REŠENJE
O RASPOREDU RADNOG VREMENA U GRADSKIM UPRAVAMA, STRUČNOJ SLUŽBI SKUPŠTINE GRADA I JAVNOM PRAVOBRANILAŠTVU GRADA SREMSKA MITROVICA

("Sl. list grada Sremska Mitrovica", br. 1/2013)

1. Radno vreme u gradskim upravama, Stručnoj službi Skupštine Grada i Javnom pravobranilaštvu Grada Sremska Mitrovica traje 40 časova u radnoj nedelji i raspoređuje se u 5 radnih dana, tako da dnevno radno vreme iznosi 8 časova.

2. Zaposleni rade jednokratno.

3. Radno vreme počinje u 7 časova, a završava se u 15 časova.

4. Izuzetno, radno vreme šaltera gradskih uprava u Uslužnom centru, pored radnog vremena propisanog u tački od 1. do 3., za rad sa strankama, određuje se kao dežurstvo i sredom od 15-19 časova i subotom od 8-12 časova.

Preraspodelu radnog vremena zaposlenima koji rade na šalterima gradskih uprava u Uslužnom centru, u smislu prethodnog stava, utvrđuju resorni načelnici.

5. Zaposleni ima pravo na odmor u toku dnevnog rada, u trajanju od pola sata, koji koristi u intervalu od 9,30 do 10,30 časova. Zaposleni su dužni da svoje pravo na odmor u toku dnevnog rada, koriste tako da se rad u određenoj organizacionoj jedinici, kao i na određenoj vrsti poslova, ni u jednom periodu ne prekida.

6. Ukoliko to nalaže priroda posla, raspored radnog vremena utvrđen ovim rešenjem, pojedinom zaposlenom može na drugačiji način, posebnim rešenjem, urediti načelnik nadležne gradske uprave, sekretar Skupštine grada, odnosno gradski javni pravobranilac Grada Sremska Mitrovica.

7. Stupanjem na snagu ovog rešenja prestaje da važi rešenje koje je doneo Gradonačelnik broj 130-1/2010-II od 20.10.2010. godine ("Sl. list Grada Sremska Mitrovica", br. 7/2010).

8. Ovo rešenje stupa na snagu danom donošenja, a biće objavljeno u "Službenom listu Grada Sremska Mitrovica".