REŠENJE
O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA URBANIZAM

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 30/2010, 43/2012, 44/2012 i 17/2013)

1. Obrazuje se Komisija za urbanizam (u daljem tekstu: Komisija).

2. Zadaci Komisije su da:

- Javnom preduzeću "Urbanizam" Zavod za urbanizam Novi Sad, Novi Sad, daje mišljenja po zahtevima za izradu urbanističkih uslova na osnovu kojih se izdaje lokacijska dozvola za izgradnju objekata komunalne infrastrukture i parkinga privremenog karaktera na neizgrađenom građevinskom zemljištu do privođenja planiranoj nameni;

- Na zahtev organa nadležnog za izdavanje građevinske dozvole daje mišljenja po zahtevima za izradu urbanističkih uslova za lokacijsku dozvolu za izgradnju objekata za koje se po zakonu može izdati privremena građevinska dozvola; i

- Gradonačelniku Grada Novog Sada daje stručna mišljenja o pitanjima, inicijativama i predlozima za donošenje odluka i drugih opštih akata iz oblasti urbanizma.

3. Komisija ima predsednika, zamenika predsednika i četiri člana.

4. Predsedniku, zameniku predsednika i članovima Komisije za stručni rad u Komisiji pripada naknada za svaku održanu sednicu Komisije i to: predsedniku i zameniku predsednika Komisije u iznosu od 10% od prosečne mesečne zarade po zaposlenom u privredi Republike Srbije, prema poslednjem objavljenom podatku republičkog organa nadležnog za poslove statistike, članovima Komisije u iznosu od 5% od prosečne mesečne zarade po zaposlenom u privredi Republike Srbije, prema poslednjem objavljenom podatku republičkog organa nadležnog za poslove statistike.

Naknada iz stava 1. ove tačke u toku jednog meseca može da iznosi najviše do 50% od prosečne mesečne zarade po zaposlenom u privredi Republike Srbije, prema poslednjem objavljenom podatku republičkog organa nadležnog za poslove statistike.

Naknada za rad Komisije obezbeđuje se iz sredstava Javnog preduzeća "Urbanizam" Zavod za urbanizam Novi Sad, Novi Sad.

5. Stručne, administrativne i tehničke poslove za potrebe Komisije obavljaće Gradska uprava za urbanizam i stambene poslove.

6. Donošenjem ovog rešenja prestaje da važi Rešenje o obrazovanju Komisije za urbanizam ("Službeni list Grada Novog Sada", broj 1/05).

7. Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu Grada Novog Sada".