REŠENJE
O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA SPROVOĐENJE POSTUPKA JAVNOG KONKURSA ZA IZBOR PROJEKATA U KULTURI, KAO I PROJEKATA UMETNIČKIH, ODNOSNO STRUČNIH I NAUČNIH ISTRAŽIVANJA U KULTURI GRADA NOVOG SADA

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 11/2013)

I. Obrazuje se Komisija za sprovođenje postupka javnog konkursa za izbor projekata u kulturi, kao i projekata umetničkih, odnosno stručnih i naučnih istraživanja u kulturi Grada Novog Sada (u daljem tekstu: Komisija).

II. Zadatak Komisije je da sprovede postupak javnog konkursa za izbor projekata u kulturi, kao i projekata umetničkih, odnosno stručnih i naučnih istraživanja u kulturi Grada Novog Sada, i da Gradskoj upravi za kulturu dostavi izveštaj o sprovedenom postupku javnog konkursa.

III. Komisija ima predsednika i osam članova.

IV. Predsedniku i članovima Komisije, za rad u Komisiji pripada naknada, i to: predsedniku u visini od 10%, a članovima u visini od 5% od prosečne mesečne zarade po zaposlenom u Republici Srbiji, prema poslednjem objavljenom podatku Republičkog organa nadležnog za poslove statistike, i to pod uslovima da nisu članovi Gradskog veća Grada Novog Sada ili zaposleni u gradskim upravama.

Naknada se isplaćuje pod uslovom da je Komisija u toku meseca održala sednicu, bez obzira na broj održanih sednica.

V. Administrativne i stručne poslove za potrebe Komisije obavljaće Gradska uprava za kulturu.

VI. Donošenjem ovog rešenja, stavlja se van snage Rešenje o obrazovanju Komisije za sprovođenje postupka javnog konkursa, za izbor projekata koji svojim kvalitetom doprinose afirmaciji umetničkog i kulturnog stvaralaštva ("Službeni list Grada Novog Sada", br. 3/08, 27/09 i 10/10).

VII. Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu Grada Novog Sada".