REŠENJE
O ZONIRANJU JAVNIH PARKIRALIŠTA

("Sl. list grada Šapca i opština: Bogatić, Vladimirci i Koceljeva", br. 26/2012 i 2/2013)

I - Ovim Rešenjem se javna parkirališta kategorišu prema zonama i dozvoljenom vremenu parkiranja u tim zonama.

II - Na teritoriji grada Šapca utvrđuju se dve zone:

ZONA 1

1. Ulica Stojana Novakovića

- od raskrsnice sa ul. Koste Abraševića do raskrsnice sa ul. Gospodar Jevremovom: desna strana ulice - parkiranje na kolovozu.

2. Ulica Koste Abraševića

- od raskrsnice sa ul. Stojana Novakovića do raskrsnice sa ul. Miloša Obilića: desna strana ulice - parkiranje na kolovozu.

3. Ulica Masarikova

- od raskrsnice sa ulicama: Karađorđevom, Cara Dušana i Gospodar Jevremovom do raskrsnice sa ulicama: Oslobođenja i Đukanovića sokakom: desna i leva strana ulice - parkiranje na kolovozu.

4. Ulica Vojvode Mišića

- od raskrsnice sa ul. Prote Smiljanića do raskrsnice sa ulicama Masarikovom i Koste Abraševića: desna strana ulice - parkiranje na kolovozu.

5. Ulica Ljubisava Andrića

- ispred stambene zgrade u ul. Vojvode Mišića br. 1/5: parkiranje van kolovoza, upravno na osu kolovoza,

- ispred stambene zgrade u ul. Karađorđevoj br. 10/2: parkiranje na trotoaru uz ivicu kolovoza, upravno na osu kolovoza, s tim što je na ulazu u navedenu zgradu zabranjeno parkiranje.

- od raskrsnice sa ul. Patrijarha Pavla do raskrsnice sa ul. Vojvode Mišića: desna strana ulice - parkiranje na kolovozu.

6. Ulica Gospodar Jevremova

- od raskrsnice sa ulicama: Kralja Milana, Mačvanskom i Vuka Karadžića do raskrsnice sa ulicama: Stojana Novakovića i Laze Lazarevića: desna strana ulice - parkiranje na kolovozu.

7. Ulica Karađorđeva

- od raskrsnice sa ulicama: Vlade Jovanovića i Kneza Miloša do raskrsnice sa ulicama: Prote Smiljanića, Miloša Pocerca, Pop Lukinom i Kajmakčalanskom: desna i leva strana ulice - parkiranje na trotoaru.

8. Ulica Miloša Pocerca

- od raskrsnice sa ulicama: Karađorđevom i Prote Smiljanića do raskrsnice sa ul. Žike Popovića: desna strana ulice - parkiranje na kolovozu.

9. Ulica Pop Lukina

- od raskrsnice sa ulicama: Karađorđevom i Kajmakčalanskom do raskrsnice sa ulicama: Žike Popovića i Vojvode Stepe Stepanovića: desna i leva strana ulice - parkiranje na kolovozu.

10. Ulica Laze Lazarevića

- od raskrsnice sa ulicama: Gospodar Jevremovom i Stojana Novakovića do raskrsnice sa ul. Trg Đačkog bataljona: desna i leva strana ulice - parkiranje na kolovozu.

11. Trg Đačkog bataljona

- od raskrsnice sa ul. Cara Dušana do raskrsnice ul. Knez Ive od Semberije: desna strana ulice - parkiranje na kolovozu i leva strana ulice do ul. Jove Kursule - parkiranje delom na kolovozu a delom trotoaru,

- od raskrsnice sa ul. Laze Lazarevića do raskrsnice sa ul. Cara Dušana: desna strana ulice do službenog ulaza u dvorište SUP Šabac - parkiranje na kolovozu,

- uređena površina za parkiranje vozila između stambenih zgrada br. 9 i br. 11 na Trgu Đačkog bataljona,

- uređena površina za parkiranje vozila između stambenih zgrada br. 11 i br. 13 na Trgu Đačkog bataljona,

- uređena površina za parkiranje vozila između stambenih zgrada br. 13 i br. 15 na Trgu Đačkog bataljona.

12. Ulica Sremska

- od raskrsnice sa ul. Trg Đačkog bataljona do raskrsnice sa ul. Vojvode Brane: desna i leva strana ulice - parkiranje delom na kolovozu a delom trotoaru.

13. Ulica Jove Kursule

- od raskrsnice sa ul. Trg Đačkog bataljona do raskrsnice sa ul. Vojvode Brane: desna strana ulice - parkiranje na kolovozu.

14. Ulica Kralja Aleksandra

- od raskrsnice sa ul. Janka Veselinovića do raskrsnice sa ul. Milorada Šapčanina: desna strana ulice - parkiranje na kolovozu.

15. Cvetni trg

- centralni deo Cvetnog trga: parkiranje na kolovozu,

- deo Cvetnog trga ispred glavnog ulaza u Dom vojske: parkiranje delom na kolovozu a delom trotoaru,

- od Trga Đačkog bataljona do ul. Milorada Šapčanina: parkiranje na kolovozu.

16. Ulica Cara Dušana

- od ulaza u kafanu "Zeleni venac" do raskrsnice sa ul. Dr Andre Jovanovića desna strana ulice - parkiranje na kolovozu,

- od Cvetnog trga do raskrsnice sa ul. Dobropoljskom: leva strana ulice, parkiranje na kolovozu i uređena površina za parkiranje vozila naspram objekta u ul. Cara Dušana br. 7.

17. Ulica Kralja Petra Prvog

- slepi deo ulice od raskrsnice sa ul. Kneza Miloša: leva strana ulice - parkiranje na kolovozu.

18. Ulica Kneza Miloša

- od raskrsnice sa ulicama: Karađorđevom i Vlade Jovanovića do raskrsnice sa ul. Kraljice Marije: desna strana ulice - parkiranje na trotoaru,

- od raskrsnice sa ul. Kraljice Marije do raskrsnice sa ul. Kralja Petra Prvog: desna strana ulice - uređena površina za parkiranje vozila naspram zgrade ZOIL "DUNAV".

19. Ulica Kraljice Marije

- uređena površina za parkiranje vozila između zgrada "NAVIP" i ZOIL "DUNAV" u ul. Kraljice Marije.

20. Ulica Patrijarha Pavla

- od raskrsnice sa ul. Masarikova do raskrsnice sa ul. Ljubisava Andrića: leva strana ulice - parkiranje na kolovozu.

21. Ulica Vlade Jovanovića

- od raskrsnice sa ulicama: Gospodar Jevremova, Karađorđeva i Kneza Miloša do raskrsnice sa ul. Vojvode Mišića: desna strana ulice - parkiranje na kolovozu.

22. Ulica Cara Dušana - posebno parkiralište kod hotela "Zeleni venac".

23. Trg šabačkih žrtava

- vanulična površina sa pristupom iz ulice kralja Petra Prvog, a preko puta hotela "Sloboda", na delu kat. parcele br. 2654/1 KO Šabac.

ZONA 2

1. Ulica Masarikova

- od raskrsnice sa ulicama: Oslobođenja i Đukanovića sokakom do raskrsnice sa ul. Cerskom: desna i leva strana ulice - parkiranje na kolovozu.

2. Ulica Vojvode Mišića

- od raskrsnice sa ul. Kralja Milutina do raskrsnice sa ul. Prote Smiljanića: desna strana ulice - parkiranje na kolovozu.

3. Ulica Zanatlijska

- od raskrsnice sa ul. Vojvode Mišića do raskrsnice sa ul. Karađorđevom: desna strana ulice - parkiranje na kolovozu.

4. Ulica Popa Karana

- od raskrsnice sa ul. Vojvode Mišića do raskrsnice sa ul. Vojislava Ilića: desna strana ulice - parkiranje na kolovozu do TAKSI stajališta.

5. Ulica Miloša Pocerca

- od raskrsnice sa ul. Žike Popovića do raskrsnice sa ulicama: Kralja Milutina i Vojvode Janka Stojićevića: desna strana ulice - parkiranje na kolovozu.

6. Ulica Pop Lukina

- od raskrsnice sa ulicama: Žike Popovića i Vojvode Stepe Stepanovića do raskrsnice sa ulicama: Kralja Milutina, Hajduk Veljkovom i Jevrejskom desna i leva strana ulice - parkiranje na kolovozu.

III - U zoniranom području naplata naknade za korišćenje

- opštih parkirališta se vrši u vremenu od 7 do 21 čas radnim danom, a subotom od 7 do 14 časova, s tim što dozvoljeno vreme parkiranja nije vremenski ograničeno i

- posebnog parkirališta se vrši u vremenu od 00 do 24 časa svakog dana, s tim što dozvoljeno vreme parkiranja nije vremenski ograničeno.

IV - Ovim Rešenjem zamenjuju se Rešenja Gradske uprave grada Šapca - Odeljenja za inspekcijske i komunalno-stambene poslove i to:

Rešenje o zoniranju opštih parkirališta br. 344-658/10-08 od 07.09.2010. godine

Rešenje o zoniranju posebnog parkirališta br. 344-658/10-08 od 07.09.2010. godine

- Dopunsko rešenje o zoniranju opštih parkirališta br. 344-867/10-08 od 19.11.2010. godine

V - Rešenje objaviti u "Službenom listu grada Šapca".