ODLUKA
O POKRETANJU POSTUPKA LIKVIDACIJE NAD JAVNIM PREDUZEĆEM "OBNOVLJIVI IZVORI ENERGIJE LESKOVAC" IZ LESKOVCA

("Sl. glasnik grada Leskovca", br. 4/2013)

1. Pokreće se postupak likvidacije nad Javnim preduzećem "Obnovljivi izvori energije Leskovac" iz Leskovca, osnovanim dana 04.11.2011. godine Odlukom o osnivanju, koju je donela Skupština grada Leskovca, matični broj preduzeća: 20803045, PIB: 107440952, broj žiro-računa 840-608743-21 kod Uprave za trezor-filijala Leskovac.

Likvidacija se sprovodi vansudski, preko likvidacionog upravnika.

Konstatuje se da su ispunjeni svi Zakonom predviđeni uslovi za pokretanje postupka likvidacije, jer ne postoje organizacioni i ekonomski uslovi za dalji rad Javnog preduzeća "Obnovljivi izvori energije Leskovac".

2. Od dana donošenja ove Odluke, JP "Obnovljivi izvori energije Leskovac" ne može preuzimati nove poslove, već samo poslove vezane sa sprovođenje likvidacije i druge nužne poslove.

3. Danom stupanja na snagu ove Odluke prestaju da postoje svi organi likvidacionog subjekta i sva njihova ovlašćenja prelaze na likvidacionog upravnika uključujući i ovlašćenje za zastupanje.

4. Za likvidacionog upravnika imenuje se diplomirani ekonomista Slobodan Ranđelović, šef Odseka za privredu u Gradskoj upravi za privredu i poljoprivredu grada Leskovca.

5. Likvidacioni upravnik će odmah, a najkasnije do isteka petnaestog dana od dana donošenja ove Odluke, podneti Agenciji za privredne registre, uz registracionu prijavu pokretanja postupka likvidacije i ovu Odluku radi registracije likvidacije JP "Obnovljivi izvori energije Leskovac" u Registru.

6. Likvidacioni upravnik će sastaviti finansijski izveštaj sa stanjem na dan otvaranja postupka likvidacije i dostaviti ga nadležnom organu u roku od 60 dana od dana pokretanja postupka likvidacije, kao i početni likvidacioni bilans, najkasnije tri meseca po otvaranju postupka likvidacije, koji podnosi ovoj Skupštini.

7. Osmog dana od dana donošenja rešenja o registraciji pokretanja postupka likvidacije od strane Agencije za privredne registre, prestaje radni odnos svima zaposlenima u likvidacionom subjektu.

Likvidacioni upravnik može da zadrži na radu onoliki broj zaposlenih, koliko bude smatrao da je potrebno u toku postupka likvidacije.

8. Donošenjem ove Odluke i upisom Odluke u Registar pozivaju se svi dužnici da izmire svoje obaveze prema JP "Obnovljivi izvori energije Leskovac".

9. O donošenju ove Odluke obavestiti sve poverioce da u roku od 30 dana prijave svoja potraživanja prema JP "Obnovljivi izvori energije Leskovac". Prijava potraživanja dostavlja se na adresu JP "Obnovljivi izvori energije Leskovac", ul. Pana Đukića br. 9-11, Leskovac.

10. Poverioci koji ne prijave svoja potraživanja u roku od 30 dana od dana objavljivanja poslednjeg oglasa ili za osporena potraživanja ne pokrenu postupak pred sudom u roku od 30 dana od dana prijema obaveštenja o osporavanju potraživanja, gube pravo na naplatu potraživanja u postupku likvidacije.

11. Obaveštenje svim poveriocima o pokretanju postupka likvidacije JP "Obnovljivi izvori energije Leskovac", biće objavljeno u skladu sa Zakonom.

12. Grad Leskovac će preuzeti obavezu ispunjenja prijavljenih potraživanja, a koja iz naplaćenih prihoda u toku postupka likvidacije ne budu dovoljna za izmirenje tih potraživanja.

13. Stupanjem na snagu ove Odluke, prestaje da važi Odluka o osnivanju JP "Obnovljivi izvori energije Leskovac" ("Službeni glasnik grada Leskovca", br. 23/2011).

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku grada Leskovca".