ODLUKA
O POVERAVANJU OBAVLJANJA KOMUNALNE DELATNOSTI
JP "Standard" u Jagodini

("Sl. glasnik grada Jagodina", br. 5/2013)

Član 1

Ovom Odlukom poveravaju se poslovi obavljanja komunalne delatnosti JP "Standard" u Jagodini kao poslovi od opšteg interesa.

Član 2

Komunalne delatnosti koje se poveravaju Javnom preduzeću obuhvataju:

1. Održavanje javnog osvetljenja sa održavanjem ukrasne rasvete,

2. Obeležavanje horizontalne signalizacije,

3. Održavanje javne higijene,

4. Održavanje zelenih površina,

5. Obavljanje delatnosti zoohigijene.

Uslovi za obavljanje navedenih komunalnih delatnosti uređeni su zakonom i odlukom osnivača, a obavljanje delatnosti iz stava 1. ovog člana poverava se Javnom preduzeću, koje je tehnički opremljeno i kadrovski osposobljeno za obavljanje poverenih komunalnih delatnosti.

Član 3

Obavljanje poverenih komunalnih delatnosti utvrđeno je zakonom i ovom odlukom, tako da se komunalna delatnost u Javnom preduzeću obavlja na sledeći način:

1. Obezbeđivanje javnog osvetljenja obuhvata održavanje, adaptaciju i unapređenje objekata i instalacija javnog osvetljenja kojima se osvetljavaju saobraćajne i druge površine javne namene, kao i održavanje ukrasne rasvete,

2. Održavanje ulica i puteva u gradu i naseljenim mestima je izvođenje radova kojima se obezbeđuje nesmetano i bezbedno odvijanje saobraćaja i čuva i unapređuje upotrebna vrednost ulica, puteva, trgova, platoa i sl.,

3. Održavanje javne higijene obuhvata održavanje čistoće na površinama javne namene, čišćenje i pranje asfaltiranih, betonskih, popločanih i drugih površina javne namene, prikupljanje i odvoženje komunalnog otpada sa tih površina, održavanje i pražnjenje posuda za otpatke na površinama javne namene kao i održavanje javnih česmi, bunara, fontana, kupališta, plaža i toaleta.

4. Održavanje javnih zelenih površina je uređenje, tekuće i investiciono održavanje i sanacija zelenih rekreativnih površina i priobalja,

5. Delatnost zoohigijene obuhvata hvatanje, zbrinjavanje, veterinarska nega i smeštaj napuštenih i izgubljenih životinja (pasa i mačaka) u prihvatilišta za životinje, lišavanje života za neizlečivo bolesne i povređene napuštene i izgubljene životinje, kontrola i smanjenje populacije napuštenih pasa i mačaka, neškodljivo uklanjanje leševa životinja sa površina javne namene do objekata za sakupljanje, preradu ili uništavanje otpada životinjskog porekla.

Član 4

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku grada Jagodina".