javnog konkursa za podnošenje predloga programa i projekata, ocenjivanje predloga programa i projekata, podnošenje gradonačelniku Grada predloga akta o izboru programa i projekta koji sadrži plan raspodele sredstava na ime njihove realizacije i predlaganje izveštaja o realizaciji i evaluaciji odobrenih programa i projekata.

Prilikom vrednovanja programa i projekata Komisija je dužna da se pridržava kriterijuma, rokova i ostalih uslova propisanih javnim konkursom, kao i Odlukom o uslovima i načinu finansiranja potreba u oblasti sporta na teritoriji grada Pančeva.

III

Lica iz tačke I ovog rešenja imenuju se na vreme od četiri godine, odnosno do isteka mandata odbornicima Skupštine grada Pančeva.

IV

Sednice Komisije saziva predsednik Komisije. Za punovažan rad Komisije potrebno je da sednici prisustvuje većina od ukupnog broja članova.

Komisija odlučuje na sednicama većinom glasova od ukupnog broja članova.

V

Stručne i administrativno-tehničke poslove za potrebe Komisije obavljaju Sekretarijat za skupštinske poslove, poslove gradonačelnika i Gradskog veća i Sekretarijat za javne službe i socijalna pitanja Gradske uprave grada Pančeva.

VI

Ovo rešenje stupa na snagu danom donošenja i objaviće se u "Službenom listu grada Pančeva".