PROGRAM
ODRŽAVANJA JAVNIH ZELENIH POVRŠINA ZA 2013. GODINU

("Sl. list grada Sremska Mitrovica", br. 1/2013)

I

OPŠTE ODREDBE

Javno preduzeće "Direkcija za izgradnju grada Sremska Mitrovica" u svom godišnjem Programu poslovanja za 2013. godinu, ima predviđena sredstva u iznosu od 50.000.000,00 dinara za održavanje javnih zelenih površina.

Održavanje javnih zelenih površina podrazumeva radove na održavanju: travnjaka; niskog i visokog drveća; šiblja; niskih četinara; žive ograde; ruža; perena; lukovica; sezonskog cveća; parkovskog inventara i zalivnih sistema.

Javne zelene površine su: parkovi; skverovi; spomen parkovi; ulično zelenilo duž saobraćajnica (drvoredi, zelene trake, žive ograde); priobalje reke Save (zelene površine pored keja); zelenilo u stambenim naseljima višeporodičnog stanovanja (pored i oko stambenih zgrada); zelenilo rekreacionih površina u opštoj upotrebi (dečija igrališta i sl.); i gradsko građevinsko zemljište čiji je korisnik grad Sremska Mitrovica.

Odlukom o uređenju i održavanju parkova, zelenih i rekreacionih površina poslovi održavanja javnih zelenih površina na teritoriji grada Sremska Mitrovica poveravaju se JP "Direkcija za izgradnju grada Sremska Mitrovica".

Na osnovu člana 7. stav 1. Odluke o uređenju i održavanju parkova, zelenih i rekreacionih površina JP "Direkcija za izgradnju grada Sremska Mitrovica" (uz pribavljeno mišljenje Gradske uprave za urbanizam i stambeno komunalne poslove), utvrđuje postupak i način održavanja javnih zelenih površina u godišnjem programu koji donosi Skupština grada.

U godišnjem programu održavanja parkova, zelenih i rekreacionih površina dati su mesečni programi sa brojem operacija, jedinice mere, cene, godišnji broj operacija, godišnje količine i neophodna sredstva.

Ukupan planiran iznos za ove namene u godišnjem Programu poslovanja u 2013. godini iznosi 50.000.000,00 dinara, a planirani radovi po operacijama i jediničnim cenama iz ponude JKP Komunalija broj 94-1/2013 od 10.01.2013. godine iznose 49.999.712,47 dinara.

Na osnovu donetog programa JP "Direkcija za izgradnju grada Sremska Mitrovica" i JKP "Komunalije" zaključuju godišnji ugovor na koji saglasnost daje Gradsko veće.

II

Ovaj Program stupa na snagu narednog dana od dana donošenja.

Napomene

Program održavanja parkova, zelenih i rekreacionih površina sa planom sanacije zaštićenog drvoreda platana i planom uklanjanja štetne vegetacije na teritoriji grada Sremska Mitrovica u 2013-oj godini, objavljen je u "Sl. listu grada Sremska Mitrovica", br. 1/2013, str. 12-40.