NAREDBA
O UTVRĐIVANJU OPERATIVNOG PLANA ZA ODBRANU OD POPLAVA ZA 2013. GODINU

("Sl. glasnik RS", br. 8/2013 i 24/2013)

1. Ovom naredbom utvrđuje se Operativni plan za odbranu od poplava za 2013. godinu, koji je odštampan uz ovu naredbu i čini njen sastavni deo.

2. Podaci potrebni za efikasno sprovođenje odbrane od poplava, uključujući i nazive pravnih lica koja sprovode odbranu od poplava od spoljnih i unutrašnjih voda i zagušenja ledom, imena rukovodilaca odbrane od poplava i drugih odgovornih lica za sprovođenje odbrane od poplava od spoljnih i unutrašnjih voda i zagušenja ledom, nazive sektora i deonica, zaštitne vodne objekte, štićena poplavna područja, melioraciona područja, objekte sistema za odvodnjavanje, kriterijume i uslove za proglašavanje redovne i vanredne odbrane od poplava od spoljnih i unutrašnjih voda i zagušenja ledom, merodavne vodomere (hidrološke stanice) i meteorološke stanice i punktove za osmatranje ledenih pojava, utvrđeni su operativnim planom iz tačke 1. ove naredbe.

3. Ova naredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".

Napomene

Operativni plan za odbranu od poplava za 2013. godinu, koji je sastavni deo ove naredbe, objavljen je u "Sl. glasniku RS", br. 8/2013, str. 119-223, a izmenjen u "Sl. glasniku RS", br. 24/2013, str. 6.