PRAVILNIK
O KORIŠĆENJU PODSTICAJA ZA ORGANSKU PROIZVODNJU

("Sl. glasnik RS", br. 38/2013)

Član 1

Ovim pravilnikom bliže se propisuju vrste podsticaja za organsku proizvodnju, uslovi, način i obrasci zahteva za ostvarivanje prava na te podsticaje i maksimalni iznosi podsticaja po korisniku i po vrsti pojedine mere.

Član 2

Podsticaji za organsku proizvodnju obuhvataju sledeće vrste podsticaja u odgovarajućim iznosima po vrsti pojedine mere, i to:

1) premiju za mleko proizvedeno metodom organske proizvodnje (u daljem tekstu: premija za mleko) u iznosu od 9,8 dinara po litru;

2) osnovne podsticaje u organskoj biljnoj proizvodnji (u daljem tekstu: organska biljna proizvodnja) u iznosu od 8.400 dinara po hektaru;

3) regres za gorivo za organsku proizvodnju (u daljem tekstu: regres za gorivo) u iznosu od 70 dinara po litru;

4) podsticaje u organskoj stočarskoj proizvodnji, i to za:

(1) kvalitetne priplodne mlečne krave u iznosu od 28.000 dinara po grlu,

(2) kvalitetne priplodne ovce i koze u iznosu od 5.600 dinara po grlu,

(3) kvalitetne priplodne krmače u iznosu od 5.600 dinara po grlu,

(4) roditeljske kokoške teškog tipa u iznosu od 84 dinara po grlu,

(5) roditeljske kokoške lakog tipa u iznosu od 140 dinara po grlu,

(6) roditeljske ćurke u iznosu od 420 dinara po grlu,

(7) kvalitetne priplodne matice riba šarana u iznosu od 700 dinara po grlu,

(8) kvalitetne priplodne matice riba pastrmke u iznosu od 420 dinara po grlu,

(9) tov junadi u iznosu od 14.000 dinara po grlu,

(10) tov jagnjadi u iznosu od 1.400 dinara po grlu,

(11) tov svinja u iznosu od 1.400 dinara po grlu.

Član 3

Pravo na podsticaje za organsku proizvodnju, u zavisnosti od vrste podsticaja, ima pravno lice, preduzetnik i fizičko lice - nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva koje, pored uslova propisanih zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju, odnosno propisom kojim se bliže uređuju uslovi za ostvarivanje prava na premiju za mleko i propisom kojim se bliže uređuju uslovi za ostvarivanje prava na regres za gorivo, ispunjava i sledeće uslove:

1) da je sa ovlašćenom kontrolnom organizacijom (u daljem tekstu: ovlašćena organizacija) zaključilo ugovor o vršenju kontrole i sertifikacije u organskoj proizvodnji koji važi za godinu za koju se podnosi zahtev za korišćenje podsticaja;

2) da u slučaju zakupa poljoprivrednog zemljišta na kome se obavlja organska proizvodnja ili u slučaju zemljišta koje je dobijeno na korišćenje, najmanje tri godine od dana podnošenja zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za organsku proizvodnju ima zaključen ugovor;

3) da u naredne tri godine od godine za koju je ostvarilo pravo na podsticaje za organsku biljnu proizvodnju primenjuje metode organske proizvodnje, u skladu sa zakonom kojim se uređuje organska proizvodnja.

Član 4

Podsticaji za organsku proizvodnju, u zavisnosti od vrste podsticaja, ostvaruju se na način utvrđen posebnim propisima kojima se uređuje ostvarivanje prava na premiju za mleko, osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji, regres za gorivo, i podsticaje u stočarstvu za tov junadi, svinja i jagnjadi i za kvalitetna priplodna grla (kvalitetne priplodne mlečne krave, kvalitetne priplodne ovce i koze, kvalitetne priplodne krmače, roditeljske kokoške teškog tipa, roditeljske kokoške lakog tipa, roditeljske ćurke, kvalitetne priplodne matice riba šarana i kvalitetne priplodne matice riba pastrmke).

Član 5

Zahtev za premiju za mleko podnosi se neposredno ili preko pravnog lica ili preduzetnika, u skladu sa zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Zahtev iz stava 1. ovog člana koji se podnosi neposredno podnosi se na Obrascu broj 1 - Zahtev za premiju za mleko proizvedeno metodom organske proizvodnje za ____ kvartal u ____ godini (u daljem tekstu: Obrazac 1), koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Uz Obrazac 1 podnosi se:

1) obračun premije za odgovarajući kvartal kalendarske godine dat u Prilogu 1 - Obračun premije za mleko proizvedeno metodom organske proizvodnje za ___ kvartal u _____ godini, koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo;

2) izjava pravnog lica, odnosno preduzetnika o količini primljenog mleka data u Prilogu 2 - Izjava pravnog lica, odnosno preduzetnika o količini primljenog mleka proizvedenog metodom organske proizvodnje, koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Zahtev iz stava 1. ovog člana koji se podnosi preko pravnog lica ili preduzetnika podnosi se na Obrascu broj 2 - Zahtev za premiju za mleko proizvedeno metodom organske proizvodnje za ____ kvartal u ____ godini (u daljem tekstu: Obrazac 2), koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Uz Obrazac 2 podnosi se:

1) spisak isporučilaca mleka koji su predali mleko pravnom licu, odnosno preduzetniku u odgovarajućem kvartalu kalendarske godine dat u Prilogu 3 - Spisak isporučilaca mleka proizvedenog metodom organske proizvodnje za ____ kvartal u ____ godini, koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo;

2) izjava pravnog lica, odnosno preduzetnika o količini primljenog mleka proizvedenog metodom organske proizvodnje data u Prilogu 4 - Izjava pravnog lica, odnosno preduzetnika o količini primljenog mleka proizvedenog metodom organske proizvodnje, koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo;

3) fotokopija kartona deponovanih potpisa, uz prvi zahtev za premiju podnet u toku kalendarske godine za koju se podnosi zahtev.

Zahtev iz st. 2. i 4. ovog člana podnosi se Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Upravi za agrarna plaćanja, i to za prvi i drugi kvartal (1. januar - 30. jun kalendarske godine) - od 1. jula do 15. jula tekuće godine, za treći kvartal (1. jul - 30. septembar kalendarske godine) - od 1. oktobra do 15. oktobra tekuće godine, a za četvrti kvartal (1. oktobar - 31. decembar kalendarske godine) - od 1. januara do 15. januara naredne kalendarske godine.

Član 6

Zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje za organsku biljnu proizvodnju podnosi se na Obrascu broj 3 - Zahtev za organsku biljnu proizvodnju u _____ godini, koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Zahtev iz stava 1. ovog člana podnosi se Ministarstvu finansija i privrede - Upravi za trezor od 1. maja do 30. juna tekuće godine.

Član 7

Zahtev za ostvarivanje prava na regres za gorivo za organsku proizvodnju podnosi se Ministarstvu finansija i privrede - Upravi za trezor, i to za prolećne radove od 1. maja do 30. juna tekuće godine, na Obrascu broj 4 - Zahtev za regres za gorivo za organsku proizvodnju za prolećne radove u _____ godini, a za jesenje radove najkasnije do 15. decembra tekuće godine na Obrascu broj 5 - Zahtev za regres za gorivo za organsku proizvodnju za jesenje radove u ___ godini, koji su odštampani uz ovaj pravilnik i čine njegov sastavni deo.

Uz zahtev iz stava 1. ovog člana podnosi se original fiskalnog isečka izdat u skladu sa zakonom kojim se uređuju fiskalne kase na čijoj poleđini je ovlašćeni distributer koji ga je izdao upisao broj poljoprivrednog gazdinstva i overio ga pečatom i potpisom.

Ako se zahtev iz stava 1. ovog člana podnosi za evro dizel, uz zahtev se dostavlja fotokopija saobraćajne knjižice (dozvole) na ime podnosioca, odnosno fotokopija ugovora o korišćenju mašine i fotokopija saobraćajne knjižice (dozvole) za tu mašinu.

Ako se iz saobraćajne knjižice (dozvole) iz stava 3. ovog člana ne može utvrditi da mašina koristi evro dizel kao gorivo, uz zahtev iz stava 1. ovog člana daje se izjava da mašina koristi to gorivo.

Član 8

Zahtev za podsticaje u organskoj stočarskoj proizvodnji za kvalitetne priplodne mlečne krave, kvalitetne priplodne ovce i koze, kvalitetne priplodne krmače, roditeljske kokoške teškog tipa, roditeljske kokoške lakog tipa, roditeljske ćurke, kvalitetne priplodne matice riba šarana i kvalitetne priplodne matice riba pastrmke podnosi se Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Upravi za agrarna plaćanja, i to:

1) od 20. maja do 15. jula tekuće godine - za grla uključena u proizvodnju u periodu od 1. januara do 30. juna kalendarske godine;

2) od 1. septembra tekuće do 31. januara naredne godine - za grla uključena u proizvodnju od 1. jula do 31. decembra kalendarske godine.

Zahtev iz stava 1. ovog člana podnosi se posebno za svaku vrstu kvalitetnih priplodnih grla iz stava 1. ovog člana, na Obrascu 6 - Zahtev za podsticaje za kvalitetna priplodna grla u organskoj stočarskoj proizvodnji za _____ godinu, koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Uz zahtev iz stava 1. ovog člana podnosi se izvod iz glavne matične evidencije za kvalitetna priplodna grla za koja se podnosi zahtev, overen od strane odgajivačke organizacije.

Član 9

Zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje za tov junadi u organskoj stočarskoj proizvodnji podnosi se Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Upravi za agrarna plaćanja za svaku kalendarsku godinu do 31. januara naredne kalendarske godine, na Obrascu broj 7 - Zahtev za podsticaje za tov junadi u organskoj stočarskoj proizvodnji za _____ godinu, koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Uz zahtev iz stava 1. ovog člana podnosi se kopija pasoša za goveda i izvod iz evidencije o registraciji gazdinstava i broju životinja na gazdinstvu iz Centralne baze podataka o obeležavanju životinja, izdati od strane ovlašćene veterinarske organizacije, u skladu za zakonom kojim se uređuje veterinarstvo.

Za grla predata klanici u roku od 15 dana od dana predaje grla klanici, a najkasnije u roku od 18 meseci od dana podnošenja zahteva iz stava 1. ovog člana, dostavlja se kopija prijemnice izdate od klanice i kopija uverenja o zdravstvenom stanju životinja, overene od strane nadležnog veterinarskog inspektora.

Za izvezena grla u roku od 15 dana od dana izvoza, a najkasnije u roku od 18 meseci od dana podnošenja zahteva iz stava 1. ovog člana dostavlja se kopija međunarodne veterinarske potvrde (sertifikata), izdate u skladu sa zakonom kojim se uređuje veterinarstvo i spisak grla koja su izvezena sa podacima o identifikacionom broju grla, overene od strane nadležnog veterinarskog inspektora, kao i kopija Jedinstvene carinske isprave, izdate u skladu sa zakonom kojim se uređuje carinski postupak.

Član 10

Zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje za tov jagnjadi u organskoj stočarskoj proizvodnji podnosi se do 31. decembra tekuće kalendarske godine, na Obrascu broj 8 - Zahtev za podsticaje za tov jagnjadi u organskoj stočarskoj proizvodnji za _____ godinu, koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje za tov svinja u organskoj stočarskoj proizvodnji podnosi se do 31. decembra tekuće kalendarske godine, na Obrascu broj 9 - Zahtev za podsticaje za tov svinja u organskoj stočarskoj proizvodnji za _____ godinu, koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Uz zahtev iz st. 1. i 2. ovog člana za grla predata klanici podnosi se kopija prijemnice izdate od strane klanice i kopija uverenja o zdravstvenom stanju životinja, overene od strane nadležnog veterinarskog inspektora.

Uz zahtev iz st. 1. i 2. ovog člana za izvezena grla podnosi se kopija međunarodne veterinarske potvrde (sertifikata), izdate u skladu sa zakonom kojim se uređuje veterinarstvo i spisak grla koja su izvezena sa podacima o identifikacionom broju grla, overeni od strane nadležnog veterinarskog inspektora, kao i kopija Jedinstvene carinske isprave, izdate u skladu sa zakonom kojim se uređuje carinski postupak.

Zahtevi iz st. 1. i 2. ovog člana podnose se Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Upravi za agrarna plaćanja.

Član 11

Za ostvarivanje prava na podsticaje iz člana 2. ovog pravilnika, pored dokumenata koji se dostavljaju uz zahteve iz čl. 5 - 10. ovog pravilnika, dostavlja se i:

1) kopija ugovora zaključenog sa ovlašćenom kontrolnom organizacijom sa rokom važenja za godinu za koju se podnosi zahtev za korišćenje podsticaja;

2) za zemljište u zakupu ili za zemljište koje je dobijeno na korišćenje kopija ugovora o zakupu, odnosno korišćenju, overena u sudu.

Član 12

Za podsticaje iz čl. 6. i 7. ovog pravilnika Ministarstvo finansija i privrede - Uprava za trezor utvrđuje da li su ispunjeni propisani uslovi za ostvarivanje prava na podsticaje, upoređuje podatke iz zahteva sa podacima iz Registra poljoprivrednih gazdinstava, odobrava isplatu i daje nalog za prenos sredstava na namenski račun poljoprivrednog gazdinstva kod poslovne banke, u skladu sa zakonom kojim se uređuje poljoprivreda i ruralni razvoj.

Za podsticaje iz čl. 5, 8, 9. i 10. ovog pravilnika Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede utvrđuje da li su ispunjeni propisani uslovi za ostvarivanje prava na podsticaje, odobrava isplatu i daje nalog za prenos sredstava na namenski račun poljoprivrednog gazdinstva kod poslovne banke, u skladu sa zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Član 13

Za sve vrste podsticaja iz člana 2. ovog pravilnika korisnik podsticaja ukupno može da ostvari maksimalno 55.000.000 dinara.

Član 14

Ovaj pravilnik stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".

 

Obrazac broj 1

 

ZAHTEV
ZA PREMIJU ZA MLEKO PROIZVEDENO METODOM ORGANSKE PROIZVODNJE ZA _____ KVARTAL U __________ GODINI
(kada se podnosi neposredno)

* Obrazac popuniti čitko - štampanim slovima

I. OSNOVNI PODACI

 

Ime i prezime nosioca poljoprivrednog gazdinstva / Poslovno ime pravnog lica / Poslovno ime preduzetnika

 

JMBG / Matični broj

 

Adresa (opština, mesto, ulica i broj) /
Sedište pravnog lica/preduzetnika

 

Broj telefona

 

Broj poljoprivrednog gazdinstva (BPG)

 

Identifikacioni broj gazdinstva sa životinjama (HID) i Centralne baze

 

Broj namenskog računa

 

Naziv banke

 

Naziv ovlašćene kontrolne organizacije sa kojom proizvođač ima zaključen ugovor o vršenju kontrole i sertifikacije u organskoj proizvodnji

 

Broj i datum ugovora sa ovlašćenom kontrolnom organizacijom

 

U prilogu zahteva:
- Obračun premije za mleko proizvedeno metodom organske proizvodnje za __________ kvartal u __________ godini (Prilog 1)
- Izjava pravnog lica odnosno preduzetnika o količini primljenog mleka (Prilog 2)

Datum i mesto

 

Fizičko lice podnosilac zahteva

____________

 

_______________________________

 

 

Vlasnik grla - Član poljoprivrednog gazdinstva

 

 

_______________________________

 

 

Naziv pravnog lica - podnosilac zahteva

 

 

_______________________________

 

 

Potpis odgovornog lica

 

M.P.

_______________________________

 

Prilog 1

 

II. OBRAČUN PREMIJE ZA MLEKO PROIZVEDENO METODOM ORGANSKE PROIZVODNJE ZA _____ KVARTAL U __________ GODINI

 

Pravno lice, preduzetnik kojem je isporučeno mleko

Mleko proizvedeno metodom OP

Količina otkupljenog mleka proizvedenog metodom OP (u litrima)

Iznos premije po litru otkupljenog mleka proizvedenog metodom OP (u dinarima)

Iznos obračunatog podsticaja (3x4)

Broj muznih grla

Potpis odgovornog lica za pravno lice, preduzetnika kojem je isporučeno mleko

Mesto pečata

1

2

3

4

5

6

7

8

 

Kravlje

 

 

 

 

 

 

Ovčje

 

 

 

 

Kozje

 

 

 

 

 

Kravlje

 

 

 

 

 

 

Ovčje

 

 

 

 

Kozje

 

 

 

 

 

Kravlje

 

 

 

 

 

 

Ovčje

 

 

 

 

Kozje

 

 

 

 

 

Kravlje

 

 

 

 

 

 

Ovčje

 

 

 

 

Kozje

 

 

 

 

 

Kravlje

 

 

 

 

 

 

Ovčje

 

 

 

 

Kozje

 

 

 

 

Ukupno:

 

 

 

 

 

 

Izjavljujem pod krivičnom i materijalnom odgovornošću da je navedena količina mleka proizvedena na sopstvenom gazdinstvu od grla koja su registrovana u sopstvenom zapatu i da je ista isporučena imenovanom pravnom licu ili preduzetniku, te da za istu nije u ovom kvartalu ostvarivano pravo na premiju za mleko za __________ godinu.

 

Datum i mesto

 

Fizičko lice podnosilac zahteva

____________

 

__________________________

 

 

Vlasnik grla - Član poljoprivrednog gazdinstva

 

 

___________________________

 

 

Naziv pravnog lica - podnosilac zahteva

 

 

___________________________

 

 

Potpis odgovornog lica

 

M.P.

____________________

 

Prilog 2

 

IZJAVA
PRAVNOG LICA, ODNOSNO PREDUZETNIKA O KOLIČINI PRIMLJENOG MLEKA PROIZVEDENOG METODOM ORGANSKE PROIZVODNJE

 

Izjavljujem pod krivičnom i materijalnom odgovornošću da je navedena količina mleka proizvedenog metodom organske proizvodnje iz zahteva za premiju za

mleko za __________ kvartal u ___________ godini, primljena u

 

 u količini od _____ litara,

 

(naziv pravnog lica odnosno preduzetnika)

 

od strane  

 

, od

 

 muznih grla.

 

 

(isporučioca mleka)

 

(ukupan broj)

   

 

 

 

Mesto i datum:

 

Potpis odgovornog lica

 

 

 

___________________________

M.P.

___________________________

 

Obrazac broj 2

 

ZAHTEV
ZA PREMIJU ZA MLEKO PROIZVEDENO METODOM ORGANSKE PROIZVODNJE ZA _____ KVARTAL U __________ GODINI
(kada se podnosi preko pravnog lica odnosno preduzetnika)

* Obrazac popuniti čitko - štampanim slovima

I. OSNOVNI PODACI

 

Naziv podnosioca zahteva / Poslovno ime pravnog lica / Poslovno ime preduzetnika

 

Adresa (opština, mesto, ulica i broj) /
Sedište pravnog lica/preduzetnika

 

Ime, prezime i broj telefona osobe za kontakt

 

E-mail adresa

 

Matični broj

 

PIB

 

Broj namenskog računa

 

Naziv banke

 

Naziv ovlašćene kontrolne organizacije sa kojom proizvođač ima zaključen ugovor o vršenju kontrole i sertifikacije u organskoj proizvodnji

 

Broj i datum ugovora sa ovlašćenom kontrolnom organizacijom

 

U prilogu zahteva:
- Spisak isporučilaca mleka za _____ kvartal __________ godine (Prilog 3)
- Izjava pravnog lica odnosno preduzetnika o količini primljenog mleka proizvedenog metodom organske proizvodnje (Prilog 4)

Na osnovu člana 5. Pravilnika o korišćenju podsticaja za organsku proizvodnju ("Službeni glasnik RS", broj 38/13), podnosim Zahtev za premiju za mleko
proizvedeno metodom organske proizvodnje u iznosu od __________ dinara za proizvedeno i isporučeno mleko, u količini od ______________ litara, od strane

 

 

isporučilaca mleka od

 

muznih grla.

 

(ukupan broj)

 

(ukupan broj)

 

 

 

Mesto i datum:

 

Potpis odgovornog lica

 

 

 

___________________________

M.P.

___________________________

 

Prilog 3

 

SPISAK
ISPORUČILACA MLEKA PROIZVEDENOG METODOM ORGANSKE PROIZVODNJE ZA ________ KVARTAL U ________ GODINI

 

Red. br.

Naziv pravnog lica, preduzetnika, ime i prezime fizičkog lica

Prebivalište, opština, ulica i broj

Broj poljoprivrednog gazdinstva

Broj muznih grla

Predata količina premiranog mleka proizvedenog metodama OP

Ukupna vrednost premije

Potpis korisnika premije

1

2

3

4

5

6

7

8

1.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

krave

 

 

 

 

ovce

 

 

 

koze

 

 

 

2.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

krave

 

 

 

 

ovce

 

 

 

koze

 

 

 

3.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

krave

 

 

 

 

ovce

 

 

 

koze

 

 

 

4.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

krave

 

 

 

 

ovce

 

 

 

koze

 

 

 

5.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

krave

 

 

 

 

ovce

 

 

 

koze

 

 

 

6.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

krave

 

 

 

 

ovce

 

 

 

koze

 

 

 

7.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

krave

 

 

 

 

ovce

 

 

 

koze

 

 

 

8.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

krave

 

 

 

 

ovce

 

 

 

koze

 

 

 

9.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

krave

 

 

 

 

ovce

 

 

 

koze

 

 

 

10.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

krave

 

 

 

 

ovce

 

 

 

koze

 

 

 

UKUPNO:

krave

 

 

 

 

ovce

 

 

 

koze

 

 

 

NAPOMENA:

Podaci u kolonama od 2 do 7 ne mogu se unositi rukom. Posle unosa poslednjeg korisnika premije završiti spisak kosom crtom. Napisati ukupan broj proizvođača. U red UKUPNO uneti zbir vrednosti za kolonu 5, 6 i 7 pojedinačno za svaku stranu. Podatke u koloni 2 sortirati po azbučnom redu.

 

Mesto i datum:

 

Potpis podnosioca zahteva

 

 

 

___________________________

M.P.

___________________________

 

Prilog 4

 

IZJAVA
PRAVNOG LICA, ODNOSNO PREDUZETNIKA O KOLIČINI PRIMLJENOG MLEKA PROIZVEDENOG METODOM ORGANSKE PROIZVODNJE

 

Izjavljujem pod krivičnom i materijalnom odgovornošću da je navedena količina mleka proizvedenog metodom organske proizvodnje iz zahteva za premiju za mleko

za __________ kvartal u __________ godini, primljena u   

   
 
(naziv pravnog lica odnosno preduzetnika)
 

u količini od _____ litara, od strane

 

, od  

 

 muznih grla.

 

(isporučioca mleka) 

 

(ukupan broj)

 

 

Mesto i datum:

 

Potpis odgovornog lica

 

 

 

___________________________

M.P.

___________________________

 

Obrazac broj 3

REPUBLIKA SRBIJA
MINISTARSTVO FINANSIJA I PRIVREDE
Uprava za trezor, filijala _________________

ZAHTEV
ZA ORGANSKU BILJNU PROIZVODNJU U __________ GODINI

 

________________________________________________________________________________________
Naziv i sedište (mesto, ulica i broj) pravnog lica ili preduzetnika / ime, prezime i prebivalište (mesto, ulica i broj) nosioca porodičnog poljoprivrednog gazdinstva

 

BPG

 

JMBG/MB

 

 

 

Podnosim zahtev za isplatu osnovnih podsticaja u organskoj biljnoj proizvodnji, i to za:

Šifra kulture iz Registra poljoprivrednih gazdinstava

Naziv zasejane/zasađene kulture

Površina pod kulturom

ha

a

m2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ukupno za sve kulture:

 

 

 

Naziv ovlašćene kontrolne organizacije sa kojom proizvođač ima zaključen ugovor o vršenju kontrole i sertifikacije u organskoj proizvodnji:

Broj i datum ugovora sa ovlašćenom kontrolnom organizacijom:

Pod punom prekršajnom i krivičnom odgovornošću izjavljujem da su podaci navedeni u ovom zahtevu tačni.

UPRAVA ZA TREZOR

Zahtev broj:

Datum prijema:

Podsticaj isplaćen:

Obradio:

Kontrolisao:

 

U _______________, __________

(mesto i datum)

____________________________

(Potpis podnosioca zahteva i pečat)

 

Obrazac broj 4

REPUBLIKA SRBIJA
MINISTARSTVO FINANSIJA I PRIVREDE
Uprava za trezor, filijala _________________

ZAHTEV
ZA REGRES ZA GORIVO ZA ORGANSKU PROIZVODNJU ZA PROLEĆNE RADOVE U ___________ GODINI

Podnosim zahtev za ostvarivanje prava na regres za gorivo za organsku proizvodnju za prolećne radove u __________. godini, za kupljene količine goriva: evro dizel _____ litara i dizel D2 _____ litara, što ukupno iznosi: _____ litara goriva.

Naziv i sedište (mesto, ulica i broj) pravnog lica ili preduzetnika / ime, prezime i prebivalište (mesto, ulica i broj) nosioca porodičnog poljoprivrednog gazdinstva

 

Naziv ovlašćene kontrolne organizacije sa kojom proizvođač ima zaključen ugovor o vršenju kontrole i sertifikacije u organskoj proizvodnji

 

Broj i datum ugovora sa ovlašćenom kontrolnom organizacijom:

 

MB (JMBG)

 

 

BPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prilog: fiskalni isečci _____ komada.

UPRAVA ZA TREZOR

Zahtev broj:

Datum prijema:

Zahtev primio:

Vreme prijema:

 

U ___________________________________

(mesto i datum)

_________________________________________

(Potpis podnosioca zahteva, odnosno odgovornog lica u pravnom licu i pečat)

 

Obrazac broj 5

REPUBLIKA SRBIJA
MINISTARSTVO FINANSIJA I PRIVREDE
Uprava za trezor, filijala _________________

ZAHTEV
ZA OSTVARIVANJE PRAVA NA REGRES ZA GORIVO ZA ORGANSKU PROIZVODNJU ZA JESENJE RADOVE U __________ GODINI

Podnosim zahtev za ostvarivanje prava na regres za gorivo za jesenje radove za organsku proizvodnju u __________. godini, za kupljene količine goriva: evro dizel _____ litara i dizel gorivo gasno ulje 0,1 _____ litara, što ukupno iznosi: _____ litara goriva.

Naziv i sedište (mesto, ulica i broj) pravnog lica ili preduzetnika / ime, prezime i prebivalište (mesto, ulica i broj) nosioca porodičnog poljoprivrednog gazdinstva

 

Naziv ovlašćene kontrolne organizacije sa kojom proizvođač ima zaključen ugovor o vršenju kontrole i sertifikacije u organskoj proizvodnji

 

Broj i datum ugovora sa ovlašćenom kontrolnom organizacijom:

 

MB (JMBG)

 

 

BPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prilog: fiskalni isečci _____ komada.

UPRAVA ZA TREZOR

Zahtev broj:

Datum prijema:

Zahtev primio:

Vreme prijema:

 

U ___________________________________

(mesto i datum)

_________________________________________

(Potpis podnosioca zahteva, odnosno odgovornog lica u pravnom licu i pečat)

 

Obrazac broj 6

 

ZAHTEV
ZA PODSTICAJE ZA KVALITETNA PRIPLODNA GRLA U ORGANSKOJ STOČARSKOJ PROIZVODNJI ZA __________ GODINU

* Obrazac popuniti čitko - štampanim slovima

I. Osnovni podaci

Ime i prezime nosioca poljoprivrednog gazdinstva / Poslovno ime pravnog lica / Poslovno ime preduzetnika

 

JMBG / Matični broj

 

Adresa (opština, mesto, ulica i broj)

 

Broj telefona

 

Broj poljoprivrednog gazdinstva (BPG)

 

Identifikacioni broj gazdinstva (HID)

 

Broj namenskog računa

 

Naziv banke

 

Naziv ovlašćene kontrolne organizacije sa kojom proizvođač ima zaključen ugovor o vršenju kontrole i sertifikacije u organskoj proizvodnji

 

Broj i datum ugovora sa ovlašćenom kontrolnom organizacijom

 

 

II. Vrsta kvalitetnih priplodnih grla

Vrsta životinja

Broj grla

 

 

 

III. Izjava odgovornog lica

Izjavljujem pod krivičnom i materijalnom odgovornošću da su kvalitetna priplodna grla za koja se podnosi zahtev za korišćenje podsticaja za kvalitetna priplodna grla u organskoj stočarskoj proizvodnji u mom vlasništvu ili u vlasništvu člana mog poljoprivrednog gazdinstva, pod kontrolom pravnih lica ovlašćenih za poslove selekcije - odgajivačke organizacije, u skladu sa zakonom kojim se uređuje stočarstvo i da se koriste za proizvodnju mleka i mesa ili služe za dalju reprodukciju na mom poljoprivrednom gazdinstvu, te da za ista nije u _____ godini ostvarivano pravo na podsticaje za kvalitetna priplodna grla.

Datum i mesto

 

Fizičko lice podnosilac zahteva

________________

 

_______________________

 

 

Vlasnik grla - Član poljoprivrednog gazdinstva

 

 

_____________________________________

 

 

Naziv pravnog lica - podnosilac zahteva

 

 

_________________________

Mesto i datum:

 

Potpis odgovornog lica

_______________

M.P.

__________________________

 

 

 

 

Obrazac broj 7

 

ZAHTEV
ZA PODSTICAJE ZA TOV JUNADI U ORGANSKOJ STOČARSKOJ PROIZVODNJI ZA _________ GODINU

* Obrazac popuniti čitko - štampanim slovima

I. Osnovni podaci

 

Ime i prezime nosioca poljoprivrednog gazdinstva / Poslovno ime pravnog lica / Poslovno ime preduzetnika

 

JMBG / Matični broj

 

Adresa (opština, mesto, ulica i broj)

 

Broj telefona

 

Broj poljoprivrednog gazdinstva (BPG)

 

Identifikacioni broj gazdinstva (HID)

 

Broj namenskog računa

 

Naziv banke

 

Naziv ovlašćene kontrolne organizacije sa kojom proizvođač ima zaključen ugovor o vršenju kontrole i sertifikacije u organskoj proizvodnji

 

Broj i datum ugovora sa ovlašćenom kontrolnom organizacijom

 

 

II. Izjava odgovornog lica

Izjavljujem pod krivičnom i materijalnom odgovornošću da su tovna grla za koja se podnosi zahtev za korišćenje podsticaja za tov junadi u organskoj stočarskoj proizvodnji za __________ godinu u mom vlasništvu ili u vlasništvu člana mog poljoprivrednog gazdinstva, da su namenjena za proizvodnju mesa, da će po završetku tova biti predata u klanicu ili izvezena i da za ista nije ostvarivano pravo na podsticaje za tov junadi.

Datum i mesto

 

Fizičko lice podnosilac zahteva

________________

 

_________________________

 

 

Vlasnik grla - Član poljoprivrednog gazdinstva

 

 

_____________________________________

 

 

Naziv pravnog lica - podnosilac zahteva

 

 

_________________________

Mesto i datum:

 

Potpis odgovornog lica

_______________

M.P.

__________________________

 

 

 

 

III. Obračun podsticajnih sredstava za tov junadi

 

Red. br.

Identifikacioni broj grla
(ID broj životinje)

Broj pasoša za goveda

Datum registracije grla u vlasništvu podnosioca zahteva

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podnosilac zahteva

 

_________________

 

Obrazac broj 8

 

ZAHTEV
ZA PODSTICAJE ZA TOV JAGNJADI U ORGANSKOJ STOČARSKOJ PROIZVODNJI ZA __________ GODINU

* Obrazac popuniti čitko - štampanim slovima

I. Osnovni podaci

 

Ime i prezime nosioca poljoprivrednog gazdinstva / Poslovno ime pravnog lica / Poslovno ime preduzetnika

 

JMBG / Matični broj

 

Adresa (opština, mesto, ulica i broj)

 

Broj telefona

 

Broj poljoprivrednog gazdinstva (BPG)

 

Identifikacioni broj gazdinstva (HID)

 

Broj namenskog računa

 

Naziv banke

 

Naziv ovlašćene kontrolne organizacije sa kojom proizvođač ima zaključen ugovor o vršenju kontrole i sertifikacije u organskoj proizvodnji

 

Broj i datum ugovora sa ovlašćenom kontrolnom organizacijom

 

 

II. Izjava odgovornog lica

Izjavljujem pod krivičnom i materijalnom odgovornošću da su tovna grla za koja se podnosi zahtev za korišćenje podsticaja za tov jagnjadi u organskoj stočarskoj proizvodnji za __________ godinu bila u mom vlasništvu ili u vlasništvu člana mog poljoprivrednog gazdinstva, da su namenjena za proizvodnju mesa ili izvoz i da za ista nije u __________ godini ostvarivano pravo na podsticaje za tov jagnjadi.

Datum i mesto

 

Fizičko lice podnosilac zahteva

________________

 

________________________

 

 

Vlasnik grla - Član poljoprivrednog gazdinstva

 

 

________________________________

 

 

Naziv pravnog lica - podnosilac zahteva

 

 

_________________________

Mesto i datum:

 

Potpis odgovornog lica

_______________

M.P.

__________________________

 

 

 

 

Obrazac broj 9

 

ZAHTEV
ZA PODSTICAJE ZA TOV SVINJA U ORGANSKOJ STOČARSKOJ PROIZVODNJI ZA __________ GODINU

* Obrazac popuniti čitko - štampanim slovima

I. Osnovni podaci

 

Ime i prezime nosioca poljoprivrednog gazdinstva / Poslovno ime pravnog lica / Poslovno ime preduzetnika

 

JMBG / Matični broj

 

Adresa (opština, mesto, ulica i broj)

 

Broj telefona

 

Broj poljoprivrednog gazdinstva (BPG)

 

Identifikacioni broj gazdinstva (HID)

 

Broj namenskog računa

 

Naziv banke

 

Naziv ovlašćene kontrolne organizacije sa kojom proizvođač ima zaključen ugovor o vršenju kontrole i sertifikacije u organskoj proizvodnji

 

Broj i datum ugovora sa ovlašćenom kontrolnom organizacijom

 

 

II. Izjava odgovornog lica

Izjavljujem pod krivičnom i materijalnom odgovornošću da su tovna grla za koja se podnosi zahtev za korišćenje podsticaja za tov svinja u organskoj stočarskoj proizvodnji za __________ godinu bila u mom vlasništvu ili u vlasništvu člana mog poljoprivrednog gazdinstva, da su namenjena za proizvodnju mesa ili izvoz i da za ista nije u __________ godini ostvarivano pravo na podsticaje za tov svinja.

Datum i mesto

 

Fizičko lice podnosilac zahteva

________________

 

________________________

 

 

Vlasnik grla - Član poljoprivrednog gazdinstva

 

 

________________________________

 

 

Naziv pravnog lica - podnosilac zahteva

 

 

_________________________

Mesto i datum:

 

Potpis odgovornog lica

_______________

M.P.

__________________________