ODLUKA

O USVAJANJU EVROPSKE POVELJE O RODNOJ RAVNOPRAVNOSTI NA LOKALNOM NIVOU

("Sl. glasnik grada Leskovca", br. 1/2013)

Član 1

Ovom Odlukom usvaja se Evropska povelja o rodnoj ravnopravnosti kao programski osnov za planiranje u oblasti rodne ravnopravnosti na lokalnom nivou.

Član 2

Evropska povelja o rodnoj ravnopravnosti je okvir za izradu Lokalnog akcionog plana za poboljšanje položaja žena i unapređenje rodne ravnopravnosti u gradu Leskovcu 2013.-2018. godine, koji grad Leskovac radi u okviru Programa PBILD (Održanje mira i inkluzivni lokalni razvoj).

Član 3

Lokalni akcioni plan za poboljšanje položaja žena i unapređenje rodne ravnopravnosti u gradu Leskovcu 2013.-2018. godine će biti usklađen sa strateškim pravcima definisanim Nacionalnom strategijom za poboljšanje položaja žena i unapređenje rodne ravnopravnosti i samim tim i sa Akcionim planom za njeno sprovođenje u periodu od 2013. do 2018. godine.

Član 4

Sredstva za implementaciju Lokalnog akcionog plana za poboljšanje položaja žena i unapređenje rodne ravnopravnosti u gradu Leskovcu 2013.-2018. godine, biće određena Odlukom o budžetu grada Leskovca.

Član 5

Donošenje svih operativnih odluka neophodnih za izradu Lokalnog akcionog plana, do njegovog usvajanja od strane Skupštine grada Leskovca, su u nadležnosti gradonačelnika i Gradskog veća grada Leskovca.

Član 6

Grad Leskovac je obavezan da obavesti Savet evropskih opština i regiona (Council of European Municipalities and Regions) i Stalnu konferenciju gradova i opština o usvajanju Evropske konvencije o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou.

Član 7

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i biće objavljena u "Službenom glasniku grada Leskovca", a odredbe o finansiranju primenjivaće se od dana usvajanja Lokalnog akcionog plana za poboljšanje položaja žena i unapređenje rodne ravnopravnosti u gradu Leskovcu 2013.-2018. godine.