ODLUKA
O LOKALNIM KOMUNALNIM TAKSAMA

("Sl. list Grada Loznice", br. 22/2012)

 

I OPŠTE ODREDBE

Član 1

Ovom Odlukom uvode se lokalne komunalne takse koje se plaćaju za korišćenje prava, predmeta i usluga.

Član 2

Lokalne komunalne takse uvode se za:

1. Isticanje firme na poslovnom prostoru,

2. Korišćenje reklamnih panoa, uključujući i isticanje i ispisivanje firme van poslovnog prostora na objektima i prostorima koji pripadaju gradu Loznici (kolovozi, trotoari, zelene površine, bandere i sl.),

3. Držanje motornih drumskih i priključnih vozila, osim poljoprivrednih vozila i mašina,

4. Korišćenje prostora na javnim površinama ili ispred poslovnih prostorija u poslovne svrhe (osim prodaje štampe, knjiga i drugih publikacija, proizvoda starih i umetničkih zanata i domaće radinosti),

5. Držanje sredstava za igru i zabavu ("zabavne igre"),

6. Korišćenje prostora za parkiranje drumskih motornih i priključnih vozila na uređenim i obeleženim mestima,

7. Korišćenje slobodnih površina za kampove, postavljanje šatora ili druge objekte privremenog korišćenja,

8. Zauzeće javne površine građevinskim materijalom i za izvođenje građevinskih radova.

Član 3

Obveznik lokalne komunalne takse je korisnik prava, predmeta i usluga iz čl. 2. ove Odluke.

Član 4

Taksena obaveza nastaje danom početka korišćenja prava, predmeta ili usluge za čije je korišćenje propisano plaćanje lokalne komunalne takse.

Taksena obaveza traje dok traje korišćenje prava, predmeta ili usluga.

Član 5

Lokalne komunalne takse ne plaćaju se za korišćenje prava, predmeta i usluga od strane državnih organa i organizacija, organa i organizacija teritorijalne autonomije i jedinice lokalne samouprave, kao i od strane subjekata čiji je osnivač Skupština grada Loznice.

Član 6

Na teritoriji grada Loznice lokalna komunalna taksa plaća se u različitoj visini zavisno od vrste delatnosti, površine i tehničko-upotrebnih karakteristika objekata, veličine pravnog lica u smislu zakona kojim se uređuje računovodstvo, visine godišnjeg prihoda i po delovima teritorije, odnosno u zonama u kojima se nalaze objekti, predmeti ili vrše usluge za koje se plaćaju takse.

Član 7

U pogledu načina utvrđivanja komunalne takse, obračunavanja, naplate, rokova plaćanja i dr. shodno se primenjuju odredbe zakona kojim se uređuje budžetski sistem, zakona kojim se uređuje poreski postupak i Pravilnika o uslovima i načinu vođenja računa za uplatu javnih prihoda i raspored sredstava sa tih računa ("Službeni glasnik RS", br. 104/2011, 10/2012, 18/2012, 95/2012 i 99/2012).

Član 8

Komunalne takse iz čl. 2. ove Odluke predstavljaju izvorni prihod grada Loznice.

II NADZOR

Član 9

Nadzor nad sprovođenjem ove Odluke vrši Odeljenje za inspekcijske poslove - komunalna inspekcija, Odeljenje komunalne policije i Odeljenje lokalne poreske administracije Gradske uprave grada Loznice.

III KAZNENE ODREDBE

Član 10

Novčanom kaznom od 100.000 do 300.000 dinara kazniće se za prekršaj pravno lice koje ne uplati lokalnu komunalnu taksu za korišćenje prava, predmeta i usluga iz čl. 2. ove Odluke u iznosu i roku propisanim taksenom tarifom, ili ako u propisanom roku utvrđenu taksu ne uplati na odgovarajući račun kod Uprave za trezor.

Za prekršaj iz stava 1. ovog člana kazniće se i odgovorno lice u pravnom licu novčanom kaznom od 10.000 do 75.000 dinara.

Član 11

Novčanom kaznom od 10.000 do 50.000 dinara kazniće se za prekršaj preduzetnik koji ne uplati lokalnu komunalnu taksu za korišćenje prava, predmeta i usluga iz čl. 2. ove Odluke u iznosu i roku propisanim taksenom tarifom, ili ako u propisanom roku utvrđenu taksu ne uplati na odgovarajući račun kod Uprave za trezor.

Član 12

Novčanom kaznom od 5.000 do 30.000 dinara kazniće se za prekršaj fizičko lice koje ne uplati lokalnu komunalnu taksu za korišćenje prava, predmeta i usluga iz čl. 2. ove Odluke u iznosu i roku propisanim taksenom tarifom, ili ako u propisanom roku utvrđenu taksu ne uplati na odgovarajući račun kod Uprave za trezor.

IV PRELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE

Član 13

Na pitanja koja nisu regulisana ovom Odlukom primenjivaće se odredbe Zakona o finansiranju lokalne samouprave.

Član 14

Sastavni deo ove Odluke predstavlja Taksena tarifa utvrđena za pojedina prava, predmete i usluge (tarifni brojevi 1 - 8).

Član 15

Stupanjem na snagu ove Odluke prestaje da važi Odluka o lokalnim komunalnim taksama na teritoriji grada Loznice ("Službeni list grada Loznice", br. 3/10, 4/10 i 3/11).

Član 16

Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Loznice", a primenjivaće se od 01.01.2013. godine.

 

TARIFA LOKALNIH KOMUNALNIH TAKSI

Tarifni broj 1

Komunalna taksa za isticanje firme na poslovnom prostoru

I Pravna lica koja su prema zakonu kojim se uređuje računovodstvo razvrstana u srednja pravna lica, kao i preduzetnici i mala pravna lica koji imaju godišnji prihod preko 50.000.000 dinara (osim preduzetnika i pravnih lica koja obavljaju delatnosti: bankarstva, osiguranja imovine i lica, proizvodnje i trgovine naftom i derivatima nafte, proizvodnje i trgovine na veliko duvanskim proizvodima, proizvodnje cementa, poštanskih, mobilnih i telefonskih usluga, elektroprivrede, kazina, kockarnica, kladionica, bingo sala i pružanje kockarskih usluga i noćnih barova i diskoteka), taksu plaćaju u godišnjem iznosu:

dinara

1

Preduzetnici

25.408,00

2

Mala pravna lica

33.877,60

3

Srednja pravna lica

42.347,00

II Pravna lica koja su prema zakonu kojim se uređuje računovodstvo razvrstana u velika pravna lica (osim preduzetnika i pravnih lica koja obavljaju delatnosti: bankarstva, osiguranja imovine i lica, proizvodnje i trgovine naftom i derivatima nafte, proizvodnje i trgovine na veliko duvanskim proizvodima, proizvodnje cementa, poštanskih, mobilnih i telefonskih usluga, elektroprivrede, kazina, kockarnica, kladionica, bingo sala i pružanje kockarskih usluga i noćnih barova i diskoteka), taksu plaćaju u godišnjem iznosu od 101.632,80 dinara.

III Pravna lica koja su prema zakonu kojim se uređuje računovodstvo razvrstana u velika, srednja i mala pravna lica, kao i preduzetnici, bez obzira na godišnji prihod, a koji obavljaju neku od sledećih delatnosti:

1. Bankarstvo

2. Proizvodnja i trgovina naftom i derivatima nafte

3. Proizvodnja cementa

4. Elektroprivrede

5. Kazina, kockarnice, kladionice, bingo sale i pružanje kockarskih usluga

6. Osiguranja imovine i lica

7. Proizvodnja i trgovina na veliko duvanskim proizvodima

8. Poštanske, mobilne i telefonske usluge

9. Noćni barovi i diskoteke taksu plaćaju u godišnjem iznosu:

dinara

1

Preduzetnici

84.694,00

2

Mala pravna lica

169.388,00

3

Srednja pravna lica

211.735,00

4

Velika pravna lica

254.082,00

IV Preduzetnici i pravna lica koji su prema zakonu kojim se uređuje računovodstvo razvrstana u mala pravna lica (osim preduzetnika i pravnih lica koja obavljaju delatnost bankarstva, osiguranja imovine i lica, proizvodnjom i trgovinom naftom i derivatima nafte, proizvodnje i trgovine na veliko duvanskim proizvodima, proizvodnja cementa, poštanskih, mobilnih i telefonskih usluga, elektroprivrede, kazina, kockarnice, kladionica, bingo sala i pružanje kockarskih usluga i noćnih barova i diskoteka), a imaju godišnji prihod do 50.000.000,00 dinara ne plaćaju ovu taksu.

Lokalna komunalna taksa se plaća za istaknutu firmu na poslovnom prostoru.

Pod firmom, u smislu ove Odluke, podrazumeva se svaki istaknuti naziv ili ime koje upućuje na to da pravno ili fizičko lice obavlja određenu delatnost.

Ako se na poslovnom objektu nalazi više istaknutih firmi istog obveznika, taksa se plaća samo za jednu firmu.

Ako obveznik ima više objekata na teritoriji grada Loznice u kojim obavlja delatnost, taksa se plaća za svaku sledeću istaknutu firmu u iznosu od 50% utvrđene tarife, a najviše do iznosa utvrđenog zakonom.

Obveznik lokalne komunalne takse za isticanje firme na poslovnom prostoru dužan je da podnese prijavu na obrascu P LKT-1 koju je sastavilo ovlašćeno Odeljenje lokalne poreske administracije Gradske uprave grada Loznice, a radi utvrđivanja obaveze plaćanja lokalne komunalne takse i to u roku od 15 dana od dana registrovanja delatnosti. Obrazac P LKT-1 predstavlja sastavni deo ove Odluke.

Obveznik lokalne komunalne takse na isticanje firme je dužan da svaku nastalu promenu koja je od uticaja na visinu utvrđene obaveze prijavi nadležnom organu u roku od 15 dana od dana nastanka promene. Za vreme privremene odjave obvezniku miruje taksena obaveza.

Pravna lica u postupku likvidacije zadužuju se taksom iz ovog tarifnog broja do dana registrovanja i objavljivanja Odluke o pokretanju postupka likvidacije u skladu sa zakonom kojim se uređuje likvidacija.

U slučaju da obveznik ne podnese prijavu u roku utvrđenom u stavu 5. tarifnog broja 1, nadležni organ će doneti rešenje na osnovu podataka nadležnih organa koji vrše upis u registar i inspekcijskog nadzora.

Taksu utvrđuje rešenjem Odeljenje lokalne poreske administracije u godišnjem iznosu srazmerno vremenu rada pravnog lica odnosno preduzetnika. Rešenje se donosi u skladu sa zakonom kojim se uređuje poreski postupak.

U pogledu načina utvrđivanja komunalne takse, obračunavanja, zastarelosti, kamate za docnju u plaćanju, rokova plaćanja, redovne i prinudne naplate, poresko prekršajnog postupka i ostalog što nije regulisano ovom Odlukom, primenjuju se odredbe zakona kojim se uređuje poreski postupak.

Tarifni broj 2

Korišćenje reklamnih panoa, uključujući i isticanje i ispisivanje firme van poslovnog prostora na objektima i prostorima koji pripadaju gradu Loznici (kolovozi, trotoari, zelene površine, bandere i sl.)

Lokalna komunalna taksa za korišćenje reklamnih panoa uključujući i isticanje i ispisivanje firme van poslovnog prostora na javnim površinama i objektima javne namene plaćaju pravna lica i preduzetnici u sledećim iznosima i to:

I Pravna lica razvrstana u srednja kao i preduzetnici i mala pravna lica koja imaju godišnji prihod preko 50.000.000,00 dinara osim preduzetnika i pravnih lica koja obavljaju delatnost bankarstva, osiguranja imovine i lica, proizvodnje i trgovine naftom i derivatima nafte, proizvodnje i trgovine na veliko duvanskim proizvodima, proizvodnja cementa, poštanskih, mobilnih i telefonskih usluga, elektroprivrede, kazina, kockarnice, kladionice, bingo sala i pružanje kockarskih usluga i noćnih barova i diskoteka, plaćaju taksu u godišnjem iznosu:

dinara

1

Preduzetnici

5.081,60

2

Mala pravna lica

6.775,52

3

Srednja pravna lica

8.469,00

II Pravna lica razvrstana u velika pravna lica plaćaju taksu na godišnjem nivou u iznosu od 20.326,56 dinara.

III Pravna lica, mala, srednja i velika i preduzetnici koji obavljaju delatnost bankarstva, osiguranja imovine i lica, proizvodnjom i trgovinom naftom i derivatima nafte, proizvodnje i trgovine na veliko duvanskim proizvodima, proizvodnja cementa, poštanskih, mobilnih i telefonskih usluga, elektroprivrede, kazina, kockarnice, kladionice, bingo sala i pružanje kockarskih usluga i noćnih barova i diskoteka, plaćaju taksu na godišnjem nivou u iznosu:

dinara

1

Preduzetnici

16.938,80

2

Mala pravna lica

33.877,60

3

Srednja pravna lica

42.347,00

4

Velika pravna lica

50.816,40

IV Preduzetnici i mala pravna lica osim preduzetnika i pravnih lica koja obavljaju delatnost bankarstva, osiguranja imovine i lica, proizvodnjom i trgovinom naftom i derivatima nafte, proizvodnje i trgovine na veliko duvanskim proizvodima, proizvodnja cementa, poštanskih, mobilnih i telefonskih usluga, elektroprivrede, kazina, kockarnice, kladionice, bingo sala i pružanje kockarskih usluga i noćnih barova i diskoteka, a imaju godišnji prihod do 50.000.000,00 dinara ne plaćaju ovu taksu.

Obračun takse iz ovog tarifnog broja vrši Javno preduzeće za upravljanje građevinskim zemljištem "Grad" Loznica, odnosno Javno preduzeće "Direkcija za upravljanje i razvoj Banje Koviljače" u zavisnosti od lokacije.

Sredstva se uplaćuju na račun javnog prihoda u skladu sa Pravilnikom o uslovima i načinu vođenja računa za uplatu javnih prihoda i raspored sredstava sa tih računa.

Iznos lokalne komunalne takse iz ovog tarifnog broja utvrđuje se na godišnjem nivou, a obračunava se srazmerno broju dana korišćenja.

Tarifni broj 3

Držanje motornih drumskih i priključnih vozila, osim poljoprivrednih vozila i mašina

Taksa za držanje motornih i motornih drumskih i priključnih vozila osim poljoprivrednih vozila i mašina plaća se godišnje prilikom registracije vozila i to:

I Za teretna vozila:

iznos u dinarima

1

Za kamione do 2 t nosivosti

1.500,00

2

Za kamione od 2 do 5 t nosivosti

2.000,00

3

Za kamione od 5 do 12 t nosivosti

3.500,00

4

Za kamione preko 12 t nosivosti

5.000,00

II Za teretne i radne prikolice (za putničke automobile) u iznosu od 500,00 dinara

III Za putnička vozila:

iznos u dinarima

1

Do 1.150 cm3

500,00

2

Preko 1.150 cm3 do 1.300 cm3

1.000,00

3

Preko 1.300 cm3 do 1.600 cm3

1.500,00

4

Preko 1.600 cm3 do 2.000 cm3

2.000,00

5

Preko 2.000 cm3 do 3.000 cm3

3.000,00

6

Preko 3.000 cm3

5.000,00

IV Za motocikle:

iznos u dinarima

1

Do 125 cm3

400,00

2

Preko 155 cm3 do 250 cm3

600,00

3

Preko 250 cm3 do 500 cm3

1.000,00

4

Preko 500 cm3 do 1.200 cm3

1.200,00

5

Preko 1.200 cm3

1.500,00

V Za autobuse i kombi buseve iznos od 50 dinara po registrovanom sedištu.

VI Za priključna vozila: teretne prikolice, poluprikolice i specijalne teretne prikolice za prevoz određenih vrsta tereta:

iznos u dinarima

1

1 t nosivosti

400,00

2

Od 1 do 5 t nosivosti

700,00

3

Od 5 do 10 t nosivosti

950,00

4

Od 10 do 12 t nosivosti

1.300,00

5

Nosivosti preko 12 t

2.000,00

VII Za vučna vozila (tegljače):

iznos u dinarima

1

Čija je snaga motora do 66 kw

1.500,00

2

Čija je snaga motora od 66 kw do 96 kw

2.000,00

3

Čija je snaga motora od 96 kw do 132 kw

2.500,00

4

Čija je snaga motora od 132 kw do 177 kw

3.000,00

5

Čija je snaga motora preko 177 kw

4.000,00

VIII Za radna vozila, specijalna adaptirana vozila za prevoz rekvizita za putujuće zabave, radnje i atestirana specijalizovana vozila za prevoz pčela u iznosu od 1.000,00 dinara.

Lokalnu komunalnu taksu iz tarifnog broja 3 naplaćuje organ nadležan za registrovanje vozila, pri registrovanju vozila. Uplate se vrše na račun Javnog prihoda u skladu sa Pravilnikom o uslovima i načinu vođenja računa za uplatu javnih prihoda i raspored sredstava sa tih računa. Obaveštenje o iznosima taksi iz tarifnog broja 3, kao i uplatni račun dostavlja Gradska uprava grada Loznice, nadležnom organu.

Tarifni broj 4

Korišćenje prostora na javnim površinama ili ispred poslovnih prostorija u poslovne svrhe (osim prodaje štampe, knjiga i drugih publikacija, proizvoda starih i umetničkih zanata i domaće radinosti)

Taksa za korišćenje prostora na javnim površinama ili ispred poslovnih prostorija u poslovne svrhe osim za prodaju štampe, knjiga i drugih publikacija, proizvoda starih umetničkih zanata, plaća se za vreme korišćenja prostora po 1 m2 i to:

dinara/dnevno

I

Za korišćenje javne površine

 

1.

Na prostoru pešačke zone

24,00

2.

Na ostalom prostoru ekstra zone

22,00

3.

Na prostoru 1. građevinske zone

18,50

4.

Na prostoru ostalih građevinskih zona

15,00

5.

Na seoskom području za prehrambene proizvode

6,00

6.

Na seoskom području za ostale proizvode

9,00

II

Na pijacama

 

1.

Za prehrambene proizvode

12,00

2.

Za ostale proizvode

15,00

III

Na vašarima

24,00

IV

Na ostalim mestima

12,00

1.

Za postavljanje zabavnih parkova za decu i drugih objekata zabavnog sadržaja

4,00

Obračun taksi iz tačaka I-1, I-2, I-3, I-4 i IV-1 vrši Javno preduzeće za upravljanje građevinskim zemljištem "Grad" Loznica, odnosno Javno preduzeće "Direkcija za upravljanje i razvoj Banje Koviljače" u zavisnosti od lokacije a u postupku za izdavanje odobrenja za korišćenje prostora od strane Odeljenja za planiranje i izgradnju.

Naknada iz prethodnog stava plaća se i u slučaju bespravnog korišćenja zemljišta.

Sredstva iz navedenih tačaka iz stava 1. se uplaćuju na račun Javnog prihoda u skladu sa Pravilnikom o uslovima i načinu vođenja računa za uplatu javnih prihoda i raspored sredstava sa tih računa.

Obračun takse iz tačaka I-5, I-6, III i IV vrši Mesna zajednica koja uplaćuje sredstva na račun Javnog prihoda.

Obračun takse iz tačke II vrši Javno preduzeće "Naš dom" zajedno sa naplatom svojih usluga.

Tarifni broj 5

Držanje sredstava za igru i zabavu ("zabavne igre")

Taksa za za držanje sredstava za igru plaća se jednom godišnje po jednom komadu srazmerno vremenu držanja:

dinara/objekat

Bilijar

3.805,00

Tombola

17.755,00

Stoni fudbal

3.169,00

Poker aparati

19.038,00

Fliperi

3.169,00

Drugi automati za igre na sreću

19.038,00

Dečji ringišpil

3.805,00

Ringišpil za odrasle

8.242,00

Video igre

3.805,00

Taksu iz ovog tarifnog broja plaća držalac aparata bez obzira u čijem je vlasništvu.

Držalac aparata obavezan je da isti prijavi Gradskoj upravi u roku od 7 dana pre postavljanja istih radi dobijanja rešenja.

Utvrđivanje i naplatu takse iz ovog tarifnog broja vrši Gradska uprava na uplatni račun javnog prihoda u skladu sa Pravilnikom o uslovima i načinu vođenja računa za uplatu javnih prihoda i rasporeda sredstava sa tih računa.

Taksu iz ovog tarifnog broja za tombolu ne plaćaju sportske organizacije

Tarifni broj 6

Korišćenje prostora za parkiranje drumskih motornih i priključnih vozila na uređenim i obeleženim mestima

Za parkiranje vozila na uređenom parkiralištu, za ulaženja vozila u pešačku zonu, utvrđuje se komunalna taksa srazmerno vremenu korišćenja i to:

I Za parkiranje na uređenom parkingu plaća se za putnička vozila i kombi - teretna vozila do 1 t nosivosti, za započeti sat parkiranja:

a) u crvenoj zoni (Centar grada ograničen ulicama Jovana Cvijića, Vase Čarapića, Karađorđeva, Vlade Zečevića, Trg Jovana Cvijića, Pašićeva do reke Štire, rekom Štirom do ulice Jovana Cvijića)

38,00 din/sat

b) u plavoj zoni (šire gradsko područje ograničeno ulicama Učiteljskom, rekom Štirom do ulice Vere Blagojević, ulicom Vere Blagojević do ulice Vojvode Putnika, ulicom Vojvode Putnika do ulice dr Marina, ulicom dr Marina do ulice Bolnička, ulicom Bolnička do Trga Vuka Karadžića, Trgom Vuka Karadžića, Luke Stevića do Georgija Jakšića, Georgija Jakšića do Slobodana Penezića, Slobodana Penezića, Banjskom ulicom, Ulicom italijanskih dobrovoljaca do Trga Ante Bogićevića, Trgom Ante Bogićevića do ulice Vase Čarapića). Ova zona takođe obuhvata i parking prostor kod Zdravstvenog centra "dr Milenko Marin".

25,00 din/sat

v) u beloj zoni (parkiralište kod Nove zelene pijace u ulici Vojvode Mišića, parkiralište između ulice Vojvode Mišića i reke Štire - iza Vukovog doma, parkiralište kod Gradske kafane i druga zatvorena vanulična parkirališta)

25,00 din/sat

g) Dnevna karta za sve tri parking-zone

120,00 din/dan

II Mesečna pretplata za parkiranje

1. Mesečna pretplatna karta za putnička vozila i kombi-teretna vozila do 1 t nosivosti

 

za fizička lica

za pravna lica

a) u crvenoj zoni

1.100,00 din

2.200,00 din

b) u plavoj i beloj zoni

800,00 din

1.600,00 din

v) za parkiranje u sve tri zone

1.600,00 din

3.200,00 din

2. Mesečna pretplata za putnička i kombi-teretna vozila do 1 t nosivosti stanara zgrada koji nemaju obezbeđen poseban parking

a) u crvenoj zoni

300,00 din

b) u plavoj zoni

300,00 din

v) u beloj zoni

300,00 din

3. Za korišćenje posebno obeleženog mesta za parkiranje (rezervacija)

 

za fizička lica

za pravna lica

a) u crvenoj zoni

4.000,00 din/mesečno

8.000,00 din/mesečno

b) u plavoj zoni

3.500,00 din/mesečno

6.500,00 din/mesečno

v) u beloj zoni

3.500,00 din/mesečno

6.500,00 din/mesečno

III Za uklanjanje nepropisno parkiranih i zaustavljenih vozila, prenos vozila do mesta čuvanja i čuvanje vozila

a) prenos vozila do depoa

3.500,00 dinara

b) iznos takse za ležarinu uklonjenih vozila ne plaća se prva 24 časa, a svaki naredni započeti dan po

350,00 dinara

IV Za ulaženje vozila u ulicu Jovana Cvijića (pešačka zona)

a) za putnička vozila i kombi-teretna vozila do 1t nosivosti

70,00 din/dnevno

700,00 din/mesečno

6.000,00 din/godišnje

b) za teretna vozila od 1-3 t nosivosti

90,00 din/dnevno

900,00 din/mesečno

8.000,00 din/godišnje

v) za teretna vozila preko 3 t nosivosti

110,00 din/dnevno

1.100,00 din/mesečno

10.000,00 din/godišnje

g) za građevinsku mehanizaciju, radna i specijalna vozila na održavanju instalacija, javne higijene i dr.

350,00 din/dnevno

Taksu za parkiranje vozila ne plaćaju invalidi, za vozila koja im služe za ličnu upotrebu ili pod uslovima pod kojima su oslobođeni od plaćanja naknada za javne puteve.

Taksu za ulazak u pešačku zonu ne plaćaju vozila na hitnim intervencijama i vozila stanara pešačke zone (regulisano Odlukom), i vozila Javnih preduzeća čiji je osnivač Skupština grada Loznice.

Taksu iz tačke I, II (1,2 i 3) i III naplaćuje JKP "Parking servis" Loznica. Sredstva se uplaćuju na račun Javnog prihoda u skladu sa Pravilnikom o uslovima i načinu vođenja računa za uplatu javnih prihoda i raspored sredstava sa tih računa.

Taksu iz tačke IV naplaćuje Gradska uprava - organ uprave nadležan za poslove saobraćaja uz izdavanje posebnih rešenja, na račun Javnog prihoda u skladu sa Pravilnikom o uslovima i načinu vođenja računa za uplatu javnih prihoda i raspored sredstava sa tih računa.

Tarifni broj 7

Korišćenje slobodnih površina za kampove, postavljanje šatora ili druge objekte privremenog korišćenja

Taksa za korišćenje slobodnih površina za kampovanje, postavljanje šatora ili druge oblike privremenog korišćenja plaća se dnevno 35.00 dinara.

Naplatu takse iz ovog tarifnog broja vrši organ u postupku izdavanja odobrenja za korišćenje površina.

Sredstva se uplaćuju na račun Javnog prihoda u skladu sa Pravilnikom o uslovima i načinu vođenja računa za uplatu javnih prihoda i raspored sredstava sa tih računa.

Tarifni broj 8

Zauzeće javne površine građevinskim materijalom i za izvođenje građevinskih radova

Taksa za zauzeće javne površine građevinskim materijalom i za izvođenje građevinskih radova iznosi: dinara/dnevno

1

Ekstra zona

27,00

2

1. zona

25,00

3

2. zona

22,00

4

3. zona

18,50

5

4. zona

15,00

Obračun takse iz ovog tarifnog broja vrši Javno preduzeće za upravljanje građevinskim zemljištem "Grad" Loznica, odnosno Javno preduzeće "Direkcija za upravljanje i razvoj Banje Koviljače" u zavisnosti od lokacije a u postupku za izdavanje odobrenja za korišćenje prostora od strane Odeljenja za planiranje i izgradnju.

Sredstva se uplaćuju na račun Javnog prihoda u skladu sa Pravilnikom o uslovima i načinu vođenja računa za uplatu javnih prihoda i raspored sredstava sa tih računa.

 

Obrazac P LKT-1

 

Prijava za utvrđivanje lokalne komunalne takse za isticanje firme na poslovnom prostoru