REŠENJE

O OBRAZOVANJU SAVETA ZA UPRAVLJANJE MIGRACIJAMA

("Sl. list grada Novog Pazara", br. 1/2013)

I

Obrazuje se savet za upravljanje migracijama na području grada Novog Pazara u sastavu:

1. Ahmedin Škrijelj, Zamenik gradonačelnika grada Novog Pazara,

2. Zora Mijaljević, Gradska uprava,

3. Dragana Trninić, Koordinator za Raški okrug pri Komesarijatu za izbeglice RS,

4. Adnan Dizdarević, direktor Centra za socijalni rad,

5. Fikreta Kijamet, Gradska uprava,

6. Elmaz Omerović, Koordinator za romska pitanja,

7. Ljiljana Kostić, Sekretar CK Novi Pazar,

8. Milorad Kovačević, Nacionalna služba za zapošljavanje,

9. Milisav Milosavljević, Poverenik za izbeglice.

II

Savet za migracije obavlja poslove koji se odnose na praćenje i izveštavanje Komesarijata o migracionim kretanjima na teritoriji grada Novog Pazara, predlaže program mera i planova aktivnosti koje treba preduzeti radi efikasnog upravljanja migracijama na teritoriji grada Novog Pazara, preduzima druge poslove u oblasti upravljanja migracijama, u skladu sa Zakonom.

III

Savet za migracije učestvuje u izradi strateških akcionih planova grada Novog Pazara koji se tiču izbeglica, interno raseljenih lica i povratnika po Sporazumu o readmisiji. Savet za migracije, na zahtev Komesarijata, dostavlja Komesarijatu izveštaj o preduzetim merama i drugim pitanjima iz oblasti upravljanja migracijama na teritoriji za koju je osnovan.

O svim preduzetim merama i realizaciji zadataka Savet će blagovremeno obaveštavati Gradsko veće grada Novog Pazara.

IV

Članovima saveta za upravljanje migracijama Komesarijat obezbeđuje obuku i osposobljavanje za obavljanje poslova u oblasti upravljanje migracijama. Program obuke i osposobljavanja donosi Komesarijat, uz saglasnost Vlade, za period od dve godine.

Mandat članova Saveta traje četiri godine.

Primerak Rešenja dostaviti Republičkom Komesarijatu za izbeglice.

Ovo Rešenje objaviti u Službenom listu grada Novog Pazara.

Napomene

Rešenjima o razrešenju i imenovanju članova Saveta za upravljanje migracijama, koja su objavljena u "Sl. listu grada Novog Pazara", br. 6/2013 od 5. novembra 2013. godine, razrešeni su dužnosti članovi Saveta imenovani Rešenjem o obrazovanju Saveta za upravljanje migracijama ("Sl. list grada Novog Pazara", br. 1/2013) i imenovani novi.
Rešenjem o razrešenju i imenovanju članova Saveta za upravljanje migracijama, koje su objavljeno u "Sl. listu grada Novog Pazara", br. 1/2015 od 27. februara 2015. godine, razrešeni su pojedini članovi Saveta i imenovani novi.