ODLUKA

O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA PLANOVE

("Sl. list grada Užica", br. 19/2012 i 5/2013)

Član 1

Obrazuje se Komisija za planove radi obavljanja stručnih poslova u postupku izrade i sprovođenja planskih dokumenata, kao i davanja stručnog mišljenja po zahtevu nadležnih organa uprave.

Član 2

Komisija za planove ima predsednika i osam članova, koji se imenuju iz reda stručnjaka za oblast prostornog planiranja i urbanizma i drugih oblasti koje su od značaja za obavljanje stručnih poslova u oblasti planiranja, uređenja prostora i izgradnje (niskogradnje, visokogradnje, projektovanja saobraćajnica, geodezije, zaštite životne sredine i sl.), sa odgovarajućom licencom.

Tri člana Komisije za planove imenuju se na predlog ministra nadležnog za poslove urbanizma i građevinarstva.

Član 3

Mandat predsednika i članova Komisije za planove traje četiri godine.

Član 4

Komisija za planove ima sekretara koji se stara o obavljanju stručnih poslova u vezi sa sazivanjem i održavanjem sednica Komisije i obavljanjem drugih administrativnih poslova.

Sekretar se postavlja na četiri godine iz reda zaposlenih u upravi nadležnoj za poslove urbanizma i izgradnje.

Za sekretara Komisije za planove može biti postavljeno lice sa završenim pravnim fakultetom, položenim stručnim ispitom za rad u organima uprave, odnosno pravosudnim ispitom i radnim iskustvom od najmanje tri godine.

Član 5

Članovi Komisije za planove imaju pravo na naknadu za rad za svaku održanu sednicu na kojoj su učestvovali u radu.

Za pripremu i rad u Komisiji za planove članovima se isplaćuje mesečna naknada koja iznosi 25% iznosa republičke prosečne neto zarade prema podacima za poslednji mesec objavljen u "Službenom glasniku Republike Srbije".

Članovi Komisije imaju pravo na naknadu putnih troškova dolaska na sednicu Komisije u visini cene prevozne karte ili naknade za korišćenje sopstvenog vozila u visini 10% propisane cene za litar pogonskog goriva po pređenom kilometru.

Član 6

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i objaviće se u "Službenom listu grada Užica".

Član 7

Stupanjem na snagu ove Odluke prestaje da važi Odluka o obrazovanju Komisije za planove ("Sl. list opštine Užice" broj 5/03).