REŠENJE

O OBRAZOVANJU STRUČNE KOMISIJE ZA ODREĐIVANJE ZONA SANITARNE ZAŠTITE IZVORIŠTA VODE ZA PIĆE NASELJA I PRIVREDNIH OBJEKATA NA TERITORIJI AP VOJVODINE

("Sl. list AP Vojvodine", br. 17/2013)

Član 1

Obrazuje se Stručna komisija za određivanje zona sanitarne zaštite izvorišta vode za piće naselja i privrednih objekata na teritoriji AP Vojvodine (u daljem tekstu: Stručna komisija), kao savetodavno telo Pokrajinskog sekretara za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju.

Član 2

Zadaci Stručne komisije su da:

- razmatra zahteve za određivanje zona sanitarne zaštite izvorišta koje podnose organi jedinica lokalne samouprave na čijoj teritoriji se nalazi izvorište;

- vrši stručni pregled elaborata o zonama zaštite, razmatra kompletnost elaborata i utvrđuje da li ispunjavaju uslove iz propisa kojima je uređena sanitarna zaštita izvorišta;

- vrši obilazak, kontrolu izvorišta i utvrđuje da li površina i prostorno pružanje zona sanitarne zaštite izvorišta ispunjava uslove iz elaborata i propisa kojima se uređuje sanitarna zaštita izvorišta;

- priprema predloge odluka, predlaže pokrajinskom sekretaru donošenje rešenja i drugih odluka o određivanju zona sanitarne zaštite izvorišta na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine;

- sastavlja periodične i godišnje izveštaje u vezi određivanja zona sanitarne zaštite izvorišta na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine;

- obavlja druge poslove u vezi sa određivanjem zona sanitarne zaštite izvorišta vode za piće, utvrđene poslovnikom o radu ili drugim propisom.

Član 3

Poslove iz člana 2. ovog rešenja Stručna komisija će obavljati u skladu sa odredbama Zakona o vodama ("Službeni glasnik Republike Srbije", broj 30/2010 i 93/2012), Pravilnika o načinu određivanja zona sanitarne zaštite izvorišta i vodosnabdevanja ("Službeni glasnik Republike Srbije", broj 92/2008) i drugim propisima kojima se uređuju sanitarne zaštite izvorišta.

Član 4

Stručna komisija za određivanje zona sanitarne zaštite izvorišta vode za piće naselja i privrednih objekata na teritoriji AP Vojvodine ima 3 člana.

Član 5

Za predsednika komisije imenuje se: dr Božidar Petrović, samostalni stručni saradnik II za nadzor nad javnim vodosnabdevanjem u Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju.

Za zamenika predsednika komisije imenuje se: Zoran Popović, samostalni stručni saradnik II - geološki inspektor u Pokrajinskom sekretarijatu za energetiku i mineralne sirovine.

Za člana komisije imenuje se: Ljiljana Nikolić, samostalni stručni saradnik - sanitarni inspektor u Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju.

Za sekretara komisije određuje se: dipl. pravnik Mlađen Simić, samostalni stručni saradnik za normativno-pravne i upravno nadzorne poslove u Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju.

Član 6

Stručna komisija na prvoj sednici donosi poslovnik kojim reguliše način rada, pripremanje i sazivanje sednica, razmatranje zahteva, donošenje odluka i glasanje, vođenje zapisnika i sva druga pitanja od značaja za rad komisije.

Član 7

Izveštaj o radu i određivanju zona sanitarne zaštite izvorišta na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine Stručna komisija podnosi najmanje jednom godišnje.

Za svoj rad neposredno je odgovorna pokrajinskom sekretaru za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju i pomoćniku pokrajinskog sekretara za sanitarni nadzor i javno zdravlje.

Član 8

Stručne i administrativno-tehničke poslove za potrebe Stručne komisije obavljaće sekretar komisije i Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju.

Član 9

Ovim rešenjem zamenjuje se Rešenje o obrazovanju Stručne komisije za određivanje zona sanitarne zaštite izvorišta vode za piće naselja i privrednih objekata na teritoriji AP Vojvodine broj 107-02-87/2010-02 od 09.02.2011. godine.

Član 10

Ovo rešenje objaviće se u "Službenom listu Autonomne Pokrajine Vojvodine".