ODLUKA
O POKRETANJU GRADSKOG BILTENA SREMSKE MITROVICE

("Sl. list grada Sremska Mitrovica", br. 3/2013)

Član 1

Pokreće se Gradski bilten Sremske Mitrovice kao periodično i besplatno štampano glasilo, u cilju boljeg internog informisanja svih građana Sremske Mitrovice o najznačajnijim događajima i planovima u svim oblastima i poslovima za koje je nadležna lokalna samouprava, a s obzirom pa realnu činjenicu da nemaju svi građani jednake mogućnosti da se informišu o navedenim dešavanjima putem postojećih javnih glasila (štampanih i elektronskih).

Član 2

Gradski bilten Sremske Mitrovice je po svom sadržaju informator i vodič o radu lokalne samouprave, za sve građane koji žive u Sremskoj Mitrovici i nema svojstvo javnog glasila.

Član 3

Gradski bilten Sremske Mitrovice će se besplatno deliti svim zainteresovanim građanima Sremske Mitrovice i zabranjena je njegova javna distribucija posredstvom zvaničnih distributera javnih glasila.

Član 4

Gradski bilten Sremske Mitrovice zadužuje se da uređuje i izdaje resorna Gradska uprava odnosno Gradska uprava za kulturu, sport i omladinu.

Poslove uređivanja i izdavanja Gradskog biltena Sremske Mitrovice vrši Redakcijski odbor.

Izdavač vrši tehničku obradu Gradskog biltena Sremske Mitrovice, korekturu i lekturu, obezbeđuje štampanje i besplatnu raspodelu svakog primerka Gradskog biltena.

Načelnik navedene Gradske uprave će u roku od 10 (deset) dana od dana donošenja ove Odluke formirati Redakcijski odbor, svojim posebnim Rešenjem.

Član 5

Štampanje Gradskog biltena Sremske Mitrovice će biti povereno najpovoljnijem ponuđaču, nakon sprovedenog postupka javnih nabavki i shodno odredbama Zakona o javnim nabavkama.

Sredstva za štampanje Gradskog biltena Sremske Mitrovice obezbeđena su u budžetu Grada Sremska Mitrovica i to članom 9. razdeo IX Odluke o budžetu Grada Sremska Mitrovica za 2013. godinu ("Službeni list Grada Sremska Mitrovica", br. 18/12) na poziciji 171 - Usluge po ugovoru.

Član 6

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Sremska Mitrovica".